Current track

Title

Artist

Σπύρος Χαριάτης: Δεκαπλασιάζεται το κόστος της αποκομιδής των απορριμμάτων με την εμπλοκή του ιδιώτη

11/07/2023


«Η πρόταση που θα καταθέσω αύριο στη γενική συνέλευση που θα κάνουμε ως εργαζόμενοι στην καθαριότητα, είναι η απεργιακή κινητοποίηση, γιατί έχουμε εξαντλήσει όλα τα νομικά μέσα και δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα.

Έχω πάει έξι φορές στον Ανακριτή για την κατάσταση που επικρατεί με τα διαλυμένα απορριμματοφόρα και τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε, όμως δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα. Το πολύ-πολύ να πάω για μια ακόμη φορά στο αυτόφωρο.

Ευθύνες για την κατάσταση έχει και ο Διευθυντής Καθαριότητας, ο οποίος απείχε από τη γενική συνέλευση και τη δική μας, αλλά και των δημοτικών υπαλλήλων, ενώ έστειλε επιστολή στον Δήμαρχο ότι η υπηρεσία του Δήμου δεν μπορεί να κάνει την αποκομιδή και ουσιαστικά διευκόλυνε την επιλογή του ιδιώτη.

Στη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο. Από το 2021 και στις συναντήσεις που έκαναν στην Αντιπεριφέρεια, προσπαθούν να ιδιωτικοποιήσουν τα απορρίμματα και ένας ιδιώτης, έχοντας λάβει εγγυήσεις περί αυτού, επένδυσε 300.000 ευρώ και αγόρασε απορριμματοφόρα.

Ο κ. Αρετάκης είναι ο ηθικός αυτουργός αυτής της εξέλιξης. Ο ιδιώτης επέλεξε τη Δημοτική Ενότητα Λαγανά, γιατί εκεί παράγονται 50 τόνοι την ημέρα και όχι 10, όπως σε άλλες περιοχές. Τα χρήματα που θα λαμβάνει αυξάνονται κατά πολύ.

Ο Δήμος με ένα αυτοκίνητο και δύο εργαζόμενους μάζευε τα σκουπίδια από το Λαγανά με 300 ευρώ την ημέρα. Τώρα ο ιδιώτης επιχειρηματίας θα παίρνει 5.000 ευρώ ημερησίως για την ίδια εργασία!

Δεκαπλασιάστηκε το κόστος και έρχεται αύξηση των δημοτικών τελών, με τους πολίτες να καλούνται να πληρώσουν περισσότερα για να καλυφθεί αυτό το επιπλέον κόστος. Όσοι συμφωνούν με την επιλογή της Δημοτικής Αρχής τους λέω… κοντός ψαλμός αλληλούια. Όταν παραλάβουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς, ίσως αλλάξουν άποψη.

Πήγε για δουλειά στον ιδιώτη ένας συμβασιούχος συνάδελφός μας και θα λαμβάνει γύρω στα 1.000 ευρώ το μήνα και με τις υπερωρίες ίσως να φτάσει στα 1.200 ευρώ. Ωστόσο, δεν θα έχει βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα και θα δουλεύει πάνω από 12 ώρες, ημερησίως!

Αυτό που σκαρφίστηκε ο Δήμαρχος ότι ξενοδόχοι στο Λαγανά του κάνουν πόλεμο και του πετάνε σκουπίδια εκτός κάδων, είναι ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας για να δικαιολογήσει την εμπλοκή του ιδιώτη στα απορρίμματα. Ουσιαστικά ο κ. Αρετάκης δηλώνει δημόσια την ανικανότητά του και την απραξία του.

Θα πάμε οι εργαζόμενοι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης και μαζί με τον Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων, θα προσφύγουμε στην Αποκεντρωμένη Κρατική Διοίκηση. Αναμένουμε και από τους δημοτικούς συμβούλους να μη δώσουν θετική ψήφο σε μια πέρα για πέρα παράνομη απόφαση του Δημάρχου και της Οικονομικής Επιτροπής.

Την ανακύκλωση ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας θα την πηγαίνει στο Λίβα, ενώ τα ογκώδη θα τα μαζεύουμε εμείς. Δηλαδή θα είμαστε και κερατάδες και δαρμένοι. Ο ετήσιος προϋπολογισμός για τα σκουπίδια είναι 9 εκ. ευρώ και όπως καταλαβαίνετε έχουν μαζευτεί πολλά κοράκια γύρω από τον μαϊντανό…».


Current track

Title

Artist