Current track

Title

Artist

Γιάννης Στάθης: Ο συνδυασμός «Για τη Ζάκυνθο» είναι ο καταλληλότερος για να διοικήσει το Δήμο

02/10/2023


«Είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Λαγανά με τον συνδυασμό «Για τη Ζάκυνθο» και υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Στασινόπουλο, διότι είναι ένας από εμάς.

Ο κ. Στασινόπουλος είναι ένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας, οικογενειάρχης, που έχει να επιδείξει σημαντικό έργο από όπου κι αν πέρασε. Είναι ικανός, ακούει τους συνεργάτες του και έχει νέες ιδέες. Τον θεωρώ ως τον καταλληλότερο για να αναλάβει τη θέση του Δημάρχου Ζακύνθου.

Ο κ. Αρετάκης από την άλλη δεν έκανε όσα έταζε προεκλογικά, ενώ ο κ. Τσουρουνάκης είναι ένας πετυχημένος επιχειρηματίας, όμως αυτό δεν σημαίνει πως μπορεί να είναι κι ένας πετυχημένος Δήμαρχος. Αντιπολίτευση στη Δημοτική Αρχή έκανε τον τελευταίο χρόνο, όμως επί τρία χρόνια δεν μίλησε για τα προβλήματα της Ζακύνθου. Ο κ. Κωνσταντίνου είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, όμως ξεκίνησε αργά τη διεύρυνση του συνδυασμού του και θεωρώ πως δεν μπορεί να διεκδικήσει το Δήμο.

Στο συνδυασμό «Για τη Ζάκυνθο» έχουμε πρόγραμμα που αφορά τη διαχείριση των σκουπιδιών μέχρι και το νερό που θα τρέχει από τη βρύση. Ήμουν τοπικός σύμβουλος αυτή την τετραετία στην Πόλη, ενώ επί Δημαρχίας Κολοκοτσά διετέλεσα Αντιδήμαρχος Ζακυνθίων. Έρχονται τώρα άνθρωποι και μου ζητάνε συγγνώμη που με αδίκησαν. Παραδέχονται ότι ήθελαν να με διώξουν. Τώρα τι να την κάνω τη συγγνώμη; Ο συνδυασμός του Κολοκοτσά ήταν μια Βαβέλ.

Σε ό,τι αφορά την αποζημίωση από τον «ΙΑΝΟ», ο κ. Στασινόπουλος έχει εξηγήσει επαρκώς ότι πήρε χρήματα αφότου ελέγχθηκε από τις Υπηρεσίες του κράτους. Δεν έγινε κάτι το μεμπτό ούτε υπάρχει κάποια παρατυπία.

Για τις αποζημιώσεις των πλημμυρών θα γίνει ο απαραίτητος έλεγχος, όμως πρέπει να πω ότι κυκλοφόρησε ένα αισχρό φέιγ βολάν με κάποια ονόματα, όπως του Διονύση Τουρκάκη, ο οποίος ουδέποτε πήρε χρήματα.

Πιστεύω ότι αν δεν προβλεπόταν κανείς δεν θα έπαιρνε χρήματα. Μπορεί να είναι κάποιοι συμπολίτες μας που πήραν αποζημίωση και είναι σε άλλους συνδυασμούς. Μόνο στον κ. Τσουρουνάκη δεν πρέπει να είναι γιατί τους έβγαλαν την τελευταία στιγμή και καλά έκαναν. Όμως σε έναν συνδυασμό 360 ατόμων δεν σημαίνει πως φταίει ο επικεφαλής αν κάποιοι έλαβαν αποζημίωση χωρίς να πρέπει. Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν.

Ο κ. Αρετάκης μπορεί να έβαλε την τελική υπογραφή για τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών, όμως θέλω να είμαι δίκαιος και πιστεύω ότι δεν φέρει κάποια ευθύνη. Έχω περάσει από θέσεις διοίκησης και έβαζα υπογραφή μετά από τις εισηγήσεις που έκανε η Υπηρεσία. Τον έλεγχο τον έκανε ο κ. Πέττας στην Πρόνοια και κόπηκαν 20 άτομα.

Τον νυν Δήμαρχο ο κόσμος δεν πρέπει να τον ψηφίσει. Είναι πολύ σημαντικό κάποιος να μην κλέβει, όμως από την πλευρά των έργων και της καθημερινότητας δεν έκανε τίποτα. Είμαστε σε χειρότερη κατάσταση από ότι πριν.

Για τα σκουπίδια θα πω ότι στη θητεία Κολοκοτσά κόστιζε 50 ευρώ ο τόνος για να πάει στον Λίβα και τώρα κοντεύει να φτάσει στα 150 ευρώ. Βαδίζουμε στην καταστροφή.

Πιστεύω πως ο Δήμος μπορεί με ίδιες δυνάμεις να μαζεύει τα σκουπίδια, χωρίς να εμπλέκεται ο ιδιώτης. Πρέπει τους πρώτους 7 μήνες να προσπαθήσουμε το έργο αυτό να το κάνουμε μόνοι μας. Να προσληφθεί προσωπικό, να φτιάξουμε τα απορριμματοφόρα με 300.000 ευρώ και αν δούμε ότι και πάλι δεν τα καταφέρνουμε, τότε και μόνο τότε να φωνάξουμε τον ιδιώτη. Να αποφύγουμε πάση θυσία την αύξηση των δημοτικών τελών για να μην επιβαρυνθεί επιπρόσθετα ο κόσμος.

Σε αυτές τις εκλογές ο ψηφοφόρος να τα βάλει κάτω και να αποφασίσει για το καλύτερο. Τον έναν σταυρό από τους τέσσερις τον βάζουμε εκεί που μας λέει η γυναίκα μας, τον δεύτερο στον συγγενή μας, τον τρίτο σε κάποιο φίλο μας. Εγώ διεκδικώ τον τέταρτο σταυρό αν με θεωρούν ικανό να δουλέψω και να τους εκπροσωπήσω.

Είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι με την πολιτική και τονίζω πως είμαι υπερήφανος που ως Αντιδήμαρχος Ζακυνθίων συνετέλεσα να φτιαχτεί το μνημείο των θυμάτων της σεισμοπυρκαγιάς στο Α’ νεκροταφείο.

Μπορεί να μην κατάγομαι από τη Ζάκυνθο, όμως έχω καρμική σχέση με αυτόν τον τόπο. Στις 17 Δεκεμβρίου, ανήμερα του Αγίου Διονυσίου, γεννήθηκε ο γιος μου, την κόρη μου τη βάφτισα Διονυσία και επέλεξα να μείνω εδώ. Αγαπώ τη Ζάκυνθο το ίδιο με τους Ζακυνθινούς.

Δεν με ενδιαφέρουν οι θέσεις. Εφόσον ο κ. Στασινόπουλος εκλεγεί Δήμαρχος, εγώ στην αρχή θα μείνω στον πάγκο ως αλλαγή. Ο συνδυασμός μας αποτελείται κατά 80% από νέους και συνδυάζουμε και την εμπειρία. Οι νέοι πρέπει να είναι σεμνοί και ταπεινοί. Να εργαστούμε όλοι για το καλό του νησιού.

Αυτό λέω και σε όλους τους συνδυασμούς. Να μην τσακωνόμαστε μεταξύ μας και να μας ενδιαφέρει πάντα να πηγαίνει μπροστά η Ζάκυνθος. Σε ό,τι με αφορά αν δω στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι κάνει μια σωστή πρόταση η αντιπολίτευση, θα την ψηφίζω…».


Current track

Title

Artist