Current track

Title

Artist

Νίκος Γιακουμέλος: Στην αρχή θα τα βρούμε μπαστούνια στο Δήμο/ Χρειάζεται πίστωση χρόνου για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα του τόπου

14/12/2023


«Όλα είναι έτοιμα για την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής και των υπολοίπων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει το Σάββατο και ώρα 12 το μεσημέρι.

Είμαστε αγαπημένοι, ενωμένοι και προχωράμε με σύμπνοια. Εξάλλου, δεν έχουμε περιθώριο ούτε να λοξοδρομήσουμε ούτε να ολιγωρήσουμε. Καταγράφουμε την αγωνία του κόσμου να επιλυθούν σημαντικά προβλήματα στον τόπο μας, όπως είναι η καθαριότητα, τα υγρά απόβλητα και το κυκλοφοριακό. Μας προσβάλλει επίσης σαν Ζακυνθινούς πρώτα και ύστερα σαν αιρετούς η κακή κατάσταση των σχολείων μας. Από αυτά τα ζητήματα πρέπει να ξεκινήσουμε.

Θεωρώ, επειδή είμαι χρόνια στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, πως στην αρχή θα τα βρούμε μπαστούνια, γι αυτό και ο κόσμος πρέπει να δώσει πίστωση χρόνου. Δεν πιστεύω πως υπάρχει στο ταμείο του Δήμου ο πακτωλός των εκατομμυρίων που έλεγε ο κ. Αρετάκης. Αφού είχαμε χρήματα, γιατί δεν καθάρισαν το χώρο γύρω από το αεροδρόμιο;

Αν η κατάσταση είναι διαφορετική από αυτή που υποψιάζομαι, να είστε βέβαιοι πως δεν θα κρυφτώ και θα βγω δημόσια να ενημερώσουμε τον κόσμο.

Θέλουμε να μιλάμε με αλήθειες και να κουβεντιάζουμε μεταξύ μας. Θα απλώσουμε το χέρι στην αντιπολίτευση, στον κ. Τσουρουνάκη και τους υπόλοιπους. Για να πάμε μπροστά πρέπει να ενωθούμε οι Ζακυνθινοί.

Δεν θα κάνουμε πίσω μπροστά στα μικροσυμφέροντα και στα… «αποστήματα», που όλα αυτά τα χρόνια δημιουργήθηκαν στην πλάτη του Ζακυνθινού λαού. Με παρουσία και ευθύτητα θα τα αντιμετωπίσουμε όλα. Και σίγουρα εμείς δεν θα έχουμε την ενός ανδρός αρχή, όπως έκανε ο κ. Αρετάκης όλα αυτά τα χρόνια και δεν άφηνε τους συνεργάτες του να ενημερώνουν την κοινωνία για τα θέματα του Δήμου.

Μαζί με τον νέο Δήμαρχο, κ. Στασινόπουλο, πήγαμε στην πλατεία της Μπόχαλης και πετύχαμε λεωφορείο με 50 Έλληνες τουρίστες, οι οποίοι προσπαθούσαν να βγουν στο μπαλκόνι της Ζακύνθου και μέχρι να το καταφέρουν ταλαιπωρήθηκαν, αφού πέρασαν γύρω από σύρματα.

Δεν μου άρεσε η εικόνα που είδα και το έργο της εκσκαφής άρχισε χωρίς κανέναν προγραμματισμό. Πληροφορίες λένε πως ο εργολάβος θα επιστρέψει στις 25 Φλεβάρη. Αν συμβεί αυτό, τότε υπάρχει κίνδυνος η πλατεία να είναι σκαμμένη το καλοκαίρι. Ως νέα Δημοτική Αρχή θα προσπαθήσουμε να συνεννοηθούμε με τον εργολάβο.

Προσωπικά δεν μου αρέσει το σταμπωτό που θα μπει, γιατί δεν ταιριάζει με το Κάστρο, όμως το πιο σημαντικό είναι να μην υπάρχει για καιρό λάσπη ή σκόνη στην περιοχή και οι εργασίες να γίνουν όπως πρέπει, γιατί από τη μια είναι οι μόνιμοι κάτοικοι και από την άλλη η επιχειρηματικότητα. Και οι δύο πλευρές είναι απαραίτητο να εξυπηρετηθούν.

Ο κ. Στασινόπουλος έχει αγωνία να βάλει τους σωστούς ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις. Έχει χρόνο ακόμη για να κάνει τις επιλογές του. Προσωπικά, όπου και να τοποθετηθώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Μπορώ να ανταπεξέλθω σε οποιοδήποτε πόστο και στόχος μου είναι να κάνω τη δουλειά που πρέπει, προκειμένου στο τέλος να φύγω με το κεφάλι ψηλά, χωρίς να επιδιώκω σε… αστέρια ή σε παλαμάκια…».


Current track

Title

Artist