Current track

Title

Artist

Νίκος Γιακουμέλος
Αντιδήμαρχος Καθαριότητας

Εμείς, σαν νέα δημοτική αρχή έχουμε βάλει στόχο, το πρόβλημα των σκουπιδιών, στη δική μας τη θητεία να το λύσουμε ολοκληρωτικά και για πάντα

14/08/2024


“Τα τελευταία τριάντα (30) χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ζακύνθου είναι τα σκουπίδια. Εμείς, σαν νέα δημοτική αρχή έχουμε βάλει στόχο, αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα, στη δική μας τη θητεία να το λύσουμε ολοκληρωτικά και για πάντα. Αυτός είναι ο στόχος μας, και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε και λειτουργούμε.

Θα πρέπει να πούμε ότι έχει πολλή μεγάλη σημασία το πως θα στήσεις τη μηχανή που λειτουργεί απέναντι από την ανταποδοτικότητα που λέγεται καθαριότητα, αποκομιδή, ανακύκλωση και όλα αυτά και διαχείριση. Και έχει να κάνει με τις ευθύνες που έχει ένας Δήμος, αλλά και με τις ευθύνες που έχει ένας πολίτης ή ένας επιχειρηματίας.

Άρα λοιπόν, όλα αυτά θα τα βάλουμε σε μία τάξη και να είναι σίγουρος ο Ζακυνθινός λαός ότι εγώ προσωπικά δεν θα κάνω πίσω, όπως πίσω δεν θα κάνει η δημοτική μας αρχή.

Στο σύνολο της πρώτης προσπάθειας που κάναμε έχουμε πάει αρκετά καλά, όχι τέλεια, σε καμία περίπτωση, γιατί είμαστε ακόμα στην αρχή. Από κει και πέρα η καθαριότητα πιστεύω ότι θα πρέπει να στηθεί σε ένα άλλο πλαίσιο, που να έχει την δυνατότητα όχι μόνο να κάνουμε παρεμβάσεις, όπως τον καθαρισμό που κάναμε στην περιοχή του δημοτικού σταδίου, γιατί τέτοιες παρεμβάσεις πρέπει να κάνουμε εκατοντάδες.

Δεν έχουμε το προσωπικό, δεν έχουμε τα εργαλεία να κάνουμε αυτές τις μεγάλες παρεμβάσεις. Όμως έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας, βλέπουμε που μπορούμε και έχουμε τη δυνατότητα να παρέμβουμε και εκεί παρεμβαίνουμε”.

 


Current track

Title

Artist