Current track

Title

Artist

Παναγιώτης Αβράμης
Εκπρόσωπος Τύπου Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ

Το μόνο που κάνει ο κ. Ακτύπης είναι να φωτογραφίζεται με Υπουργούς και να «ωραιοποιεί» καταστάσεις/ Ψηλά έχει χτίσει τη φωλιά του αλλά ο κλώνος λύγισε!

19/06/2024


«Ακούγοντας την απάντηση και τις δηλώσεις του Βουλευτή Ζακύνθου, κ. Ακτύπη, για τα όσα ανέφερα χθες στην εκπομπή σας πραγματικά αναρωτιέμαι σε τι τόπο ζουν οι συμπολίτες μας και δεν έχουν καταλάβει αυτά τα έργα που μας λέει.

Σε ό,τι με αφορά να πω ότι το 2011 που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου και της ΔΕΥΑΖ, είμασταν στη δίνη των προβλημάτων της χρεοκοπίας της χώρας μας από την κυβέρνηση της ΝΔ και του Κώστα Καραμανλή, που ο κ. Ακτύπης και κάποιοι άλλοι είναι θιασώτες αυτού του προσώπου και το υποστηρίζουν μέχρι και σήμερα.

Επίσης από το 2011 έως το 2014 είχαμε κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά και η Αυτοδιοίκηση ήταν υποχρηματοδοτημένη, λόγω των μνημονίων. Μάλιστα τότε ο κ. Μητσοτάκης ήταν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρυθμιστής και είχε χαρακτηριστεί ως «ο Υπουργός των απολύσεων».

Η Δημοτική Αρχή 2002-2010, στην οποία εξέχον μέλος ήταν ο κ. Ακτύπης, μας μιλούσε για… «ευρωπουλιές» και εξέδιδαν δελτία Τύπου για την αποχέτευση της πόλης, όμως το έργο δεν προχώρησε σε έκταση 2,5 χιλιομέτρων γιατί ξαφνικά βρήκαν… αρχαία! Όλα αυτά τα αναφέρω για να θυμηθούμε την ιστορία στη Ζάκυνθο.

Με δαπάνες της ΔΕΥΑΖ την εποχή που ήμουν πρόεδρος και επί Δημαρχίας Μποζίκη κατατέθηκε αίτημα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για την αποχέτευση όλης της Ζακύνθου και όχι μόνο της πόλης, όμως ποτέ δεν χρηματοδοτηθήκαμε. Το ίδιο πράξαμε και για το αποχετευτικό δίκτυο στο Πόρτο Κούκλα της Λιθακιάς.

Να πάρει τηλέφωνο ο κ. Ακτύπης το Υγειονομικό, τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, την Αστυνομία και το Λιμεναρχείο, για να ρωτήσει αν επί της δικής μου θητείας στη ΔΕΥΑΖ υπήρχαν τα σημερινά προβλήματα με τα λύματα.

Καλώ τον κ. Ακτύπη να σκύψει πάνω στα προβλήματα και να προχωρήσουν οι μελέτες, που πιθανόν να έχουν ωριμάσει και να υπάρξουν χρηματοδοτήσεις.

Μου προκαλεί πάντως έντονο προβληματισμό η «ωραιοποίηση» των καταστάσεων που γίνεται από τον κ. Ακτύπη και το μόνο που κάνει είναι να φωτογραφίζεται με υπουργούς.

Του διαμηνύω να αφήσει την αλαζονεία και να είναι προσεκτικός απέναντί μου. Έχουν καβαλήσει ένα φτερωτό καλάμι και καλό είναι να λύσουν τα προβλήματα. Και για το τέλος θα πω αυτό: Ψηλά έχει χτίσει τη φωλιά του αλλά ο κλώνος λύγισε…».

 


Current track

Title

Artist