Current track

Title

Artist

Σταύρος Κοντονής: Εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τα άρματα, κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια

05/04/2023


«Η ενασχόλησή μου ξανά με την πολιτική είναι μια φυσιολογική εξέλιξη. Είχα πει πως δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο, ωστόσο η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ανέτρεψε τα δεδομένα.

Από την αρχή είχα αναφέρει ότι με τον Ανδρουλάκη θα συμβούν θετικά πράγματα, διότι είναι έντιμος, καθαρός και διαθέτει όραμα για να γίνει η Ελλάδα μια σύγχρονη και Ευρωπαική χώρα, έχοντας ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα χωρίς λαϊκισμούς.

Περίμενα πως όλα αυτά θα γινόταν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όμως δυστυχώς εξελίχθηκε σε κόμμα διαπλοκής. Είναι πολλά τα θέματα με τα οποία διαφώνησα και αποδεικνύουν πως η τότε κυβέρνηση άλλαξε πορεία. Υπενθυμίζω την ψήφιση του ποινικού κώδικα, το κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα έγιναν με τον Καλογρίτσα, καθώς και το νομοσχέδιο για το φάρμακο, το οποίο στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Η Αριστερά που εμείς στηρίξαμε και κάποιοι έδωσαν το αίμα τους, δεν είναι δυνατόν να δεχθεί παιχνίδια με την πλουτοκρατία και τις βόλτες με θαλαμηγούς. Για εμένα όλα αυτά ήταν «κόκκινη γραμμή», γι αυτό και αποχώρησα, διότι πάντα πολιτεύομαι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ πατάει επί της γης και μπορεί να εφαρμοστεί. Ποτέ δεν ήμουν πολιτικός καιροσκόπος. Είναι ανοησίες στο τετράγωνο αυτά που λέει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ότι η δική μου υποψηφιότητα ευνοεί τη ΝΔ και τον κ. Ακτύπη. Απαντώ πως θα πάρω ψήφους από όλους τους πολιτικούς χώρους. Σαν Βουλευτής και μετέπειτα Υπουργός βοήθησα όπως μπορούσα τους συμπολίτες μας, χωρίς να ζητάω ανταπόδοση. Δεν ασχολήθηκα ποτέ με την κομματική τους ταυτότητα και αυτό η κοινωνία το αναγνωρίζει. Όποιος έχει αντίθετη άποψη να βγει να το πει. Έχουν αδυναμία να υπερασπιστούν την πολιτική και το πρόγραμμά τους, γι αυτό τα εκστομίζουν αυτά.

Όταν το Σεπτέμβριο του 2015 αποχώρησε η Λαική Ενότητα, δεν είπα ότι το κάνουν αυτό επειδή θέλουν να δώσουν την έδρα ή τη διακυβέρνηση της χώρας στη ΝΔ. Για να τελειώνουμε: Η ισχυροποίηση του βουλευτικού ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στη Ζάκυνθο, θα πλήξει και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη ΝΔ.

Γνωρίζω ότι με χαρακτήρισε εγωπαθή πολιτικάντη η κ. Καρυδάκη στην εκπομπή σας. Θα απαντήσω με ένα γενικό σχόλιο και δεν θα μπω στη διαδικασία να κάνω προσωπικούς χαρακτηρισμούς, γιατί πολιτεύομαι με αρχές: «Εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τα άρματα, κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια»!

Ο νυν Βουλευτής, κ. Ακτύπης, θα κριθεί στην κάλπη. Η δουλειά του είναι νομοθετική. Ελάχιστες φορές κατά τη διάρκεια της θητείας του μίλησε στη Βουλή και όσες φορές το έκανε πάντα διάβαζε ένα κείμενο. Θεωρώ μηδενική την παρουσία του, όπως και τα έργα του. Δείτε τι συμβαίνει με τις τεράστιες ελλείψεις στο νοσοκομείο. Ουδέποτε μου τηλεφώνησε για το οποιοδήποτε θέμα ή πρόβλημα στη Ζάκυνθο όλα αυτά τα χρόνια, εν αντιθέσει με άλλους που ζητούσαν τη βοήθειά μου.

Είναι λογικό κάποιοι να αντιδρούν με την υποψηφιότητά μου στο τοπικό ΠΑΣΟΚ. Καταλαβαίνω τις όποιες αντιρρήσεις υπάρχουν. Να ξέρετε όμως ότι στο εξής προχωρούμε ενωμένοι, διότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει μεγαλύτερο ποσοστό από το 6% που πήρε στις προηγούμενες εκλογές. Συνεπώς ο στόχος μας είναι κοινός και θα δουλέψουμε για ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα στη Ζάκυνθο.

Απ’ ότι φαίνεται θα έχουμε και δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, γιατί αυτό επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης. Δυστυχώς η διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης κατόπιν συνεννόησης των κομμάτων, στη χώρα μας διαρκεί μόνο 3 ημέρες, χρόνος που είναι λίγος. Αντίθετα στη Γερμανία η κυβέρνηση συνασπισμού προέκυψε μετά από 3 μήνες! Η στάση του κ. Μητσοτάκη στο θέμα αυτό είναι αντιθεσμική, ενώ η υπόθεση των υποκλοπών αποτελεί όνειδος στην πολιτική ιστορία του τόπου και ο Πρωθυπουργός έπρεπε να είχε παραιτηθεί…».


Current track

Title

Artist