Current track

Title

Artist

Νίκος Ακτύπης
Αντιδήμαρχος Παιδείας

Σεβαστήκαμε την απόφαση του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού σχολείου για την Μαθητική Εστία / Η δημοτική αρχή έχει κάνει όλες τις ενέργειες και πλέον περιμένουμε την χρηματοδότηση και την εγκατάσταση στο συγκεκριμένο χώρο

27/08/2024


Καλεσμένος στην εκπομπή “Καλημέρα Ζάκυνθος” και του Γιώργου Αναγνωστόπουλου ήταν σήμερα (27/08) ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αναπληρωτής Δήμαρχος, Νίκος Ακτύπης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με την ακαταλληλότητα του 2ου Δημοτικού σχολείου της πόλης.

Ο κ. Ακτύπης αφού πρώτα έκανε μία αναφορά στα όσα διαδραματίστηκαν, μίλησε για την απόφαση της επιτροπής (που θα στεγαστούν, προσωρινά, οι μαθητές-τριες και οι καθηγητές) καθώς και για το τι μέλλει γενέσθαι.

 

“Εξετάσαμε πολλές περιπτώσεις, για το που θα στεγαστούν οι μαθητές και μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η επιτροπή που συνεδρίασε, σεβόμενη πάνω απ’ όλα την απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του συγκεκριμένου σχολείου, αποφάσισε τον χώρο στην Μαθητική Εστία να είναι η προσωρινή λύση στο τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει.

Για το συγκεκριμένο χώρο, πρωτίστως, θα ήθελα να ευχαριστήσω έναν γονέα, τον Διονύση Γιακουμέλο (περιφερειακό σύμβουλο), τον Λευτέρη Γιακουμέλο, τοπογράφο – μηχανικό που βοήθησε τα μέγιστα. Είναι άνθρωποι που συνέβαλαν έτσι ώστε να βρεθεί η συγκεκριμένη λύση.

Φυσικά τον Βουλευτή για όλες τις ενέργειες που έχει κάνει έως σήμερα και τις φυσικές του παρουσίες, είτε στο δημοτικό συμβούλιο, είτε στις συνελεύσεις των γονέων.  Και τις τεχνικές μας υπηρεσίες που έχουν συμβάλει τα μέγιστα στη σύνταξη της μελέτης.

Κι αυτό να ξέρετε είναι πολύ σημαντικό. Κανείς από μόνος του δεν μπορεί να τα καταφέρει. Αν όλες οι βαθμίδες της τοπικής αυτοδιοίκησης αφήσουν στην άκρη όσα μας χωρίζουν, τότε σίγουρα μπορούμε να πετύχουμε πράγματα σε αυτό το νησί.

Αυτή τη στιγμή ο δήμαρχος έχει κάνει τις επικοινωνίες του με τα αρμόδια υπουργεία και πλέον περιμένουμε να ολοκληρώσουν την μελέτη οι τεχνικές μας υπηρεσίες και εκτός από την προμήθεια, την χρηματοδότηση και την εγκατάσταση στο συγκεκριμένο χώρο”.

 


Current track

Title

Artist