Current track

Title

Artist

Διονύσης Ακτύπης: Η λήψη μοσχευμάτων στο νοσοκομείο της Ζακύνθου είναι ένας άθλος

30/08/2023


«Άλλος ένας άθλος των γιατρών του νοσοκομείου Ζακύνθου ολοκληρώνεται με επιτυχία! Θα ήθελα να συγχαρώ και δημόσια, όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Ζακύνθου και ιδιαίτερα τον εντατικολόγο κύριο Γεράσιμο Αγαλιώτη και την ομάδα του, στην ΜΕΘ του Γ. Ν. Ζακύνθου, οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία την πρώτη δωρεά ζωής και λήψη μοσχευμάτων που έγινε ποτέ στο νοσοκομείο Ζακύνθου.

Πρέπει να μην ξεχνάμε ότι η ΜΕΘ του νοσοκομείου Ζακύνθου λειτούργησε το 2020 και έκτοτε εχει σώσει πολλές ζωές.
Μετά από μια πολύωρη επιχείρηση, γιατροί και νοσηλευτές, σε συνεργασία με ειδικές χειρουργικές ομάδες από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων Πατρών και Ιωαννίνων, κατάφεραν να ολοκληρώσουν με απόλυτη επιτυχία την λήψη οργάνων.

Θέλω να σταθώ όμως, όχι μόνο στην πολύ σημαντική δουλειά και προσπάθεια που καταβάλουν διαχρονικά, για όλα τα περιστατικά, οι αρμόδιοι γιατροί στο νοσοκομείο Ζακύνθου, αλλά ιδιαίτερα να τονίσω την σπουδαιότητα της απόφασης και τον απεριόριστο σεβασμό και θαυμασμό μου στην οικογένεια του δότη, η οποία αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του, δίνοντας ζωή και ελπίδα σε άλλους συνανθρώπους μας.

Η δωρεά οργάνων είναι δωρεά ζωής και πρέπει όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας να ενημερώνονται για το συγκεκριμένο θέμα.

Σύμφωνα μάλιστα με τα φετινά στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), το πρώτο εξάμηνο του 2023 έχουν καταγραφεί περισσότεροι δότες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022.

Συγκεκριμένα, έως σήμερα οι δότες οργάνων ανέρχονται σε 49, ενώ πέρυσι ολόκληρη τη χρονιά ήταν μολις 69 γεγονός που αποδεικνύει ότι η δωρεά οργάνων κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα.

Να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος περισσότερο. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να στείλω σήμερα. Επίσης, το νοσοκομείο πρέπει να μην το εμπλέκουμε στην πολιτική αντιπαράθεση. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός και σίγουρα θα υπάρχουν προβλήματα, όμως ο κόσμος αντιλαμβάνεται τις προσπάθειες που έχουμε κάνει για την έλευση γιατρών σε όλες τις κλινικές.

Εκεί που συνεχίζεται η έλλειψη είναι στην Παθολογική Κλινική και το αναγνωρίζω, γιατί δεν έχω μάθει να κρύβω τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Συγχαίρω δημόσια τον κ. Κούτση και τους άλλους δύο γιατρούς για τον αγώνα που έχουν κάνει μέχρι σήμερα.

Είμαστε στη διαδικασία πρόσληψης επικουρικής πνευμονολόγου για να αντικαταστήσουμε μια παραίτηση που υπήρξε. Περίμενα πως ιδιώτες παθολόγοι θα έδειχναν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις θέσεις που προκηρύσσουμε, όμως αυτό δεν έχει συμβεί.

Ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου έχει υπερδιπλασιαστεί. Τον βρήκαμε στα 4.050.000 ευρώ και έχει πάει στα 8.170.000 ευρώ, ενώ φέτος θα αυξηθεί περαιτέρω.

Ζητώ από τους συμπατριώτες μας να εμπιστεύονται το νοσοκομείο μας κι εγώ από την πλευρά μου συνεχίζω τις επαφές για να βελτιώσουμε και τις υπόλοιπες υποδομές στο νησί.

Επισκέφθηκα σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος για το θέμα της αποχέτευσης και με αίτημα την κατασκευή ενός τριτοβάθμιου βιολογικού καθαρισμού. Λύσεις οφείλουμε να βρούμε σε ύδρευση και καθαριότητα. Ο κόσμος πρέπει να δώσει ισχυρή εντολή στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Να εκλεγούν άνθρωποι που να μπορούν να συνεργαστούν μαζί μου και να εξασφαλίζω χρηματοδοτήσεις από το κεντρικό κράτος για να προχωρούν τα πράγματα. Είμαι εδώ ως βοηθός τους για να πάμε το νησί στην κατάσταση που του αξίζει…».


Current track

Title

Artist