Current track

Title

Artist

Νίκος Γιακουμέλος: “Θα φτιάξουμε κανονισμό καθαριότητας ο οποίος θα λειτουργεί και θα τηρείται αυστηρώς”

25/01/2024


Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή “Καλημέρα Ζάκυνθος” του ΠΡΙΣΜΑ 90,2 ήταν σήμερα (25/01) ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Νίκος Γιακουμέλος.

Ο κ. Γιακουμέλος ξεκινώντας τη συνέντευξη του, αναφέρθηκε στην πρώην δημοτική αρχή. Είπε:

“Δεν πέσαμε από τα σύννεφα με αυτά που βρήκαμε μπροστά μας, με το “καλημέρα ” στην Δημαρχία. Γνωρίζαμε και περιμέναμε να βρούμε το νησί μας σε κώμα. Ακόμα και στο πρόβλημα που προέκυψε με το πετρέλαιο, η ευθύνη βαραίνει καθ’ ολοκληρία την προηγούμενη δημοτική αρχή. Αν οι δημόσιες υγειονομικές αρχές εντοπίσουν και άλλες ουσίες στο νερό, εκτός από το πετρέλαιο, τότε θα ζητηθούν και ποινικές ευθύνες”.

Σε ότι αφορά την εισροή πετρελαίου στον αγωγό ύδρευσης ο κ. Γιακουμέλος τόνισε:

“Μπήκαμε από την πρώτη ημέρα της θητείας μας ως δημοτική αρχή στα βαθιά. Είμαστε μια δημοτική αρχή αγαπημένη, μονιασμένη, με όραμα και ψυχή. Και οι 17 που εκλεχθηκαμε ήρθαμε για να δουλέψουμε για το νησί μας. Να φανταστείτε τις μέρες αυτές που τρέχουμε με το πρόβλημα μας, δίπλα μας είναι και μας βοηθούν οι υπάλληλοι μας στις προσωπικές μας επιχειρήσεις.
Μέσα σε 3 μέρες καταφέραμε να δώσουμε νερό σε όλα τα νοικοκυριά της πόλης. Χθες το απόγευμα και γύρω στις 20:00 είχαμε δώσει νερό μέχρι και το τελευταίο σπίτι που αντιμετωπίζει πρόβλημα. Θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια και στους εθελοντές μας.
Σε ότι αφορά το πόσιμο νερό, δεν καταφέραμε τα τελευταία 50 χρόνια να σχεδιάσουμε το μέλλον μας για το νερό και τα σκουπίδια.
Χάσαμε πολλές χρηματοδοτήσεις για να καταφέρουμε να έχουμε πόσιμο νερό, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι γείτονες μας, οι Κεφαλονίτες.
Μάγοι δεν είμαστε. Απλά θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευομαστε οποιαδήποτε χρηματοδότηση έρχεται για τον λόγο αυτό.
Τέλος, μέλημά μας είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα η πόλη της Ζακύνθου να παίρνει νερό με συνεχόμενη ροή”.

Σε ότι αφορά την καθαριότητα (που θα είναι το αντικείμενο του τα επόμενα 5 χρόνια) ο ο. Γιακουμέλος δήλωσε:

“Να ξέρει η ζακυνθινή κοινωνία ότι έχει καταργηθεί, από την προηγούμενη δημοτική αρχή, σχεδόν παντελώς η ανακύκλωση.
Να ξέρετε ότι όλα θα αλλάξουν. Έχουμε ξεκινήσει δυναμικά στο μεγάλο τμήμα της καθαριότητας. Ο Δήμαρχος μας δεν ήταν τυχαίο που έβαλε υπεύθυνους διαχείρισης των οχημάτων του Δήμου τους κκ Παύλο Μαλούχο και Σπύρο Φαραο. Ήδη φαίνεται η καταπληκτική δουλειά τους. Έχουμε αρχίσει, με γρήγορες διαδικασίες, την επισκευή των μηχανημάτων.
Για να καταλάβετε, παραλάβαμε 6 αυτοκίνητα και έχουμε καταφέρει με επισκευές, σήμερα, να τα κάνουμε 12.
Θέλουμε να πλένουμε τους κάδους. Θέλουμε να αφήνουμε τους κάδους καθαρούς μέσα αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο. Αν θυμάστε οι κάδοι πλένονταν για τελευταία φορά πριν περίπου 15 χρόνια, επί δημαρχίας Μποζίκη.
Έχουμε έρθει σε επαφή με έναν επιχειρηματία που διαθέτει ένα τέτοιο μηχάνημα. Του ζητήσαμε να μας δώσει μία προσφορά. Σε περίπτωση που δεν τα βρούμε με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, τότε θα κινηθούμε εκτός νησιού. Δεν θα αφήσουμε το θέμα έτσι. Εμείς θα πλένουμε τους κάδους.
Σε ότι αφορά την περιοχή του αεροδρομίου , εκεί που ντρεποσουν να πας από την άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν, εμείς τα αλλάζουμε όλα. Όταν πήγα για πρώτη φορά και είδα τι επικρατούσε τόνοι σκουπιδιών μαζί με ογκώδη, νεκροταφείο οχημάτων κα) τότε είπα ότι δεν είμαι Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, αλλά Αντιδήμαρχος βρωμιάς!!!
Αυτή η αναλγησία και η ανικανότητα της προηγούμενης δημοτικής αρχής με ξεπερνά σαν άνθρωπο, επιχειρηματία, οικογενειάρχη…
Θα ήθελα να ενημερώσω τους συμπολίτες μας ότι θα φτιάξουμε κανονισμό καθαριότητας ο οποίος θα λειτουργεί και θα τηρείται αυστηρώς”.


Current track

Title

Artist