Current track

Title

Artist

Σπύρος Σεμιτέκολος: Η «Λαική Συσπείρωση» δεν πορεύεται με τη λογική του ρουσφετιού

28/09/2023


«Συμπορεύομαι με τη «Λαική Συσπείρωση» και τον υποψήφιο Δήμαρχο, Γιώργο Κωνσταντίνου, γιατί είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα και να καλύψει τις λαϊκές ανάγκες. Το κάναμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ως αντιπολίτευση και θέλουμε να το πράξουμε τώρα ως Δημοτική Αρχή.

Είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Ζακυνθίων. Ένα μεγάλο και υγιές κομμάτι της Ζακυνθινής κοινωνίας μας στηρίζει με αποφασιστικότητα και είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να είμαστε στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Ήμουν και παλιότερα υποψήφιος. Την τελευταία φορά κατήλθα στην Περιφέρεια με τον συνδυασμό «Ανυπότακτο Ιόνιο» και επικεφαλή τον κ. Σαμοίλη, που στηριζόταν από τη «Λαική Ενότητα».

Το άνοιγμα που έχει κάνει στην κοινωνία η «Λαική Συσπείρωση» έχει αποδώσει καρπούς και πραγματικά το ψηφοδέλτιό μας είναι αξιόλογο με ανθρώπους από το χώρο της εργασίας, των τεχνών και των γραμμάτων και αυτοαπασχολούμενους.

Η Ζάκυνθος δεν έλυσε βασικά της προβλήματα όλα αυτά τα χρόνια, διότι όλες οι Δημοτικές Αρχές που πέρασαν δεν συγκρούστηκαν με συμφέροντα και εσκεμμένα αφήνουν τις δημοτικές υπηρεσίες να διαλύονται για να τις παραδώσουν στους ιδιώτες.

Επισκεφθήκαμε πρόσφατα τις εγκαταστάσεις του ΦΟΔΣΑ και του βιολογικού καθαρισμού. Όλα έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους. Τα λύματα πέφτουν στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη και τα «πράσινα σημεία» που διαφημίζουν Δήμος και Περιφέρεια έχουν γεμίσει με σκουπίδια.

Εμείς προτείνουμε να γίνεται διαλογή στην πηγή και ανακύκλωση, ιδιαίτερα στις ξενοδοχειακές μονάδες που παράγουν τα περισσότερα σκουπίδια. Είμαστε κατά της ιδιωτικοποίησης και λέμε ότι πρέπει νε ανασυνταχθεί ο τομέας της καθαριότητας.

Ο κ. Αρετάκης δεν έφτιαξε τις μικροζημιές σε 17 απορριμματοφόρα του Δήμου, αλλά επέλεξε να μπάσει τον ιδιώτη κ. Ξένο στην αποκομιδή, ο οποίος εμφανίστηκε ως «μεσσίας». Μπορεί κάποιοι να έμειναν ευχαριστημένοι από τη δουλειά που έκανε, όμως το κόστος του κάθε δρομολογίου από τα 250 ευρώ που ήταν όταν τα απορρίμματα τα μάζευαν οι εργαζόμενοι του ΦΟΔΣΑ, τώρα σχεδόν διπλασιάστηκε, αφού έφτασε στα 470 ευρώ!

Θα μειώσουμε τα δημοτικά τέλη στους οικονομικά αδύναμους Ζακυνθινούς και θα απαλλάξουμε από αυτά διάφορες κατηγορίες συμπολιτών μας, όπως τα ΑΜΕΑ, οι μονογονεϊκές οικογένειες και οι τρίτεκνοι. Αντίθετα, θα αυξηθούν εκεί που παράγονται μεγάλες ποσότητες και πλούτος, δηλαδή στα τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία, στα πολυκαταστήματα, στα σούπερ μάρκετ και στις τράπεζες.

Έχουμε επικοινωνία με συμβούλους του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, οι οποίοι μας βοηθούν με την τεχνογνωσία τους. Και στις άλλες δημοτικές παρατάξεις υπάρχουν αξιόλογοι συμπολίτες μας και είμαι ο τελευταίος που θα τους «τσουβαλιάσει» όλους. Η διαφορά μας με τους υπόλοιπους είναι ότι εμείς δεν πορευόμαστε με τη λογική του ρουσφετιού.

Ο κ. Αρετάκης υπερηφανεύεται πως υπάρχουν λεφτά στα ταμεία του Δήμου, όμως την ίδια στιγμή η Ζάκυνθος είναι σε τραγική κατάσταση και τα παιδιά μας κάνουν μάθημα σε ακατάλληλα σχολεία. Αυτή η αδιαφορία είναι απαράδεκτη.

Ο Δήμος πρέπει να εισπράττει το 1/3 του ΦΠΑ και του ΕΝΦΙΑ. Επίσης υπάρχουν ανείσπρακτες οφειλές από τέλη παρεπιδημούντων. Όλα αυτά θα τα βάλουμε σε προτεραιότητα. Ξέρουμε εκ των προτέρων πως θα παραλάβουμε καμένη γη.

Είναι απαραίτητο να γίνει ένας ανοιχτός διάλογος με την κοινωνία της Ζακύνθου για να δοθεί μια συνολική λύση για το κυκλοφοριακό. Δίνουμε το χέρι μας σε όλους τους Ζακυνθινούς με ειλικρίνεια και προχωράμε ενωμένοι. Η ψήφος του καθενός είναι ιερή και δεν πρέπει να έχει σχέση με κάποια υποχρέωση…».


Current track

Title

Artist