Current track

Title

Artist

Γιώργος Στασινόπουλος
Δήμαρχος Ζακύνθου

Δεν ισχύει ότι δεν δέχθηκα στο γραφείο μου τους εργαζόμενους του ΦΟΔΣΑ για την οφειλή των 40.000 ευρώ/

13/06/2024


Σε επικοινωνία που είχε ο Prisma 90.2 με τον Δήμαρχο Ζακύνθου, κ. Στασινόπουλο, για το θέμα που έχει προκύψει με τους εργαζόμενους στον ΦΟΔΣΑ, αναφέρθηκαν τα παρακάτω:

«Βρίσκομαι στην Αθήνα όπου συμμετέχω, ως πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ, στις διεργασίες Επιτροπής της Βουλής, που ασχολείται με τη διάβρωση των ακτών. Στη Ζάκυνθο υπάρχουν σχετικά ζητήματα με την παραλία του Αργασίου και το Ναυάγιο.

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν ισχύει πως δεν δέχθηκα τους εργαζόμενους του ΦΟΔΣΑ στο γραφείο μου για το χρέος των 40.000 ευρώ.

Βρισκόμουν σε σύσκεψη για άλλο θέμα και δεν υπήρχε καθορισμένο ραντεβού με το σωματείο των εργαζομένων. Όταν πληροφορήθηκα πως ήρθαν και έφυγαν, επικοινώνησα με έναν από τους τρεις και ζήτησα να συναντηθούμε την ίδια ημέρα, όμως μου απάντησε πως είχαν δουλειά και ότι αυτό θα γίνει άλλη στιγμή.

Θα σας πω επιγραμματικά, γιατί θα υπάρξει και αναλυτική ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι το 2021 η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) έκανε δειγματοληπτικούς ελέγχους. Αυτό συνέβη στο Δήμο και στον ΦΟΔΣΑ.

Στην περίπτωση του Δήμου δεν βρέθηκε κάποιο πρόβλημα, όμως στον ΦΟΔΣΑ προέκυψε μια διαφορά της τάξης των 40.000 ευρώ. Παράτυπα είχαν υπολογιστεί μεγαλύτερα μισθολογικά κλιμάκια.

Πέρυσι οι εργαζόμενοι εντάχθηκαν ξανά στα νόμιμα κλιμάκια και πήραν αυτό που δικαιούνται. Για να κλείσει όμως η υπόθεση με την ΥΔΕ, έπρεπε να γίνει ο καταλογισμός αυτής της διαφοράς. Αφορά την περίοδο από το 2016 έως και το 2020.

Θα μιλήσουμε με τους εργαζόμενους και όπως κάνουμε πάντα θα βρούμε τη χρυσή τομή και θα βάλουμε πλάτη. Η πόρτα του Δημάρχου είναι πάντα ανοιχτή και δεν χρειάζονται… «διαδρομές» στο διαδίκτυο ή όπου αλλού. Είμαστε εδώ για όλους τους Ζακυνθινούς…».

……………………………………………………………

Μιλώντας στην εκπομπή «Περισκόπιο» ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κ. Γιακουμέλος, υποστήριξε τα εξής:

«Είναι ξεκάθαρο πως το θέμα αυτό δεν αφορά και δεν το δημιούργησε η Δημοτική Αρχή.

Έγινε οικονομικός και διοικητικός έλεγχος, κατά τη διάρκεια του οποίου αναδείχθηκε ο λάθος υπολογισμός της μισθοδοσίας 40 περίπου υπαλλήλων, που στη συνέχεια μεταφέρθηκαν από τον ΦΟΔΣΑ στο Δήμο και την Περιφέρεια.

Να προσθέσω ακόμη ότι υπάρχουν και εργαζόμενοι στους οποίους θα δοθούν χρήματα που δικαιούνται. Δηλαδή, τα προηγούμενα χρόνια τους είχαν καταβληθεί λιγότερα σε σχέση με τα μισθολογικά κλιμάκια. Συνεπώς, είναι δύο οι κατηγορίες: Αυτοί που δίνουν και εκείνοι που παίρνουν.

Εγώ δεν θα πω σε ποιον έπρεπε να καταλογιστούν οι 40.000 ευρώ. Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο και δική μας επιδίωξη, ως Δημοτική Αρχή είναι να βρούμε τρόπο να τους βοηθήσουμε.

Κατανοούμε τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται και επιθυμία μας είναι να έχουμε χαρούμενους και ικανοποιημένους εργαζόμενους για να συνεργαζόμαστε.

Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, βρήκαμε μια κάκιστη κατάσταση στα απορρίμματα. Δίνουμε μια μάχη με άδειο ταμείο, αλλά να ξέρετε ότι καθημερινά γίνονται πολλές αλλαγές προς το καλύτερο.

Θα φτιάξουμε το εργασιακό επίπεδο. Αν και ο φορέας μας δεν έχει να διαχειριστεί εκατομμύρια ευρώ, όλα τα αιτήματα που μας έχουν υποβάλλει οι εργαζόμενοι, θα ικανοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι. Η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου με την πολιτική βούληση της Δημοτικής Αρχής, κάνει τον απαιτούμενο προγραμματισμό.

Είναι όλοι δίπλα μου σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται και καλώ άπαντες να δείξουν λίγη υπομονή, γιατί δεν μπορούν να γίνουν πράγματα από τη μια μέρα στην άλλη.

Ήδη συναρμολογήσαμε τους κάδους που φέραμε και αυτοί μοιράστηκαν. Δεν έχω τη δύναμη να επουλώσω όλες τις πληγές και να καλύψω όλες τις ελλείψεις στο θέμα αυτό. Σίγουρα θα υπάρξουν και παράπονα, όμως να γνωρίζουν όλοι πως το συγκεκριμένο ζήτημα βελτιώνεται…».

 


Current track

Title

Artist