Current track

Title

Artist

Τάκης Κόκλας: Εκατοντάδες τα αιτήματα για οδοποιία στα χωριά/ Με την αναμόρφωση του προυπολογισμού θα φανεί πόσα χρήματα άφησε στο ταμείο η προηγούμενη Δημοτική Αρχή

05/02/2024

«Έχουμε ομαδοποιήσει όλα τα αιτήματα για υλοποίηση έργων, που μας υπέβαλλαν, μέσω του Τεχνικού Προγράμματος, οι πρόεδροι, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι έχουμε 280 αιτήματα για οδοποιία, 53 για αγροτική οδοποιία, 53 για πολιτική προστασία, 13 για αθλητικές εγκαταστάσεις, 76 που αφορούν κυρίως επισκευές και συντηρήσεις στα Κοινοτικά Γραφεία, 26 για καθαρισμό των νεκροταφείων και αύλειων χώρων.

Μπορώ να πω ότι μιλάμε για πράγματα αυτονόητα και θέλω να ευχαριστήσω και τα 47 Τοπικά Συμβούλια, διότι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας.

Για να γνωρίζουμε πόσα χρήματα υπάρχουν για το Τεχνικό Πρόγραμμα, πρέπει πρώτα να γίνει η αναμόρφωση του Προυπολογισμού για το 2024, κάτι που αναμένεται να συμβεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Πάντως, μπορούμε να διεκδικήσουμε και αύξηση χρηματοδότησης από το κράτος.

Τονίζω πως τα χρήματα που έχουν προβλεφθεί έως τώρα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή είναι μόλις 149.700 ευρώ για τα σχολεία μας, 200.000 ευρώ για την πολιτική προστασία και 875.000 ευρώ για την οδοποιία.

Υπάρχουν τα συνεχιζόμενα έργα του 2023 και ό,τι άλλο έχει σχεδιαστεί στο τεχνικό πρόγραμμα από 1/9/23 έως και 31/12/23. Μέχρι τώρα κινούμαστε στο σκοτάδι για το συγκεκριμένο ζήτημα και περιμένουμε να γίνει η αναμόρφωση, ούτως ώστε να δούμε τι τιμολόγια έχουν κοπεί και γενικότερα πόσα χρήματα υπάρχουν στο ταμείο του Δήμου. Θεωρώ πως οι Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου έχουν τη δυνατότητα να μας δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις για όλα αυτά.

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει μια διευρυμένη συνάντηση εργασίας και γνωριμίας, με όλα τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων, παρουσία του Δημάρχου, κ. Στασινόπουλου, κι άλλων Αντιδημάρχων.

Φυσικά και υπάρχει καχυποψία στα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων, γιατί τα προηγούμενα χρόνια τους είπαν να προτείνουν τρία μεγάλα έργα για την περιοχή τους. Το έπραξαν αυτό, όμως στην πορεία δεν έγινε απολύτως τίποτα.

Σε ό,τι αφορά τη δική μας Δημοτική Αρχή θα διανείμουμε δίκαια τα χρήματα που θα προκύψουν και το τεχνικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό. Θα φανεί αμέσως η διαφορά.

Οι Θεματικές Αντιδημαρχίες που όρισε ο κ. Στασινόπουλος, λειτουργούν πολύ καλύτερα από τις Χωρικές και μπορούμε να λύσουμε πιο γρήγορα τα προβλήματα ο καθένας από τον τομέα της ευθύνης του. Είμαστε μια δεμένη δημοτική ομάδα και προσπαθούμε για το καλύτερο.

Ως Αντιδήμαρχος ευχαριστώ θερμά τους εργαζόμενους του Δήμου και της ΔΕΥΑΖ, που συνεισέφεραν τα μέγιστα τις ημέρες που υπήρχε έντονο πρόβλημα με το νερό.

Επίσης, την εταιρεία Levante Ferries που μετέφερε δωρεάν τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, τον οποίο και ευχαριστούμε, το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο για το όχημα που προσέφερε μαζί με τέσσερα άτομα, το Λιμεναρχείο, την Πυροσβεστική, την Τροχαία, τις εθελοντικές ομάδες του Κερίου, της Λιθακιάς και του Αγαλά, τη Δημοτική Αστυνομία, τους Αντιδημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους που νύχτα-μέρα συντόνισαν την κατάσταση. Αναφέρομαι στους κ.κ. Νίκο Ακτύπη, Αγαπητό Βίτσο, Νίκο Πέττα, Νίκο Γιακουμέλο και Παύλο Μαλούχο…».


Current track

Title

Artist