Current track

Title

Artist

Σωτήρης Παπαδόγγονας: Καθυστερεί αδικαιολόγητα το έργο στην Ταβουλάρη

19/04/2023


«Πριν το Πάσχα είχα παρευρεθεί σε συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Πόλης και εκεί εξέφρασα την απορία μου αναφορικά με το γεγονός πως τα φώτα στην Ταβουλάρη δεν έχουν ανάψει ακόμα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δοθεί μια διαφορετική νότα στην περιοχή μας.

Λίγες ώρες μετά ο κ. Σταύρος Κακολύρης, τον οποίο και εκτιμώ ως πρόσωπο, αλλά τώρα τον κρίνω ως εκπρόσωπο ενός θεσμού που είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, δεσμεύθηκε προσωπικά πως την περίοδο του Πάσχα ο φωτισμός θα ανάψει.

Δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη. Ένα έργο που έπρεπε να είχε τελειώσει 3,5 χρόνια πριν, στην παρούσα φάση ολοκληρώθηκε κατά 90% και βλέπω να υπάρχει μια καθυστέρηση στην υλοποίηση του υπόλοιπου 10%. Εδώ κι έναν χρόνο έχει γίνει μόνο η ανάπλαση της μικρής πλατείας των Αγίων Σαράντα.

Εκκρεμούν κάποια φώτα ακόμη, παγκάκια και ο ποδηλατόδρομος. Βεβαίως υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση, επειδή ζητήσαμε να υπογειοποιηθούν καλώδια, ωστόσο αυτό δεν δικαιολογεί τον συνολικό χρόνο που έχει περάσει χωρίς να γίνονται τα προβλεπόμενα.

Για το θέμα είναι ενήμερος και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πόλης. Με τον κ. Κώστα Πέττα και τα υπόλοιπα μέλη είμασταν πάντα σε συνεννόηση και η συνεργασία μας παραμένει άψογη, διότι έχουμε την ίδια αγωνία για να γίνουν πράγματα στον τόπο μας.

Υπάρχει ο κίνδυνος να μπούμε στη νέα καλοκαιρινή σεζόν και το έργο να παραμείνει ως έχει, ανολοκλήρωτο. Η ανάπλαση της Ταβουλάρη ξεκίνησε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, είχε ληφθεί ομόφωνη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα ολοκληρωθεί από τον σημερινό Δήμαρχο, αφού βεβαίως χρειάστηκε η δική μας επιμονή και πίεση για να πεισθεί για την αναγκαιότητά του. Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί κάτι διαφορετικό.

Εμάς δεν μας απασχολεί ποιος θα κόψει την κορδέλα και αν θα γίνει εκεί κάποια γιορτή, όπως είχε προτείνει σε σύσκεψη στο Δημαρχείο ο κάτοικος, κ. Αντώνης Γκούσκος, που και αυτός έδωσε τον αγώνα του για να φτάσουμε σε αίσιο αποτέλεσμα. Ας την κόψουν όλοι μαζί, αρκεί να τελειώσουμε.

Θα περίμενα και από τους υποψήφιους Δημάρχους στη Ζάκυνθο να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να προχωρήσουν τα πράγματα πιο γρήγορα. Αυτό θα έκανα εγώ εφόσον ήμουν στη θέση τους. Είναι απαραίτητο να δείξουν κι αυτοί ότι αγωνιούν μαζί μας.

Στα Καμίνια, μετά και τις προσπάθειες του τοπικού συμβούλου, κ. Χρήστου Μειντάνη, θα γίνει ανάπλαση στην περιοχή με κάποια σταμπωτά και φώτα. Ωστόσο, αν και ο Δήμαρχος έχει πάει αρκετές φορές στο σημείο, δεν υπάρχει κανένα νεότερο σε ό,τι έχει να κάνει με το πάρκινγκ. Έστω και την τελευταία στιγμή περιμένουμε να δούμε πράγματα από τη Δημοτική Αρχή…».


Current track

Title

Artist