Current track

Title

Artist

Νίκος Βαρδακαστάνης: Απαιτείται κονδύλι 3.000 ευρώ για να πάνε μαθητές στη Βερόνα

22/02/2023


«Από τη 1 έως τις 5 Μαρτίου του 2023 διεξάγεται στη Βερόνα της Ιταλίας το 7ο Ευρωπαϊκό μαθητικό συνέδριο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού με θέμα:
«Κοινές Ευρωπαϊκές Αρχές και Αξίες και η Συνεισφορά της Ελλάδας και του Πολιτισμού της στη Διαμόρφωσή τους».

Όπως σας ανέφερε και η Διευθύντρια του 2ου Λυκείου χθες, κυρία Ράμμου, θα πάνε εκεί 39 παιδιά που θα παρουσιάσουν τον πολιτισμό και την κουλτούρα όχι μόνο της Ζακύνθου, αλλά όλων των Ιονίων Νήσων.

Οι γονείς θα δώσουν 475 ευρώ για τη μετάβαση του κάθε μαθητή στη Βερόνα, όμως μέσα σε αυτά τα χρήματα δεν συμπεριλαμβάνονται κάποια πράγματα, όπως είναι το φαγητό, το 8% του φόρου που εισπράττει το ξενοδοχείο, καθώς και τα εισιτήρια των μουσείων.

Γι αυτόν το λόγο συναντήσαμε σήμερα την Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, Κατερίνα Μοθωναίου, σε μια προσπάθεια να εγκριθεί ένα κονδύλι της τάξης των 3.000 ευρώ, όμως μας ενημέρωσε πως δεν έχει αρμοδιότητα να κάνει κάτι τέτοιο και πως υπεύθυνος είναι ο Δήμος Ζακύνθου μέσα από τις σχολικές επιτροπές που διαθέτει. Βέβαια μας ανέφερε πως θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα εξεύρεσης χρημάτων, αλλά είναι δύσκολο διότι στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δεν υπάρχει σχετικός κωδικός.

Ομολογουμένως τη φέραμε σε δύσκολη θέση και έχει δίκιο σε ό,τι είπε. Θα επιδιώξουμε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Νικήτα Σπίνο, ο οποίος βοήθησε οικονομικά για να πάνε μαθητές και σε διαγωνισμό ρομποτικής στα Γιάννενα.

Αν υπάρξουν και κάποιοι χορηγοί για να συγκεντρώσουμε το ποσό που απαιτείται και να προβάλλουμε στην Ιταλία τη Ζάκυνθο και τα Ιόνια Νησιά, θα ήταν ευχής έργον, ώστε να μην επιβαρυνθούν με επιπλέον χρήματα οι γονείς.

Από κει και πέρα ως πρόεδρος της Ένωσης Γονέων έχω την ενημέρωση από τους Διευθυντές των σχολείων ότι ο Δήμος προσπαθεί να βελτιώσει την κατάσταση στα σχολεία σε διάφορα ζητήματα, όπως για παράδειγμα είναι οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Το πρώτο 10ημερο του Μαρτίου θα επισκεφτούμε τη Δημοτική Αρχή, ώστε να δούμε σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε.

Με την ιδιότητα του προέδρου του Συλλόγου Επιχειρηματιών Βασιλικού θα γίνω κακός με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δήμο Ζακύνθου. Προσπαθώ να είμαι δίκαιος και σας είπα πως για τα σχολεία προσπαθούν. Για τα υπόλοιπα θέματα όμως, όπως είναι το νερό, η πεζή καθαριότητα και η ανακύκλωση, το πρόσημο είναι αρνητικό. Θα έπρεπε να γίνουν λιμνοδεξαμενές για να λυθεί το πρόβλημα της υδροδότησης.

Δεν προσήλθε κάποιος από τον Δήμο Ζακύνθου στην κοπή της πίτας που κάναμε. Αντίθετα ήταν εκεί ο Βουλευτής, Διονύσης Ακτύπης, και η Αντιπεριφερειάρχης, Κατερίνα Μοθωναίου, η οποία έχει κάνει αρκετά πράγματα στον Βασιλικό, ενώ καλή συνεργασία είχαμε και με τον κ. Στασινόπουλο. Απομένει να κατασκευαστεί ένα πεζοδρόμιο και να γίνουν δύο διαπλατύνσεις στην πρώτη επαρχιακή οδό.

Ένα άλλο θέμα που θέλω να θέσω είναι και το Πολυδύναμο Κέντρο Βασιλικού, το οποίο με 150.000 ευρώ θα μπορούσε να λειτουργεί και να έχουμε κι εμείς ένα χώρο.

Δεν μιλάω για μαρίνα στο Βασιλικό, για νεκροταφείο και κάποια άλλα που έχουμε ανάγκη. Στη Ζάκυνθο μας σώζει η ωραία φύση με τις παραλίες…».


Current track

Title

Artist