Current track

Title

Artist

Μαρία Λιβέρη: Ο Δήμος δίνει 6.000 ευρώ σε νομικό αντί για 130 ευρώ!

20/04/2023


«Αρχικά επικροτώ και συντάσσομαι με την απάντηση που έδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Ζακύνθου στον Δήμαρχο και θα σας περιγράψω τα όσα έχω βιώσει με μια δική μου νομική υπόθεση.

Από το 2017 έχει γίνει καταπάτηση της δημοτικής περιουσίας στη Μπόχαλη, με αποτέλεσμα 10 περίπου οικογένειες να μην μπορούν να πάνε στα σπίτια τους. Είναι χαρακτηριστικό δε, πως πρόσφατα απεβίωσε ηλικιωμένη και οι συγγενείς της την πήραν στην πλάτη τους, διότι ούτε το ασθενοφόρο μπορούσε να περάσει! Όλα αυτά που λέω είναι γνωστά στη Ζάκυνθο.

Από το 2021 εκκρεμεί το πρωτόκολλο της διοικητικής αποβολής και κάθε μήνα στέλνω εξώδικο στη Δημοτική Αρχή, ζητώντας το θέμα αυτό να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο με τον ορθό τίτλο. Έχω υποβάλλει και αίτημα στην Αποκεντρωμένη Κρατική Διοίκηση επ’ αυτού.

Ο Δήμος δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα και στις 9/1/2023 έγινε μήνυση στον Δήμαρχο, κ. Αρετάκη, όπως και στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Κακολύρη, διότι η μη εισαγωγή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει σαν συνέπεια να μην έχουμε στα χέρια μας ούτε καταφατική, αλλά ούτε και απορριπτική απάντηση στο αίτημά μας και έτσι ο πελάτης μου δεν μπορεί να δικαιωθεί κατά ουδένα τρόπο.

Επίσης, δεν έχει υπάρξει όλο αυτό το διάστημα αναγνωριστική αγωγή από το Δήμο, ενώ ο κ. Αρετάκης με καλεί συνεχώς να του παραδίδω έγγραφα, τα οποία λέει ότι δεν έχει λάβει, ισχυρισμός όμως που δεν ευσταθεί, διότι αυτά παρεδόθησαν με δικαστικό κλητήρα.

Την ώρα που συμβαίνει όλη αυτή η ανομία, ο Δήμαρχος έχει το θράσος να μας ζητά να μην καταθέσουμε και αγωγή εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Βεβαίως αυτό θα γίνει από την πλευρά μας. Ο πελάτης μου δεν είναι εριστικός και δεν επιθυμεί να αποκομίσει οικονομικό όφελος από αυτή την υπόθεση. Το μόνο που ζητά είναι να μπορεί να πηγαίνει απρόσκοπτα στο σπίτι του.

Επιπροσθέτως, ο Δήμαρχος όλο αυτό το διάστημα επιλέγει να αναθέτει στον προσωπικό του δικηγόρο διάφορες νομικές υποθέσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων δεν χρειάζονται κάποια εξειδικευμένη γνώση ή εμπειρία, πληρώνοντας εικοσαπλάσια ποσά από ότι θα έδινε ως αμοιβή σε κάποιον δικηγόρο στη Ζάκυνθο!

Λέω ενδεικτικά πως προτιμά αντί να δώσει 130 ευρώ σε έναν νομικό στη Ζάκυνθο, καταβάλλει εκ του πονηρού 6.000 ευρώ στον δικηγόρο που έχει επιλέξει και στον οποίο αναθέτει υποθέσεις επιλεκτικά!

Σαν αντίδικοι του Δήμου Ζακύνθου έχουμε κερδίσει πολλά δικαστήρια. Ο κ. Αρετάκης μπορεί να μας πει πόσες υποθέσεις έχουν τελεσφορήσει θετικά για το Δήμο με τις ενέργειες που έχει κάνει και τις οποίες πληρώνει με πολύ περισσότερα χρήματα; Και το λέω αυτό διότι προσπαθεί κάθε φορά να μας κολλήσει μια ρετσινιά.

Έχουμε μια διττή παράβαση καθήκοντος από την πλευρά του Δημάρχου και ορθώς ο Δικηγορικός Σύλλογος Ζακύνθου, στον οποίο είμαι μέλος, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά.

Προβλέπω ότι η ΝΔ θα έχει αυτοδυναμία σε αυτές τις εκλογές. Θέλω να δω τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υλοποιεί και την τελευταία υπόσχεση που έδωσε για αύξηση του μισθού κατά 25%, ώστε να παίρνει ο κόσμος 1.000 ευρώ και να τα βγάζει πέρα πιο εύκολα από ότι τώρα…».


Current track

Title

Artist