Current track

Title

Artist

Παύλος Στράνης: Η δική μας κατεύθυνση είναι μακριά από τα συμφέροντα των εργολάβων

26/09/2023


«Σε αυτές τις δημοτικές εκλογές όχι μόνο δεν κρύβουμε, αλλά διατρανώνουμε, πως η «Λαική Συσπείρωση» στηρίζεται από το ΚΚΕ. Παράλληλα όμως, έχει γίνει ένα ευρύ κάλεσμα σε ανθρώπους που ανήκουν σε άλλα κόμματα και έχουν την ίδια αγωνία με εμάς για το μέλλον του τόπου μας και για να αναβαθμιστεί η ποιότητα της ζωής μας.

Θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των πολλών και όχι των λίγων. Είναι η ώρα για να ανοίξει η συζήτηση που αφορά το τι είναι ένας Δήμος και πως λειτουργεί.

Το σκεπτικό της Αυτοδιοίκησης όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν να ασχοληθούν οι νέοι και οι ανεξάρτητοι σε ό,τι αφορά το πολιτικό χρώμα. Τουλάχιστον έτσι μας έλεγαν. Τελικά ο τοπικός μηχανισμός εφαρμόζει την κεντρική πολιτική. Είδαμε τι έγινε και στη Θεσσαλία με την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων.

Το κράτος περικόπτει συνεχώς τα χρήματα προς τους Δήμους και μάλιστα σε ποσοστό άνω του 60% και έτσι τους αναγκάζουν να μετατρέπονται σε φορομπηχτικό μηχανισμό, αυξάνοντας τα δημοτικά τέλη προς τους πολίτες.

Ο Δήμος Ζακύνθου από 11 εκ. ευρώ που ελάμβανε, τώρα παίρνει 800.000 ευρώ. Ταυτόχρονα οι μόνιμες προσλήψεις απαγορεύονται και αυτή η αποψίλωση του προσωπικού, έχει σαν στόχο να ιδιωτικοποιηθούν όλες οι υπηρεσίες. Να μπουν οι εργολάβοι στο Δήμο είτε από την μπροστινή είτε από την πίσω πόρτα.

Ταυτόχρονα οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι ξενοδοχειακοί όμιλοι έχουν ασυλία. Αντίθετα, οι πολίτες μένουν χωρίς νερό και όταν το παίρνουν αυτό είναι υφάλμυρο, τα σκουπίδια είναι στους δρόμους, τα σχολικά κτήρια καταρρέουν, παιδικές χαρές δεν υπάρχουν, ενώ αθλητισμός και πολιτισμός συνεχώς υποβαθμίζονται.

Ο δρόμος για την κόλαση είναι πάντα στρωμένος με καλές προθέσεις, όμως διαπιστώνουμε πως όλα κινούνται γύρω από την κερδοφορία των μεγαλοξενοδόχων και των εργολάβων.

Στο Δήμο Τρικάλων είδαμε σήμερα ότι οι δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ στο Δήμο Περιστερίου πάρα πολλά παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών. Το μόνο θετικό παράδειγμα είναι ο Δήμος της Πάτρας. Καλούμε τον κόσμο να σκεφτεί ποιος προασπίζεται τα συμφέροντά του και σε αυτές τις εκλογές να κάνει τη διαφορά.

Η «Λαική Συσπείρωση» έχει ένα ψηφοδέλτιο «κόσμημα» στο Δήμο Ζακύνθου. Με τους συναγωνιστές μας από τους άλλους πολιτικούς χώρους δεν θα επιλύσουμε τα προβλήματα του Σοσιαλισμού, αλλά έχουμε συμφωνήσει να μην είναι ο Δήμος τσιφλίκι των λίγων.

Εμείς δεν κολλάμε ταμπέλες σε κανέναν και δεν κλείνουμε την πόρτα ούτε μένουμε περιχαρακωμένοι. Άλλοι ντρέπονται να πουν από που στηρίζονται και όχι εμείς. Αναφέρομαι στους άλλους τρεις συνδυασμούς του Δήμου, που προχωρούν σφιχταγκαλιασμένοι δίχως μεγάλες διαφορές.

Θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα των σκουπιδιών με διαλογή στην πηγή και ανακύκλωση. Η μονάδα που διαχειρίζεται η «Μεσόγειος» θα αφήνει υπόλειμμα σκουπιδιών 70%. Οι υπόλοιποι συνδυασμοί το μόνο που κάνουν είναι σχέδια επί χάρτου.

Είμαστε αισιόδοξοι και τα μηνύματα που λαμβάνουμε από την κοινωνία μας κάνουν να λέμε ότι είμαστε στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Όταν πάρουμε τον Δήμο θα διεκδικήσουμε την επιστροφή των παρακρατηθέντων πόρων από ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ.

Επίσης, θα διεκδικήσουμε την αύξηση των χρηματοδοτήσεων, θα αυξήσουμε τα τέλη σε πεντάστερα και τετράστερα ξενοδοχεία, σε σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα και τράπεζες.

Θα εισπράξουμε 30 ευρώ για κάθε στύλο της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, καθώς και 400 ευρώ για κάθε καφάο. Με αυτόν τον τρόπο θα μπάσουμε χρήματα στα ταμεία του Δήμου και θα μειωθούν τα τέλη για την πλειοψηφία των Ζακυνθινών, που τα βγάζει δύσκολα πέρα.

Ο Δήμος επί των ημερών μας θα εισπράξει και τα τέλη παρεπιδημούντων, αλλά και εκείνα της διανυκτέρευσης, διότι έχει δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό σκηνικό.

Στην Περιφέρεια στηρίζουμε την σταθερή φωνή της υποψήφιας Περιφερειάρχη με τη «Λαική Συσπείρωση», Αλεξάνδρας Μπαλού.

Τις τελευταίες ημέρες ζούμε μια σκανδαλολογία στο Δήμο. Κυριαρχεί η δυσωδία και η λάσπη, καθώς και τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, γιατί οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν έχουν να πουν κάτι για τα συμφέροντα των πολλών. Εμείς με αξιοπρέπεια και ευγένεια καλούμε τους πολίτες να τους γυρίσουν την πλάτη και να επιλέξουν τη «Λαική Συσπείρωση»…».


Current track

Title

Artist