Current track

Title

Artist

Ντένης Μαλαπέτσας: Πρέπει να επισκευαστεί η εξέδρα των φιλάθλων στο δημοτικό στάδιο/ Δεν μπορούμε να μιλάμε για τα μεγάλα όταν δεν τα καταφέρνουμε με τα μικρά

13/02/2024

«Όπως είναι γνωστό στην τοπική αυτοδιοίκηση, από τους σεισμούς που έγιναν το 2018 έχει προκληθεί ζημιά στη νότια κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου Ζακύνθου με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να φιλοξενήσει φιλάθλους, ενώ και από κάτω από την κερκίδα υπάρχει χώρος ενδυνάμωσης των αθλητών στίβου και έχει πάψει να λειτουργεί από το 2018, δημιουργώντας ζητήματα στον προγραμματισμό και τη σωστή προπόνηση των αθλητών.

Για το ζήτημα αυτό έκανα εισήγηση στο Τοπικό Συμβούλιο. Έχουν περάσει 5 χρόνια και παρότι τα δυο σωματεία του ΑΠΣ και της ΑΓΕΖ, που χρησιμοποιούν το γήπεδο, έχουν επανειλημμένα ζητήσει την αποκατάσταση των ζημιών, εντούτοις δεν έχει γίνει καμία ενέργεια μέχρι σήμερα. Αυτό είναι το ευχαριστώ που τους λέμε για τις επιτυχίες τους;

Και μιλάμε για δύο ιστορικά σωματεία που όλοι γνωρίζουμε πως συνεχώς τιμάνε με την παρουσία και τις διακρίσεις τους τη Ζάκυνθο.

Κατά την επίσκεψη μου στο Δημοτικό Στάδιο και συγκεκριμένα στο χώρο που έπρεπε να στεγάζεται το κλειστό γυμναστήριο, θα πω ότι η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική, όχι για το μέγεθος της ζημίας, αλλά για την αδράνεια της τοπικής αυτοδιοίκησης να λύσει το ζήτημα όλα αυτά τα χρόνια και την ίδια στιγμή μάλιστα να βλέπω καινούργια μηχανήματα ενδυνάμωσης των αθλητών, τυλιγμένα με νάιλον που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Συνοψίζοντας τα παραπάνω πρέπει άμεσα η Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να γίνει έλεγχος από μηχανικούς και ακολουθώντας τη μελέτη και τις οδηγίες να ξεκινήσουν οι εργασίες για τη νομιμοποίηση/χρήση της κερκίδας και την αποκατάσταση του κλειστού γυμναστηρίου.
 
Θα προσθέσω ακόμα, ότι επειδή έχουμε μόνο ένα γήπεδο με αυτές τις προδιαγραφές και δυνατότητες, πρέπει η τοπική αυτοδιοίκηση να το φροντίζει και να εξασφαλίζει τις καλύτερες παροχές προς τους αθλητές, καθώς και στους φιλάθλους.

Επίσης, να μη λησμονούμε ότι είναι ένας χώρος που αθλούνται παιδιά, με τον αθλητισμό να είναι το αντίδοτο για πολλά αρνητικά που έχουν έρθει στην τοπική μας επικαιρότητα και μας προβληματίζουν το τελευταίο διάστημα.

Ταυτόχρονα αποφασίσαμε να ζητήσουμε, ως Τοπικό Συμβούλιο Πόλης, να απαγορευτεί η στάθμευση σε όλες τις οδούς του ιστορικού κέντρου. Αναφερόμαστε σε αυτές στις οποίες έχει γίνει πλακόστρωση, και οι κάτοικοι, αλλά και οι επιχειρηματίες δεν μπορούν να βγουν από την πόρτα τους, επειδή κάποιοι έχουν αφήσει εκεί τα οχήματά τους. Προτείνουμε να μπουν κάγκελα ή μικρά κολωνάκια.

Ένα άλλο ζήτημα είναι η διαγράμμιση των δρόμων για τους πεζούς, η επανεξέταση των αδειών στάθμευσης, ενώ επιθυμούμε να απομακρυνθούν και τα εγκαταλελειμμένα οχήματα, ένα θέμα για το οποίο τα προηγούμενα έτη δεν έγινε τίποτα.

Από κει και πέρα, πρέπει να γίνει εξωραϊσμός από το Λιμενικό Ταμείο στη Στήλη των Πεσόντων. Είχε προσκληθεί ο κ. Πλέσσας στο τοπικό συμβούλιο, αλλά δεν ήρθε. Κάποια στιγμή πρέπει η χερσαία ζώνη του λιμένος να περάσει στην αρμοδιότητα του Δήμου, όπως κι ένα τμήμα της πλατείας Σολωμού που ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο.

Θέλουμε να γίνουν πράσινες νησίδες στην πόλη, αλλά και το πράσινο σημείο. Να υπογειοποιηθούν οι κάδοι απορριμμάτων και να μπουν περισσότεροι σε διάφορα σημεία.

Η Δημοτική Αρχή πρέπει να φροντίσει, ώστε να υπάρχει μόνιμο σύστημα πυρόσβεσης στο Κάστρο και αλεξικέραυνο. Το ίδιο και στην Πικριδιώτισσα.

Δυστυχώς, στη Ζάκυνθο όταν δεν μπορούμε να φτιάξουμε τα μικρά, πώς θα ασχοληθούμε με τα μεγάλα; Και το λέω αυτό επειδή επί πολλά έτη συζητάμε για τα ίδια θέματα, χωρίς να επιλύονται…».


Current track

Title

Artist