Current track

Title

Artist

Δημήτρης Γιακουμέλος
Μέλος Εποπτικού Συμβουλίου ΠΕΔΙΝ-Δημοτικός Σύμβουλος Συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας»

Στη Ζάκυνθο έχουμε δυσοσμία από λύματα και στην Ιθάκη είναι πεντακάθαρα όλα/ Έχουμε φτάσει στο απροχώρητο και παρά τις προσπάθειες δεν βλέπουμε αποτέλεσμα

26/09/2024


«Η ανάρτηση που έκανα με τη διαρροή λυμάτων στον Αλικανά δεν έχει να κάνει με τον βιολογικό, διότι αυτή η περιοχή δεν διαθέτει τέτοιον. Τα όσα έπεσαν προέρχονται από ιδιωτικούς βόθρους και είναι προφανές ότι κάποιος ή κάποιοι συμπολίτες μας αποφάσισαν να τα ρίξουν σε χαντάκι, αντί να καλέσουν λυματοφόρο.

Η δυσοσμία στην αρχή του Αλικανά, αλλά και στο κέντρο, είναι αφόρητη τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους τουρίστες. Έχει ξεφύγει η κατάσταση και είμαστε στο απροχώρητο. Να πω επίσης ότι το δυσάρεστο αυτό φαινόμενο στον Αλικανά είναι συχνό.

Επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει να λυθούν τα προβλήματα με τα αποχετευτικά δίκτυα στη Ζάκυνθο, ενώ κάθε περιοχή πρέπει να αποκτήσει τον δικό της βιολογικό.

Ακούω τον Βουλευτή Ζακύνθου, κ. Ακτύπη, να μιλά για τις προσπάθειες που κάνει και τις οποίες κανείς μας δεν αμφισβητεί. Ωστόσο, πρέπει να δούμε και αποτέλεσμα. Είναι κρίμα και για τον ίδιο να μην φτάνουν σε ένα ευτυχές για τον τόπο τέλος οι ενέργειές του.

Καταβάλλουμε τέλη κυκλοφορίας για να έχουμε καλύτερους δρόμους στο νησί, όμως ούτε και αυτό γίνεται. Θεωρώ ότι το κράτος δεν δίνει καμία σημασία στη Ζάκυνθο, χωρίς αυτό που λέω να σημαίνει ότι οι προηγούμενοι που διοίκησαν τον τόπο δεν έχουν τις ευθύνες τους.

Πήγα πρόσφατα στην Ιθάκη για τη συνεδρίαση της ΠΕΔΙΝ και του Εποπτικού Συμβουλίου. Στις 23 Σεπτεμβρίου στο Βαθύ υπήρχαν 100 κότερα, ενώ εκεί βρισκόταν 300 τις προηγούμενες ημέρες που έβρεχε!

Εντυπωσιάστηκα, γιατί είδα ένα πεντακάθαρο νησί και πραγματικά η δουλειά που κάνει ο Δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας, μαζί με την ομάδα των συνεργατών του, αναγνωρίζεται από τον κόσμο. Ήρθε μαζί μου και η γυναίκα μου, η οποία μου ζήτησε να μετακομίσουμε στην Ιθάκη!

Ο κ. Στανίτσας δεν χάνει κανένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα και έχει την ικανότητα να φέρνει λεφτά στον τόπο του. Ο Δήμος είναι μια «επιχείρηση» την οποία κανείς δεν μπορεί να «τρέξει» μόνος του, όπως συνέβαινε στη Ζάκυνθο με τον κ. Αρετάκη.

Στο Εποπτικό Συμβούλιο συζητήσαμε τον απολογισμό-ισολογισμό του 2023. Άργησε να γίνει αυτό, όμως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση τον ενέκρινε και ήταν μια τυπική διαδικασία από ‘κει και πέρα.

Ο πρώην Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Χαράλαμπος Καλός, κατέθεσε πρόταση για το χωροταξικό, ώστε να ασκηθεί πίεση στην ΚΕΔΕ και από εκεί στην κυβέρνηση για να συνεχιστεί η διαβούλευση για αυτό το σημαντικό θέμα.

Στάθηκα τυχερός γιατί παρακολούθησα το θεατρικό φεστιβάλ Ιθάκης. Θα ήθελα να δω κάτι αντίστοιχο και στη Ζάκυνθο ή ένα φεστιβάλ φιλαρμονικών των Ιονίων σε συνδιοργάνωση του Δήμου, της Περιφέρειας και της ΠΕΔΙΝ. Να σημειωθεί ότι το φεστιβάλ της Ιθάκης ήταν να αρχίσει το 1972, όμως το είχε λογοκρίνει η Χούντα και μετά την πτώση πραγματοποιήθηκε τελικά από το 1975 και εντεύθεν…».


Current track

Title

Artist