Current track

Title

Artist

Παναγιώτης Δρόσος
Αντιδήμαρχος Αθλητισμού

Το γήπεδο του Ρομιριου τον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει κανονικά – Η καθαρίστρια που προσλάβαμε καθαρίζει επίσης το ΚΕΠ, το γήπεδο και την παιδική χαρά του Μαχαιράδου

15/05/2024


“Το γήπεδο του Ρομιριου ξεκίνησε να φτιάχνεται, υλοποιήθηκε και εγκαινιάστηκε από την δημοτική αρχή του κ. Αρετάκη. Και μετά, από τον Ιανουάριο, το αναλάβαμε εμείς. Το συγκεκριμένο γήπεδο είναι ένα στολίδι για την περιοχή αλλά και γενικότερα για το νησί και αυτό δεν μπορούμε να μην το λέμε.

Όταν το γήπεδο λειτουργούσε πριν από είκοσι (20) χρόνια δεν γνώριζαν τότε τι θα πει ηλεκτρολογικό σχέδιο, τι θα πει κάθε είδους επίσημο έγγραφο. Τα μόνα που έχουμε στα χέρια μας είναι ένα τοπογραφικό και ένα σχέδιο για το κτίριο και εντάξει, έχουμε γήπεδο. Αυτά λοιπόν αντιμετωπίζω…

Δεν συνηθίζω να βγαίνω στο ραδιόφωνο και βγήκα διότι έχω φάει πολύ πόλεμο για το συγκεκριμένο γήπεδο. Και προεκλογικά και μετεκλογικά, ακόμα και σήμερα. Λένε ότι εγώ δεν θέλω το γήπεδο. Έλεος!!! Έχω φάει τα πόδια μου και το κορμί μου μέσα στα γήπεδα και δεν επιτρέπω σε κανέναν να λέει ότι θέλει για μένα.

Το πρόβλημα που έχουμε κολλήσει αυτή τη στιγμή είναι το ηλεκτρολογικό σχέδιο. Νόμιζα ότι ήταν απλό το θέμα. Ότι θα πήγαινα να βρω έναν ηλεκτρολόγο που θα μπορούσε να μου κάνει αυτό το σχέδιο και άμεσα το γήπεδο θα δινόταν προς χρήση στις ομάδες. Όταν λοιπόν ρώτησα αν μπορώ να προβώ σε αυτή τη λύση η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου μας μου είπε ότι ο οποιοσδήποτε εργολάβος αναλάβει να φτιάξει το ηλεκτρολογικό σχέδιο θα πρέπει να έχει κάνει σύμβαση με τον Δήμο.

Μίλησα λοιπόν με τον Δήμαρχο και μου είπε ότι θα βάλουμε κωδικό στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού για να μπορέσουμε να βρούμε έναν ηλεκτρολόγο που θα μπορέσει να βγάλει τα σχέδια όλων των γηπέδων του νησιού, διότι κανένα γήπεδο δεν έχει το συγκεκριμένο σχέδιο και απλά κάθε χρόνο παίρνουν ετήσια παράταση.

Θα ήθελα, αν μου επιτρέπετε, να κάνω μία ανασκόπηση για το συγκεκριμένο γήπεδο, διότι βγαίνει ο καθένας και λέει το μακρύ του και το κοντό του. Όταν ήταν δημοτική αρχή ο κ. Αρετάκης μου είχε ζητηθεί να βοηθήσω και είχα αναλάβει υπεύθυνος αθλητισμού. Κάποια στιγμή με κάλεσε στο γραφείο του, μαζί με τον Σταύρο Κακολύρη, και μου είπαν ότι υπάρχουν 160.000€ και θέλουν να τα ρίξουν στον αθλητισμό. Τους είπα λοιπόν να τα ρίξουμε σε ένα συγκεκριμένο γήπεδο για να πιάσουν τόπο. Να στο Ρομιρι, μα στο Βανάτο, να στο Γερακαριο σε γήπεδο που υπήρχε και απλά με αυτά τα χρήματα μπορούσαμε να το φτιάξουμε πιο εύκολα.

Τότε λοιπόν είχα πρόβλημα με τους ανθρώπους από το Φιολιτι, αφού εκεί ήταν να φτιαχτεί αθλητικό κέντρο. Όμως με 160.000€ δεν έφταναν ούτε για να φτιαχτεί ο δρόμος που ενώνει το χωράφι με τον κεντρικό δρόμο. Τελικά αποφασίστηκε να φτιαχτεί το γήπεδο στο Ρομιρι. Όταν ήρθε ο εργολάβος στο χωράφι, το οποίο ήταν της γιαγιάς μου και αργότερα πέρασε στην Κοινότητα, του είπα ότι επειδή είναι μικρό για γήπεδο να παραχωρούσα από το δικό μου χωράφι, που συνορεύει, δύο μέτρα. Τελικά αυτό δεν έγινε.

Όταν ήρθε ο εργολάβος να ρίξει τον τάπητα (την περίοδο των εκλογών) πήγα και του είπα ότι δεν θα ήταν σωστό να βρεξουμε πρώτα την άμμο για να κάτσει και να μην βγουν τα χόρτα αργότερα. Τελικά όχι μόνο δεν εισακούστηκα, αλλά έβγαλαν και βρώμα ότι εγώ έκανα φασαρία να μην προχωρήσει το έργο επειδή θα γινόταν η τοποθέτηση του τάπητα ανάμεσα στις δύο Κυριακές των εκλογών. Μάλιστα εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή πέρασε ένας φίλος μου και είπαν ότι είχα και “μπράβο”.

Πριν δύο μήνες το συγκεκριμένο γήπεδο είχε καθαριστεί από τα χόρτα. Στην πορεία είχαμε βροχές και βγήκαν πάλι. Την περίοδο του Πάσχα που μίλησα με τον αρμόδιο Προϊστάμενο, τον κ. Κασσα και τον Τιμόθεο Φεραδουρο μου είπαν ότι λόγω των εορτών προηγούνται άλλες περιοχές. Αυτές τις μέρες θα καθαριστεί και πάλι το γήπεδο.

Σε ότι αφορά την καθαρίστρια που προσελήφθη να ξέρετε η συγκεκριμένη καθαρίζει το ΚΕΠ Μαχαιράδου, το γήπεδο του Μαχαιράδου, την παιδική χαρά του Μαχαιράδου και το γήπεδο του Ρομιριου όταν αυτό ανοίξει.

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι για μένα οι εκλογές τελείωσαν και έχω άψογη συνεννόηση με τον πρόεδρο του χωριού, τον Νίκο Δρόσο”.

 


Current track

Title

Artist