Current track

Title

Artist

Θεόδωρος Γαλιατσάτος: Κακοπαιγμένη παράσταση η παρουσία του Γ. Αυτιά στη Ζάκυνθο και μέχρι τις ευρωεκλογές θα δούμε πολλά ευτράπελα/ Ο Μ. Χρυσοχοίδης να ενισχύσει την Αστυνομία στη Ζάκυνθο και να αφήσει τις διαπιστώσεις και τα σχόλια

27/02/2024


«Άκουσα το σχόλιο του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου, κ. Τζίμη, το οποίο αναγνώσατε, και πραγματικά κάπου εκεί βρίσκεται η αλήθεια, διότι η παρουσία του δημοσιογράφου, Γιώργου Αυτιά στο νησί, ήταν μια κακοπαιγμένη παράσταση.

Μας είπε πως θα λύσει το πρόβλημα του Ναυαγίου και οι τοπικοί παράγοντες στη Ζάκυνθο φωτογραφήθηκαν και καμάρωναν δίπλα του. Όλο αυτό είχε σκοπιμότητα και είναι βέβαιο πως μέχρι τις ευρωεκλογές θα δούμε πολλά ευτράπελα να συμβαίνουν ακόμη. Ο κόσμος πρέπει να αντιληφθεί τον τρόπο με τον οποίο κάθε φορά τον μεταχειρίζονται.

Από κει και πέρα, η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου είναι υποστελεχωμένη και σύμφωνα με όσα λέει το σωματείο τους λείπουν τουλάχιστον 40 άτομα. Ειδικά το καλοκαίρι το πρόβλημα μεγενθύνεται.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πρέπει να δίνει λύσεις και όχι να κάνει διαπιστώσεις ή σχόλια για την εγκληματογόνο Ζάκυνθο. Γι αυτόν το λόγο πήραμε την πρωτοβουλία, ως συνδυασμός «ΑΝΑΣΑ» και καταθέσαμε ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με σκοπό να ασκηθεί πίεση.

Το κέρδος ήταν πως ο Περιφερειάρχης, κ. Τρεπεκλής, μας ενημέρωσε ότι εντός των προσεχών ημερών θα συναντηθεί με τον υπουργό, κ. Χρυσοχοίδη, και θα του θέσει το ζήτημα.

Επισημαίνω πως σε όλα τα Ιόνια Νησιά υπάρχει ζήτημα με την αστυνόμευση, ενώ τελευταία και περιοχές του Νοτίου Αιγαίου εκφράζουν σχετικές διαμαρτυρίες.

Την ώρα που τα νησιά μας δεν έχουν επαρκή αριθμό αστυνομικών, το αρμόδιο υπουργείο με δέλεαρ τους μεγαλύτερους μισθούς, πήρε άτομα από Κεφαλονιά και Ζάκυνθο για να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα στην Αθήνα, που είναι απόρροια πολιτικών και κοινωνικών συνθηκών.

Είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στη νέα Περιφερειακή Αρχή, όμως ταυτόχρονα αφήνουμε το χρόνο να κυλήσει. Από τους δύο πρώτους μήνες δεν είναι δυνατόν να μας παρουσιάσει τον σχεδιασμό της για όλα τα ζητήματα, διότι ακόμη και ο προϋπολογισμός για το 2024 είναι ίδιος με αυτόν που είχε φέρει η κ. Κράτσα.

Δίνουμε λοιπόν μια περίοδο χάριτος και περιμένουμε να δούμε τις προτεραιότητες, όμως ταυτόχρονα εισηγούμαστε θέματα και κάνουμε τις δικές μας προτάσεις.

Θα γίνει κι ένα περιφερειακό συμβούλιο λογοδοσίας. Ήταν υποχρεωτικό και τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς το κάναμε αρκετές φορές και η κ. Κράτσα μόνο μία, όμως δεν αντιδράσαμε και δεν στραφήκαμε εναντίον της για το συγκεκριμένο θέμα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την επιλογή του κ. Τρεπεκλή να μπει η κ. Μοθωναίου στο Διοικητικό Συμβούλιο του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ και τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο συνδυασμό του θα πω τα εξής:

Το παράδοξο είναι ότι τα Δημοτικά Συμβούλια αποφασίζουν για το ποιοι θα είναι οι εκπρόσωποί τους στον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ, όμως στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δεν συμβαίνει το ίδιο, αφού την απόφαση αυτή τη λαμβάνει, σύμφωνα και με τα όσα ανέφερε η κ. Κράτσα, ο Περιφερειάρχης. Πρέπει λοιπόν να αλλάξει το καταστατικό και να αποφασίζει το Περιφερειακό Συμβούλιο, με τον κ. Τρεπεκλή να λέει πως αυτό θα γίνει.

Το λάθος του κ. Τρεπεκλή είναι ότι την κ. Μοθωναίου και τον κ. Αργυρό θα τους όριζε, όπως μας είπε την πρώτη φορά, μόνο στη Γενική Συνέλευση του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ και όχι στο Διοικητικό Συμβούλιο. Τελικά έγινε το αντίθετο. Τώρα αν όλο αυτό εντάσσεται στη διασύνδεση που θέλει να κάνει με τη δουλειά που παρήχθη την προηγούμενη περίοδο στον ΦΟΔΣΑ ή συμβαίνει κάτι άλλο, είναι κάτι που θα το δούμε το επόμενο διάστημα…».


Current track

Title

Artist