Current track

Title

Artist

Νίκος Καλαμαράς: Ανέφικτο να συνεργαστείς πολιτικά με τον Αρετάκη

09/01/2023


«Στο Δήμο Ζακύνθου έχουμε μια κατάσταση που θυμίζει λίγο κάποιες ταινίες, όπως είναι «Τα σταγόνια του καρχαρία» και τον Χίτσοκ. Το να παράξεις έργο σαν δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης είναι πραγματικά απαγορευτικό. Ο συνδυασμός της «Επανεκκίνησης» ήθελε και θέλει να δώσει μια νέα πνοή στα πράγματα. Θα περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί πρώτα στις εθνικές εκλογές και ύστερα θα ασχοληθούμε με τους… «λαγούς», τις «κότες» και τα «λιοντάρια» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης!

Ποτέ στα μάτια μου ο κύριος Αρετάκης δεν ήταν ο άνθρωπος της συνεργασίας. Μπορείς να πιεις άνετα ένα κρασί μαζί του, γιατί στην παρέα είναι τελείως διαφορετικός, όμως μια πολιτική σύμπραξη είναι πραγματικά ανέφικτη! Ήθελε στην αρχή να με κάνει υπεύθυνο της πολιτικής προστασίας στο Δήμο, όμως του είπα πως εξειδικεύομαι στην ψηφιακή διακυβέρνηση του Δήμου. Στην αρχή με ρώτησε τι είναι αυτό, μετά το έγραψε σε ένα χαρτί και ακολούθως ανέβασε στη «Διαύγεια» ότι ορίζομαι ως υπεύθυνος στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Όταν όμως ήρθε η ώρα να εξοπλίσουμε τον Δήμο τεχνολογικά και να αγοράσουμε ένα modem που δεν κόστιζε παραπάνω από 500 ευρώ, εκεί κόλλησαν και σταμάτησαν τα πάντα!

Δεν ξέρω κατά πόσο γίνεται οικονομία στο Δήμο, διότι οικονομία δεν λαμβάνει χώρα σε ένα απόλυτο μηδέν! Κάνει κάποιες ασφαλτοστρώσεις που είχαν προγραμματιστεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και κάποιοι συμπολίτες μας λένε «ευχαριστώ» για τα… αυτονόητα.
Πολλοί Ζακυνθινοί επέλεξαν να φύγουν τα Χριστούγεννα από το νησί, γιατί δεν άντεχαν να βλέπουν αυτή τη μιζέρια και την υποβάθμιση του τόπου μας.

Υπάρχει ένας «τρελός» Νόμος στην Αυτοδιοίκηση που δυσκολεύει πολύ τη συγκρότηση ψηφοδελτίων από νέες παρατάξεις και δημιουργεί πρόβλημα και στα Τοπικά Συμβούλια, αφού αν κάποιος πάρει, επί παραδείγματι, 100 ψήφους, χάνει την προεδρία από άλλον που έλαβε μόνο μία ψήφο και αυτό συμβαίνει επειδή υποστήριξε τον Δήμαρχο που τελικά εκλέχτηκε! Είναι αντιδημοκρατικό…

Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η ντροπή της Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος του σώματος φέρει ευθύνη γι αυτό που συμβαίνει. Έφτασε στο σημείο να βρίζει στην τελευταία συνεδρίαση τους γονείς που διαμαρτύρονταν για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία και από κάτω ήταν παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, που εκείνο το βράδυ έμαθαν από τον πρόεδρο ότι πρέπει να τσακωνόμαστε μεταξύ μας.

Όσοι ακούγονται για υποψήφιοι Δήμαρχοι είναι άνθρωποι που μπορείς να συζητήσεις μαζί τους. Μπορούμε να μιλήσουμε με όλους σαν «Επανεκκίνηση», όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουμε διαχωριστικές γραμμές και δεν θα θέσουμε και κάποια βέτο…».


Current track

Title

Artist