Current track

Title

Artist

Παναγιώτης Αβράμης: Ο Αρετάκης σερβίρει σανό στον κόσμο

23/02/2023


«Στην εισήγηση που μας κοινοποιήθηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΖ δεν είδα κάποια τεκμηρίωση που να δικαιολογεί τις αυξήσεις που επέβαλλε ο Πρόεδρος, κύριος Αρετάκης, ούτε μου έχουν δοθεί οικονομικά στοιχεία ώστε να έχω μία σχετική εικόνα. Υπάρχουν ΔΕΥΑ που δεν έκαναν καμία αύξηση και δεν μετακυλούν αυτό το βάρος στους καταναλωτές, όπως αυτή της Κέρκυρας.

Οι αυξήσεις που επιβλήθηκαν στον βιολογικό καθαρισμό έρχονται επιπρόσθετα στις αυξήσεις που ήδη πληρώνουν τα νοικοκυριά για την καθημερινότητα τους, αλλά και με την αύξηση του ενεργειακού κόστους. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει δυνατότητα πληρωμής και έτσι θα αυξάνονται καθημερινά και οι απαιτήσεις της ΔΕΥΑΖ.

Ο ρόλος ο δικός μας είναι και διεκδικητικός, μέσα από το συνέδριο και την γενική συνέλευση της ΕΔΕΥΑ υπήρξαν συγκεκριμένες προτάσεις και κατευθύνσεις, ώστε να ζητήσουμε από το κεντρικό κράτος την στήριξη των ΔΕΥΑ και ταυτόχρονα να απαιτήσουμε συνολικότερα μια σειρά ρυθμίσεων, οι οποίες θα βοηθήσουν στην βιωσιμότητα τους.

Υπάρχει και κάτι άλλο: Από την ενημέρωση που έχουμε οι επίσημοι ισολογισμοί από το 2017 έως και το 2021 έκλεισαν με κερδοφορία.
Δεύτερον, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια βελτίωσης των υποδομών και της ποιότητας των υπηρεσιών.
Τρίτον, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια είσπραξης των οφειλομένων, οι οφειλές αυξάνονται, λόγω ανικανότητας. Αυτή είναι σήμερα η κατάσταση της ΔΕΥΑΖ.

Πρότεινα να μη γίνει καμία αύξηση και οι επιπλέον υποχρεώσεις που έρχονται προς την ΔΕΥΑΖ να καλυφθούν από την κεντρική διοίκηση μέσα από μια σειρά μέτρων, όπως είναι η μείωση του ΦΠΑ από 13% σε 6% για το νερό και για τις άλλες υπηρεσίες και ταυτόχρονα να ληφθεί μέριμνα ώστε να έχουμε μείωση στο ενεργειακό κόστος, με βάση την χρέωση, που ήταν πάγιο αίτημα των ΔΕΥΑ και της ΕΔΕΥΑ.

Ο Δήμαρχος καγχάζει ότι έχει 22 εκ. ευρώ στο ταμείο του. Αφού είναι έτσι, γιατί αύξησε τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης; Γιατί δεν φτιάχνει τα σχολεία; Γιατί δεν επισκευάζει τα απορριμματοφόρα;

Καταρρέει το αφήγημά του. Σέρβιρε σανό στους πολίτες όλο αυτό το διάστημα, όμως όλα έχουν ένα τέλος. Πολιτεύεται από την αρχή της θητείας του χωρίς κοινωνικό πρόσωπο. Αδιαφορεί για τα προβλήματα των πολιτών και λέει ότι μαζεύει χρήματα. Ψέμα κι αυτό. Από τα 22 εκ. ευρώ, τα 14 εκ. ευρώ είναι δεσμευμένα για την Τράπεζα Πειραιώς, που κάποιοι θέλουν να κερδίσει τη δικαστική διαμάχη την ώρα που εμείς αντιστεκόμαστε, ενώ τα υπόλοιπα 8 εκ. ευρώ αφορούν έργα που έρχονται από το παρελθόν. Ο Δήμος έχει χρέη. Ας βγει επιτέλους να πει την αλήθεια.

Δεν υπάρχει περίπτωση εγώ να συνεργαστώ πολιτικά μαζί του. Έδειξε από την αρχή ότι δεν έχει ούτε τη διάθεση ούτε το όραμα για να φτιάξει τα πράγματα στη Ζάκυνθο. Το ότι δημοτικοί του σύμβουλοι τον εγκατέλειψαν, δείχνει ξεκάθαρα πως δεν μπορεί να συνεννοηθεί με κανέναν.

Έχει κάνει πολλές απευθείας αναθέσεις. Έλεγε λαμόγια τους παλιούς πολιτικούς στη Ζάκυνθο επειδή σε κάποια έργα είχαν πάρει έκπτωση κάτω από 20%. Αυτός που για το έργο στο Λίβα πήρε 0,08% τι είναι; Ας αυτοχαρακτηριστεί!

Δεν έχω από τον ίδιο ούτε μία μήνυση. Δεν με έχει στείλει ούτε μία φορά στον Εισαγγελέα. Όλα όσα έλεγε για διαπλεκόμενους και συμφέροντα, ήταν παραμύθια της Χαλιμάς και ψέματα! Ας μην τρώει αμάσητα ο κόσμος όσα λέει ο Δήμαρχος. Να τον ρωτήσουν πόσους έχει στείλει στον Εισαγγελέα μέχρι τώρα, όπως έταζε προεκλογικά!

Στο ΠΑΣΟΚ Ζακύνθου συγκροτήσαμε χθες την επιτροπή του εκλογικού αγώνα. Κάναμε μια πολύ καλή συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο και προχωράμε δυναμικά. Είναι λάθος του Σπύρου Ξένου που κατεβαίνει υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, και το λέω αυτό γιατί το συγκεκριμένο κόμμα χρησιμοποιούσε στο παρελθόν διάφορα κοσμητικά επίθετα για όλους εμάς στο ΠΑΣΟΚ. Μας έλεγαν λαμόγια και απατεώνες. Δεν μπορώ να καταλάβω πως τα ξέχασε ή πως εξαιρέθηκε από όλα αυτά ο κ. Ξένος. Μας κάλυψε όλους απόλυτα η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ…».


Current track

Title

Artist