Current track

Title

Artist

Αλέκος Καποδίστριας: Ο Δ. Ακτύπης να ζητήσει συγγνώμη για τις δασικές εκτάσεις

17/02/2023


«Υπήρξε μια αποτελεσματική αντίδραση από πολλούς φορείς στη Ζάκυνθο και η κυβέρνηση αλλάζει άρον-άρον το Νόμο για τις δασικές εκτάσεις. Πλέον το Ελληνικό Δημόσιο θα υποχρεώνεται να καταθέτει τίτλους ιδιοκτησίας για τις περιοχές που διεκδικεί.

Ο Βουλευτής Ζακύνθου, Διονύσης Ακτύπης, αντί να ζητήσει συγγνώμη από τους Ζακυνθινούς για το Νόμο που ψήφισε το 2001 και ο οποίος θα δέσμευε πάνω από 200.000 στρέμματα στο νησί μας, προσπάθησε με ανακρίβειες και αναλήθειες να πει ότι η νομοθεσία αυτή ήταν ευεργετική και έδινε λύσεις!

Η αλήθεια είναι ότι έστελναν τον κόσμο να διεκδικήσει νομικά, αλλά και διοικητικά, αυτό που κατέχει τώρα, ενώ καταργούσαν και τη χρησικτησία. Είναι ξεκάθαρο ότι η λογική του κράτους είναι εισπρακτική και ότι η κυβέρνηση συμπεριφέρθηκε με ερασιτεχνισμό και προχειρότητα!

Ενώ ο κύριος Ακτύπης λέει για τον παλαιό αιγιαλό ότι δεν θα πρέπει οι πολίτες να πληρώσουν ξανά για τις περιουσίες τους, και ιδιαίτερα στην περιοχή του Λαγανά που υπάρχει και το πρόβλημα, για τις ορεινές κοινότητες επέδειξε μια τελείως διαφορετική στάση και έβαλε τους πολίτες σε περιπέτεια.

Δεν είναι κακό να αναγνωρίζει κανείς τα λάθη του και να ζητάει συγγνώμη. Όποιος το πράττει αυτό, δείχνει πως διέπεται από σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Πάντως σε επαφή που είχα με έγκριτους νομικούς της Ζακύνθου, ανέφεραν πως για τις δηλώσεις των περιουσιών στα Κτηματολόγια δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα με τη νέα εγκύκλιο, εκεί που οι πολίτες θα ταλαιπωρηθούν είναι στις αγοραπωλησίες και στις μεταβιβάσεις που θα τους ζητούν τίτλους ιδιοκτησίας πριν το 2001. Πρόκειται για ένα εκρηκτικό πακέτο και απαιτείται μια μόνιμη λύση και όχι ημίμετρα.

Τα προβλήματα στη Ζάκυνθο έρχονται από παλιά. Είναι γεγονός που ούτε η σημερινή Περιφερειακή και Δημοτική Αρχή έχουν καταφέρει να τα επιλύσουν. Η αναποτελεσματικότητα είναι διαχρονική.

Δώσαμε βάρος στην ποσότητα και λιγότερο στην ποιότητα της ανάπτυξης. Ο τουρισμός αποτελεί μονοκαλλιέργεια. Απαιτείται σωστός σχεδιασμός και εκμετάλλευση πόρων για την παραγωγική ανασυγκρότηση του νησιού μας…».


Current track

Title

Artist