Current track

Title

Artist

Θανάσης Καραίσκος: Μπορεί να γίνει διόρθωση του εκλογικού αποτελέσματος από τους πολίτες

14/06/2023


«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν δυσάρεστο την 21η Μαίου. Πιστεύουμε όμως, ότι στις 25 Ιούνη μπορεί να γίνει μια διόρθωση. Θεωρώ ότι ακόμη και το εκλογικό σώμα έχει τρομάξει με την καθεστωτική αλαζονεία, όχι από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, όσο από στελέχη του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο κ. Κουμουτσάκος, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για τους θανάτους συμπολιτών μας επειδή δεν υπάρχουν ασθενοφόρα, είπε πως το θέμα αυτό κρίθηκε από τη λαική εντολή που πήρε η ΝΔ. Δηλαδή μας είπε ότι θα κάνουν ό,τι θέλουν επειδή έχουν 41%.

Εξουσιαστική μαγκιά επιδεικνύει επίσης ο κ. Σκέρτσος, αλλά και η κ. Μπακογιάννη, η οποία ήταν απειλητική απέναντι στους πολίτες της Ροδόπης, διότι αυτοί έδωσαν την πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως ο λαός μας δεν θέλει ένα κόμμα να έχει υπερεξουσίες και να παρακολουθεί τους πάντες. Το πόρισμα της Pega επιρρίπτει ευθύνες στη χώρα μας για όσα συνέβησαν.

Από κει και πέρα, πρέπει να πω ότι το μήνυμα που εξέπεμψε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές της 21ης Μαίου ίσως ήταν ασαφές. Δεν ήταν σωστή, εκ του αποτελέσματος, η τακτική της απλής αναλογικής και της συμμαχίας με τα άλλα κόμματα.

Τα επιδόματα που έδωσε η ΝΔ λειτούργησαν θετικά γι αυτή, όπως και οι υποσχέσεις των διορισμών. Παράλληλα, εμείς δεν βγάλαμε προς τα έξω το νεανικό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί να μην είναι εύκολο, αλλά προσπαθούμε όλα αυτά να τα αλλάξουμε. Η νέα κυβέρνηση δεν πρέπει να έχει απέραντη αυτοδυναμία και εξουσία. Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι αξιόπιστες και πιστεύουμε ότι η διόρθωση μπορεί να γίνει, αρκεί βεβαίως να μην υπάρξει αποχή, διότι αυτή ευνοεί το πρώτο κόμμα.

Ο κόσμος να πάει μεν στη θάλασσα, αλλά στις 25 Ιουνίου οφείλει να πάει και στην κάλπη. Ένα άλλο ζήτημα που ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προβάλλει περισσότερο είναι αυτό της ακρίβειας.

Ο πληθωρισμός στη χώρα μας μειώθηκε κατά 0.2%, δηλαδή από το 3% πήγε στο 2,8%, όμως παρόλα αυτά οι τιμές των τροφίμων αυξάνονται 24 συνεχόμενους μήνες. Τους 14 από αυτούς η αύξηση έφτασε σε διψήφιο ποσοστό!

Η Ισπανία μείωσε τον ΦΠΑ και σύμφωνα με τον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» ο πληθωρισμός κινήθηκε σε χαμηλό 21 μηνών. Και η Κύπρος ωφελήθηκε από τη μείωση του ΦΠΑ.

Στα υπόλοιπα ζητήματα, μας είπε πρόσφατα η κ. Κεραμέως ότι διορίστηκαν στη Ζάκυνθο 400 μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Σε έρευνα όμως που έκανα, η αλήθεια είναι η εξής: Στη Δευτεροβάθμια διορίστηκαν 28 μόλις εκπαιδευτικοί και τα κενά καλύφθηκαν με 75 αναπληρωτές, ενώ στην Πρωτοβάθμια έχουμε 131 αναπληρωτές! Μας είπε ανακρίβειες και ψέματα!

Στα θέματα της υγείας η χώρα μας το 2022 ήταν πρώτη σε θανάτους από Covid και κατέχει τη δεύτερη θέση στην Ευρώπη καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του CDC.

Λόγω αυτής της κατάστασης αναγκάστηκαν να στελεχώσουν το εθνικό σύστημα υγείας, το οποίο επιβαρύνθηκε κατά πολύ όλα αυτά τα χρόνια, αφού η κυβέρνηση άφησε απέξω τις ιδιωτικές κλινικές.

Οι μέχρι πρότινος κυβερνώντες είναι άριστοι μόνο στην επικοινωνία, αφού ελέγχουν όλα τα κεντρικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και περνούν στον κόσμο τη γραμμή που θέλουν.

Σίγουρα δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, όπως του Ζουράρη που έλεγε να συνεργαστούμε με την «Ελληνική Λύση» και του Κατρούγκαλου που μίλησε για τη φορολογία των ελευθέρων επαγγελματιών, δημιούργησαν πρόβλημα. Πάντα οι προσωπικές ατζέντες είναι καταστροφικές.

Θα σταθώ και στη σημαντική δήλωση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, κ. Σαρμά, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα της Θράκης, λέγοντας: «η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να επέμβει ακόμα και στον προεκλογικό αγώνα. Να θυμίσω ότι η ελευθερία εκφράσεως ιδιαίτερα στις προεκλογικές περιόδους καλύπτει και εκφράσεις, ιδέες, πληροφορίες οι οποίες μπορεί να δημιουργούν ανησυχία, ακόμη και να σοκάρουν. Είναι αναγκαίο στον νομικό μας πολιτισμό και οφείλουμε να το δεχθούμε. Η ελληνική Πολιτεία και κάθε κυβέρνησή της αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες χωρίς διάκριση ανάλογα με το θρήσκευμα ή άλλο ανάλογο κριτήριο. Όλοι οι Έλληνες ως μέλη της δημοκρατικής πατρίδας, κατανοώντας τις απαιτήσεις, πρέπει απερίσπαστοι να ασκούν όλα τους τα πολιτικά δικαιώματα».

Οι ηγεσίες των κομμάτων πάντα φέρουν την ευθύνη για όσα κάνουν ή δεν κάνουν. Δεν έχει τεθεί θέμα αλλαγής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή και είμαι βέβαιος πως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει ό,τι πρέπει αν κρίνει πως οι εκλογικές ήττες τον αφορούν προσωπικά. Όπως έλεγε και ο Κλεμανσώ: Δεν υπάρχουν αναντικατάστατοι και αυτό που είπε ισχύει για όλους μας…».


Current track

Title

Artist