Current track

Title

Artist

Διονύσης Ακτύπης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει διαζύγιο από την αλήθεια

08/05/2023


«Κάναμε πολλά έργα στη Ζάκυνθο την προηγούμενη τετραετία. Κορυφαίο όλων το άνοιγμα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), με την οποία σώσαμε ζωές. Παλιότερα έπρεπε να έχεις ισχυρό πολιτικό μέσο για να βρεις ένα ελεύθερο κρεβάτι σε άλλο νοσοκομείο της χώρας. Αυτό για το νησί μας και τους κατοίκους του αποτελεί παρελθόν.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας λειτούργησαν εμβολιαστικά κέντρα, οι κλινικές για τον Covid, ενώ είχαμε και PCR για τον μοριακό έλεγχο. Εξοπλίσαμε το νοσοκομείο Ζακύνθου με σύγχρονα μηχανήματα.

Επειδή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μας κατηγορούν με ψευδή στοιχεία, τονίζω πως η ΝΔ βρήκε 577 κλίνες ΜΕΘ και τις έκανε 1.300 σε όλη την Ελλάδα. Δώσαμε μεγάλη μάχη με απανωτές κρίσεις και καταφέραμε να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας προς όφελος των συμπολιτών μας.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα ολισθήσω στους απρεπείς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποεί για εμένα ο ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία του ανακοίνωση. Λένε πως λέω ψέμματα και πως είμαι μαυρογιαλούρος.

Θα τους απαντήσω με αλήθεια απέναντι στα δικά τους ψεύδη. Βρήκαμε το Νοσοκομείο Ζακύνθου με προϋπολογισμό 4.050.000 ευρώ και τον φτάσαμε στα 8.170.000 ευρώ. Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν ισχύει ο ισχυρισμός τους ότι καταρρέει το νοσοκομείο.

Επίσης το 2015 τους παραδώσαμε το Νοσοκομείο με 80 γιατρούς και τους έφτασαν στους 58. Τώρα, με τη ΝΔ, οι γιατροί που υπηρετούν είναι 73 και έχω δώσει λίστα με τα ονόματά τους, την οποία και κανείς δεν τη διέψευσε.

Δέχομαι άδικη κριτική κατά καιρούς. Μας έλεγαν ότι επί των δικών τους ημερών θα δούμε «άσπρες» μέρες και τελικά μείωσαν μισθούς και συντάξεις, έφεραν μνημόνια και δεν κατάργησαν τον ΕΝΦΙΑ. Στην παρούσα φάση τάζουν στους γιατρούς 2.000 ευρώ. Γνωρίζουν πως δεν πρόκειται να κυβερνήσουν ξανά και τάζουν τα πάντα στους πάντες!

Κορόιδεψαν και τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», αφού έκαναν προκήρυξη με διπλή μοριοδότηση, με αποτέλεσμα ο Νόμος να βγει αντισυνταγματικός και πολλοί από αυτούς δεν μπορούσαν να μονιμοποιηθούν. Η ΝΔ προσέφερε προσωποπαγείς θέσεις και πλέον υπάρχει η θετική εξέλιξη με την εργασιακή τους τακτοποίηση.

Όλες οι ανακοινώσεις και οι ισχυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ είναι μνημείο ψέματος και συκοφαντίας. Με δυναμώνουν με αυτά που γράφουν. Στο νοσοκομείο το μόνο που δεν καταφέραμε να επιλύσουμε είναι το θέμα της Παθολογικής Κλινικής, όμως έχουν γίνει όλες οι ενέργειες από την πλευρά μας για να έρθουν γιατροί και έχει εκδηλωθεί σχετικό ενδιαφέρον από ιδιώτη γιατρό.

ΣΠΥΡΟΣ ΞΕΝΟΣ: Υπάρχει και μια άλλη ανακοίνωση, στην οποία θα ήθελα να απαντήσω. Αυτή προήλθε από τον υποψήφιο Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρο Ξένο, που μιλά για αυτοσυγκράτηση και για ζόρικες ημέρες.

Ο κ. Ξένος επέλεξε να είναι ο… «μπροστινός» συγκεκριμένου παράγοντα. Ευτυχώς που οι εκλογές γίνονται τον Μάιο και όσοι έλεγαν πως θα βγουν στο μπαλκόνι εναντίον μου, δεν θα κρυολογήσουν!

Προσωπικά δεν μειώνω τα όσα προσέφερε για το έργο του Καστρομονάστηρου στα Στροφάδια ο αείμνηστος Αντιπεριφερειάρχης Νιοτόπουλος. Στο υπουργείο Πολιτισμού είχαν εγγραφεί 13.900.000 ευρώ, όμως τα λεφτά δεν υπήρχαν!

Όταν μας κάλεσαν στο Υπουργείο, μάς ζήτησαν να επιβεβαιώσουμε ότι θέλουμε το έργο στα Στροφάδια, όμως μας ενημέρωσαν πως επειδή το έργο είναι μεγάλο ενδεχομένως το Υπουργείο να μη δώσει άλλα χρήματα στη Ζάκυνθο για να γίνουν επιπρόσθετες παρεμβάσεις.

Εμείς δώσαμε το «πράσινο φως» για να γίνει το έργο στα Στροφάδια. Παράλληλα, κατορθώσαμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδοτήσεις για την ανάδειξη των κτηρίων που υπάρχουν εντός του Κάστρου (1.1 εκ. ευρώ), για την αγορά της Συλλογής στην οικία Ρώμα (3,9 εκ. ευρώ), θα προχωρήσουν παρεμβάσεις σε καμπαναριά της Ζακύνθου, ενώ φροντίσαμε για μελέτη που αφορά το Μουσείο Σολωμού (352.000 ευρώ).

Σε ό,τι αφορά το Κάστρο ήρθε πρόσφατα το ΙΓΜΕ και επιθυμούμε να επικαιροποιήσει τη μελέτη που είχε κάνει ο καθηγητής γεωλογίας, κ. Λέκκας.

Απαντώ στον κ. Ξένο ότι πράγματι έρχονται ζόρικες ημέρες και του υπενθυμίζω πως μου έστελνε στο προσωπικό μου email τα ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΜΠΑΜ» για την εμπλοκή στην αγοραπωλησία των ορεινών του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Σαγιά, αλλά και του πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ και υφυπουργού Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα.

Βέβαια, τώρα ο κ. Ξένος τα ξέχασε όλα αυτά και είναι υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ!

ΛΙΜΑΝΙ: Υπήρχε μια μελέτη από το 2018 και κάποιοι έλεγαν πως η χρηματοδότηση θα ήταν 10 εκ. ευρώ. Κάτι τέτοιο όμως, δεν ίσχυε. Η μελέτη ήταν 2,9 εκ. ευρώ και ως εκ τούτου που θα πήγαιναν τα υπόλοιπα 7.100.000 ευρώ;

Δεν μειώνουμε κανενός την προσπάθεια, όμως πρέπει η κοινωνία να γνωρίζει τα πραγματικά γεγονότα.

ΠΡΟΒΛΗΤΑ: Κατ’ αρχήν να πούμε ότι για το έργο αυτό η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κάνει την απαιτούμενη περιβαλλοντική μελέτη.

Από ‘κει και πέρα, ο αείμνηστος Αντιπεριφερειάρχης, Διονύσης Μυλωνάς, είχε αναθέσει σε μελετητή να του υποδείξει από το Κρυονέρι μέχρι το Κερί που θα μπορούσε να γίνει η προβλήτα για τα κρουαζιερόπλοια.

Ο μελετητής αυτός είχε υποδείξει το μόλο του Αγίου Νικολάου. Η κ. Μαριλένα Φράγκου πρότεινε την ίδια θέση, ενώ επί θητείας Θοδωρή Γαλιατσάτου το περιφερειακό συμβούλιο είχε συμφωνήσει για τη συγκεκριμένη θέση. Τελικά, μέσα στην ΕΣΑΛ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άλλαξαν τη χωροθέτηση για το μόλο του Αγίου Διονυσίου, χωρίς να λογαριάσουν ότι ήταν αδύνατον να κατασκευαστεί εκεί, λόγω και του μεγάλου κόστους που απαιτείται.

ΔΗΜΟΣ: Η κυβέρνηση χρηματοδότησε με 4,5 εκ. ευρώ τη ΔΕΥΑΖ, έδωσε 5,5 εκ. ευρώ για την αποπληρωμή του δανείου της Εμπορικής, δώσαμε λεφτά για την περίοδο της πανδημίας και για τις φυσικές καταστροφές, όπως ο ΙΑΝΟΣ.

Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να καταργήσει έναν Δήμαρχο, γιατί αυτοί ψηφίζονται από τον κόσμο. Αν είναι πετυχημένος ή όχι ο κ. Αρετάκης και αν χρησιμοποίησε τα χρήματα που του έδωσε η κυβέρνηση, θα το κρίνουν οι πολίτες στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Δική μου δουλειά είναι να εξασφαλίζω χρηματοδοτήσεις για το Δήμο, όμως ο σχεδιασμός για την υλοποίηση έργων ανήκει στην εκάστοτε Δημοτική Αρχή.

Σίγουρα δεν είναι ωραία η εικόνα με τα σκουπίδια σε τουριστικές περιοχές και θα πρέπει ο Δήμος να φτιάξει τα απορριμματοφόρα του. Ούτε εγώ όμως, αλλά ούτε και το Υπουργείο Εσωτερικών μπορούμε να ελέγχουμε αυτά τα πράγματα.

Δεν είναι αλήθεια ότι πήρα από το… χεράκι τον Δήμαρχο και πήγαμε στην παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ, που έγινε από τον Πρωθυπουργό. Από το χεράκι έχω πάρει μόνο την κόρη μου. Αυτό που έγινε είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε Δημάρχους και Περιφερειάρχες από όλη την Ελλάδα και όποιος ήθελε παρέστη σε αυτή την παρουσίαση.

ΦΟΡΟΙ: Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε πως με ένα άρθρο κι έναν Νόμο θα καταργούσε τα μνημόνια και δεν θα πλήρωνε ο κόσμος ΕΝΦΙΑ.

Όχι μόνο δεν τα έκαναν αυτά, αλλά μείωσαν μισθούς και συντάξεις, έκλεισαν τις τράπεζες, κατάργησαν το πεντάευρω στα νοσοκομεία κι έβαλαν μόνιμο χαράτσι στον κόσμο για το ΕΣΥ. Αποτέλεσμα μετά από αυτή την ενέργεια ήταν τα 20 εκ. ευρώ που έδιναν επί ΝΔ, το ποσό να ανέβει στα 750 εκ. ευρώ!

Η ΝΔ προέβη στη μείωση 50 φόρων, βγήκαμε από την αυξημένη επιτήρηση, καταργήσαμε την εισφορά αλληλεγγύης, μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ και κάναμε πολλά ακόμη πράγματα υπέρ των πολιτών.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ: Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως η ακρίβεια οφείλεται στον Μητσοτάκη. Και αυτό όμως, είναι ψευδές. Ας δουν τι γίνεται σε Τσεχία και Γαλλία με τις διαδηλώσεις, ενώ και στην Ισπανία που κατέβηκε ο ΦΠΑ στα τρόφιμα ο πληθωρισμός από το 14% πήγε στο 16.2%. Βλέπουμε λοιπόν πως το πρόβλημα είναι παγκόσμιο.

Το Βέλγιο και η Γαλλία προσπαθούν να περιορίσουν την αισχροκέρδεια με το «καλάθι του νοικοκυριού», που εφαρμόστηκε πρώτα στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι απολύτως κοστολογημένο και το 2025 το δημόσιο χρέος θα έχει μειωθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει εδώ και καιρό διαζύγιο με την αλήθεια και ο Ελληνικός λαός τους έχει πάρει χαμπάρι, γι αυτό και δεν τους εμπιστεύεται.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: Ένα άλλο που κάνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να επικροτούν τις δικαστικές αποφάσεις που τους βολεύουν και να αποδοκιμάζουν εκείνες που δεν τους εξυπηρετούν, λες και η Δικαιοσύνη είναι α λα κάρτ.

Η Δικαιοσύνη είναι αυτή που αποφάσισε ότι ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, κ. Παππάς, υπέπεσε σε παράβαση καθήκοντος και μάλιστα ομόφωνα, με ψήφους 13-0! Κι όμως: Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να έχει ξανά στα ψηφοδέλτιά του τον συγκεκριμένο άνθρωπο!

ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ: Το «μαξιλάρι» των 37 δις ευρώ που ήταν υποχρεωμένος να το αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλεται στην αφαίμαξη της μεσαίας τάξης με τους φόρους. Γι αυτό και ο κόσμος τους «μαυρίζει» στις εκλογές!

Η ΝΔ δεν έχει «ακουμπήσει» τα 37 δις ευρώ και στηρίζει τους πολίτες από τα χρήματα που προέρχονται από την ανάπτυξη.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν γίνει κυβέρνηση είχε ως σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Όταν ανέλαβαν την εξουσία όμως, έδωσαν τα «κόκκινα δάνεια» στα ξένα Funds, τα οποία, επί παραδείγματι, αγόραζαν ένα δάνειο των 100.000 ευρώ με μόλις 10.000 και ταυτόχρονα δεν κάλεσαν ποτέ τους δανειολήπτες να εξαγοράσουν εκείνοι τις οφειλές τους σε αυτή την τιμή.

Παράλληλα, να μην ξεχνάμε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις επιθέσεις με μηνύσεις που δεχόταν ένα πρώην στέλεχός τους, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος διαμαρτυρόταν που έπαιρναν τα σπίτια του κόσμου!

ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΤΑΣ-ΜΑΡΙΑ ΛΙΒΕΡΗ: Είναι δύο νέα παιδιά που στελεχώνουν το βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ μαζί με εμένα. Θέλω να τους ευχηθώ καλή επιτυχία.

Κάθε εκλογική μάχη γίνεται επί ίσοις όροις και όλοι ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία. Σε ό,τι με αφορά ήμουν, είμαι και θα είμαι δίπλα στους πολίτες, ακούγοντας τα παράπονα, αλλά και τα μπράβο τους. Συνεχίζω στην ίδια κατεύθυνση.

ΠΑΣΟΚ-ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Με τις προτάσεις που καταθέτει το ΠΑΣΟΚ, φαίνεται να είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ παρά στη ΝΔ.
Θα δούμε το αποτέλεσμα των εκλογών. Κοιτάζω τη δική μου πορεία και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους.


Current track

Title

Artist