Current track

Title

Artist

Αναστασία Θεοδόση-Κοντού: Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που έχει ρεαλιστικές προτάσεις

09/05/2023


«Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου παρατηρώ μια αγωνιστικότητα και από τα μέλη-φίλους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ζακύνθου, αλλά και από εμάς τους υποψήφιους Βουλευτές.

Σήμερα η επίσκεψή μας στο νοσοκομείο
Ζακύνθου είχε συμβολικό, αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα. Υπάρχει υποστελέχωση στους γιατρούς, αλλά και στο διοικητικό προσωπικό. Τα κενά εκεί καλύπτονται από επικουρικούς, οι οποίοι αποτελούν μεν μια προσωρινή λύση, όμως είναι απαραίτητο να μονιμοποιηθούν για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα.

Η έλλειψη εργαζομένων στα νοσοκομεία, αποτελεί ένα πανελλαδικό ζήτημα. Οι υπάρχοντες υπάλληλοι με αυτοθυσία προσπαθούν να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στους πολίτες. Για να υπάρξει ενίσχυση χρειάζεται να δοθούν οικονομικά κίνητρα.

Δεν είναι εύκολο να έρθει κάποιος να εργαστεί στο νοσοκομείο της Ζακύνθου, γιατί γίνονται προκηρύξεις για μία θέση, όταν απαιτούνται τρεις, και έτσι ένας γιατρός αποφεύγει το νησί μας, δεδομένου ότι γνωρίζει πως θα έχει μεγάλο φόρτο εργασίας και τεράστια ευθύνη.

Επίσης, τα ενοίκια στη Ζάκυνθο είναι υψηλά και τα σπίτια λίγα. Εκτός από τα οικονομικά κίνητρα, το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί με μοριοδότηση. Το ΠΑΣΟΚ έχει εξαγγείλει και την ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Οι περιοδείες που κάνουμε είναι κοινές. Και οι τρεις υποψήφιοι Βουλευτές προσπαθούμε ενωμένοι να επαναφέρουμε το κόμμα στο προσκήνιο των πολιτικών εξελίξεων με προοδευτικό πρόσημο.

Το Σύνταγμα δίνει το δικαίωμα στα τρία πρώτα κόμματα να πάρουν τη διερευνητική εντολή μετά τις εκλογές και να δουν αν μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ στο θέμα αυτό είναι ξεκάθαρο, αφού λέει πως για να γίνει μια κυβέρνηση συνεργασίας απαιτείται να υπάρξει σύγκλιση σε προγραμματικές θέσεις με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης τα δύο ή τα τρία έτη.

Καλούμε τους πολίτες να δώσουν ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης όταν λέει για κυβέρνηση χωρίς τον Μητσοτάκη και τον Τσίπρα, εννοεί πως αυτά τα δύο πρόσωπα έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί με αρνητικά αποτελέσματα.

Δεν μπορούν να ηγηθούν λοιπόν σε μια συνεργατική κυβέρνηση την επόμενη ημέρα, αλλά πρέπει να βρεθεί ένα άλλο πρόσωπο κοινής αποδοχής. Εξάλλου, πουθενά δεν προβλέπεται αρχηγός να είναι ένας από τους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα όταν δεν υπάρχει αυτοδυναμία. Είναι ακατάλληλοι και οι κυβερνήσεις τους συμμετείχαν σε σκάνδαλα, την ώρα που οι τιμές των αγαθών είναι στα ύψη και ο κόσμος υποφέρει.

Θέλουμε διαφάνεια σε όλα και ένα συνεπές πολιτικό προφίλ. Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που έχει ρεαλιστικές προτάσεις. Στο παρελθόν υπήρξαν αστοχίες και λάθη, στην προσπάθεια να διασωθεί η χώρα μας από την οικονομική καταστροφή. Δυστυχώς, υπάρχει μια μερίδα του κόσμου που πιστεύει τα «παπαγαλάκια», τα οποία μιλούν για σταθερή κυβέρνηση και αυτοδυναμία.

Αυτή τη φορά δεν πρέπει να γίνουν λάθη στο δρόμο για την κάλπη και οι πολίτες να συγκρίνουν τα προγράμματα των κομμάτων.

Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι είναι απαραίτητο να μειωθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα, όπως και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα. Δεν μπορούν οι τράπεζες να έχουν υπερκέρδη με αυξημένα επιτόκια δανεισμού και χαμηλά επιτόκια στις καταθέσεις. Πρόσφατα ο Ο.Ο.Σ.Α γνωστοποίησε πως τα εισοδήματα των πολιτών έχουν μειωθεί δραματικά και αυτό συνέβη επειδή η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν μπόρεσε να καλύψει τον υψηλό ρυθμό με τον οποίο αυξήθηκαν οι τιμές σε όλα τα είδη.

Αυτά είναι τα πραγματικά στοιχεία που πρέπει να σκεφτούν οι πολίτες πριν ψηφίσουν. Είμαι χαρούμενη γιατί βλέπω έναν κόσμο που δεν ψήφιζε πάντα ΠΑΣΟΚ, να επιστρέφει στο πολιτικό του σπίτι. Νέοι άνθρωποι συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις και ρωτούν για όσα τους απασχολούν.

Πρέπει η κοινωνία να μείνει μακριά από την πόλωση, που επιχειρούν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα και να σκεφτεί με ψυχραιμία ποιοι είναι αυτοί που τους δίνουν λύσεις στα αδιέξοδα.

Η καθημερινότητα της Ζακύνθου δεν έχει την ποιότητα που όλοι θα θέλαμε. Επέστρεψα στο νησί μου συνειδητά μετά τις σπουδές για να εργαστώ και να δημιουργήσω τη δική μου οικογένεια. Τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα από την τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι λυπηρό όταν ακούω ότι απεντάσσονται έργα και πως χάνονται χρηματοδοτήσεις, επειδή δεν έχουμε μελέτες. Χρειάζεται συνεργασία Δήμου-Περιφέρειας και Βουλευτή για να μη χαθεί άλλος χρόνος…».


Current track

Title

Artist