Current track

Title

Artist

Χρήστος Κώνστας: Αντί για επιχειρήματα έχουμε πολιτική με βρισίδια και τοξικότητα

21/04/2023


«Δυστυχώς, και σε αυτή την προεκλογική περίοδο παρατηρείται ένας εμφύλιος πόλεμος. Η απλή αναλογική σου δίνει την ευκαιρία για συνεννόηση και να συνθέτεις απόψεις με απώτερο σκοπό τις συνεργασίες.

Βλέποντας όμως, την επικοινωνιακή τακτική των κομμάτων μπορώ να πω με βεβαιότητα πως τέτοια δυνατότητα στην Ελλάδα πολύ δύσκολα θα υπάρξει, ιδιαίτερα στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Αντί οι πολιτικοί μας να αντιπαρατίθενται με επιχειρήματα και συγκεκριμένες θέσεις, διαπιστώνουμε με λύπη πως στο Διαδίκτυο ιδιαίτερα υπάρχει μεγάλη τοξικότητα με υβριστικά σχόλια. Όλο αυτό δεν βοηθά τον διάλογο.

Δεν προσπαθούμε να συνεννοηθούμε με δημοκρατικές μεθόδους, αλλά επιλέγουμε το κουτσομπολιό και την ενισχυμένη αναλογική. Μετά την 21η Μαίου ουσιαστικά θα αναζητήσουμε τον διαχειριστή της κοινής μας πολυκατοικίας και το άτομο που θα διοικήσει τη χώρα με τις γνώσεις και την εμπειρία του.

Στην Ευρωβουλή στείλαμε ανθρώπους λαμπερούς και δημοφιλείς, οι περισσότεροι εκ των οποίων όμως δεν κάνουν για τη δουλειά, διότι δεν διαθέτουν τις εξειδικευμένες ικανότητες που χρειάζονται για να ανταπεξέλθουν σε αυτό το ρόλο. Μην απορεί κανείς λοιπόν που το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο.

Στις προσεχείς εκλογές ο κόσμος καλείται ουσιαστικά να επιλέξει μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα. Γνωρίζουμε τι έκαναν στη θητεία τους και πλέον πρέπει να πάρουμε την απόφαση για το ποιον θα εμπιστευθούμε.

Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε πολλές κρίσεις, όμως η οικονομία μας παρέμεινε ισχυρή και βγήκαμε στο ξέφωτο, παρά το γεγονός πως δυσκολευτήκαμε. Όλες οι χώρες υποφέρουν από τον πληθωρισμό και αυτό θα συνεχιστεί, γιατί έρχεται νέα αύξηση των επιτοκίων…».


Current track

Title

Artist