Current track

Title

Artist

Νίκη Μαλαφούρη
Φοροτεχνικός - Γραμματέας Επιμελητηρίου Ζακύνθου

Οι επιχειρήσεις και πάλι θα υποφέρουν στην λαίλαπα της ακρίβειας και της φορολόγησης αλλά και των προστίμων

11/09/2024


 

Καλεσμένη του Γιώργου Αναγνωστόπουλου στην εκπομπή “Καλημέρα Ζάκυνθος” ήταν σήμερα (11/09) το πρωί η Φοροτεχνικός και Γραμματέας του Επιμελητηρίου Ζακύνθου, Νίκη Μαλαφούρη.

Η κα. Μαλαφούρη αναφέρθηκε στα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, για την τουριστική κίνηση στο νησί μας κ.α.

“Το θέμα της ακρίβειας είναι πλέον διαχρονικό, πάντα επίκαιρο και ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Η αλήθεια είναι ότι όλα τα χρόνια και καθημερινά βλέπουμε αυξήσεις, σε όλα τα επίπεδα.  Στον πρωτογενή τομέα, στις παροχές, στην ενέργεια βασικά. Όπου και να πάμε, ότι και να κάνουμε υπάρχει μία ακρίβεια που δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με τα νέα μέτρα.

Βεβαίως, κάθε μέτρο που παίρνετε από την Κυβέρνηση, από την πολιτεία είναι πάντα με θετικό πρόσημο, είναι όμως 45 μέτρα τα οποία αναλύουμε ένα προς ένα και προσπαθούμε να δούμε ποιοι ευεργετούνται, ποιοι υποφέρουν, τι αποτελέσματα θα έχει και βεβαίως όλα αυτά είναι στα μέτρα των μεταρρυθμίσεων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός σε βάθος μίας τριετίας (μέχρι και το 2027) που εκεί είναι και το ορόσημο για μία εκλογική αναμέτρηση.

Οπότε μένει να δούμε στην υλοποίηση τους και στην ανάλυση τους τι αποτελέσματα θα έχει στην κοινωνία μας, στις επιχειρήσεις, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, στους μισθωτούς, στους δημοσίους υπαλλήλους που εξήγγειλε πολύ καλά μέτρα.

Οι συνταξιούχοι θα λάβουν μία αύξηση της τάξης των 10 έως 14€, σε πρώτη πάντα εκτίμηση, όταν τα φάρμακα έχουν πάρει την ανιούσα πολλές φορές και οι αυξήσεις για τα φάρμακα δεν είναι ούτε 10 ούτε 14€.

Οι αγρότες συνταξιούχοι που παίρνουν 300 και 400€, αντιλαμβάνεστε ότι είναι αδύνατον να ζήσουν μία αξιοπρεπή ζωή στο τέλος της ζωής τους και εκεί θα πρέπει να δώσουμε λίγο έμφαση για να μπορέσουν οι άνθρωποι αυτοί να αντιμετωπίσουν με πολλή μεγάλη αξιοπρέπεια την ζωή τους.

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν δώσει το αίμα τους για τα ασφαλιστικά ταμεία και οι οποίοι είναι αυτοί που κράτησαν όρθια την κοινωνία της Ελλάδας στα πολύ δύσκολα χρόνια, όπως και γενικά όλοι οι συνταξιούχοι.

Σε πρώτη φάση αυτοί που ευεργετούνται, ουσιαστικά , είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι (700.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα πάρουν μία καλή αναπροσαρμογή στους μισθούς τους). Οι επιχειρήσεις και πάλι θα υποφέρουν στην λαίλαπα της ακρίβειας και της φορολόγησης αλλά και των προστίμων, οι οποίοι ζουν καθημερινά τον φόβο και τον τρόμο”.

Η κα. Μαλαφούρη αναφέρθηκε και για την τουριστική κίνηση, φέτος, στο νησί μας καθώς και για την παρουσία (για άλλη μία χρονιά) του Επιμελητηρίου στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Τέλος, σε ερώτηση για τις εκλογές στο Επιμελητήριο, δήλωσε:

“Κάνουμε την έρευνα μας, κοιτάζουμε τις δυνάμεις μας και ο καθένας είναι ελεύθερος να αποφασίσει αν είναι υποψήφιος και καλό θα είναι να είναι υποψήφιος, γιατί το Επιμελητήριο είναι ένας φορέας που μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά πράγματα με γνώση, καλλιέργεια και ευγένεια. Όχι με φωνές, όχι με προσβολές, όχι να προσπαθούμε να μειώσουμε τον αντίπαλο γιατί όλοι προσπαθούν για το καλό “.

 


Current track

Title

Artist