Current track

Title

Artist

Μαρίνος Παράσχης: Για 1.400 ευρώ η Ζάκυνθος δεν είναι στο Δίκτυο των «Μπλε» Δήμων

28/09/2023


«Η συνεργασία μου με τον Γιώργο Τσουρουνάκη ήταν πάντοτε εξαιρετική, έχω εκτιμήσει τον χαρακτήρα του και γνωρίζω το όραμα που έχει για το νησί μας. Αυτός ήταν και ο λόγος που εντάχθηκα στον συνδυασμό «Δύναμη Ελπίδας» ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Αλυκών.

Είμαι πρόεδρος στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Natura di Zante» και έχουμε κάνει πέντε διευρυμένες δράσεις. Έχουμε συγκεντρώσει 5.060 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών, 540 κιλά από δίχτυα και 80 σάκους με μικροπλαστικά. Στον σταθμό θαλάσσιων απορριμμάτων που υπάρχει στον Αλικανά έχουμε επίσης 27.700 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών και 5.220 κιλά αλιευτικού εξοπλισμού, τα οποία άφησαν εκεί κάποιοι επαγγελματίες.

Εντάξαμε τον Δήμο Ζακύνθου στο Δίκτυο «Μπλε Δήμων», στο οποίο συμμετέχουν 30 ΟΤΑ, μεταξύ αυτών η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά και η Λευκάδα. Εμένα με ενδιαφέρει η ψυχή του Δήμου και όχι η γραφειοκρατική του διάσταση.

Η Ζάκυνθος τελικά αποβλήθηκε από το συγκεκριμένο Δίκτυο, διότι ο Δήμος δεν έδωσε 1.400 ευρώ για να δημιουργηθεί το καταστατικό ίδρυσης και να μπορούν να κάνουν χορηγίες και δωρεές μεγάλες εταιρείες, όπως η Vodafone. Αυτά τα λεφτά δεν θα τα «τρώγαμε» εμείς οι εθελοντές, αλλά θα ελάμβανε χρηματοδοτήσεις ο Δήμος. Δηλαδή θα έδινε 1.400 ευρώ και θα μπορούσε να εισπράξει 50.000 ευρώ.

Συνομιλούσα για το θέμα αυτό και με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Σταύρο Κακολύρη, και με τον Αντιδήμαρχο Αλυκών, Νικήτα Σπίνο. Με τα πολλά μου είπαν πως η νομική σύμβουλος του Δήμου εκφράζει κάθετες αντιρρήσεις για να προβούμε σε αυτή την ενέργεια.

Εγώ όμως μίλησα μαζί της και μου ανέφερε πως απλά είχε κάποιες επιφυλάξεις γιατί έπρεπε να περάσει το ζήτημα από την Οικονομική Επιτροπή, κάτι που ήταν απολύτως λογικό.

Οι άνθρωποι στο Δίκτυο μας περιμένουν και μπορούμε να ενταχθούμε ξανά. Τώρα πλέον με τη νέα Δημοτική Αρχή. Τον σταθμό των θαλάσσιων απορριμμάτων τον διαχειρίζεται μόνος του ο πρόεδρος του Αλικανά, κ. Σπύρος Τουρίκης.

Ο κ. Τσουρουνάκης είναι συνεπής στα λόγια και στα έργα του. Είμαι πεπεισμένος πως όλη η Ζάκυνθος, αλλά και η περιοχή των Αλυκών μόνο να κερδίσει έχει από την εκλογή του.

Να αντικατασταθούν οι αμιαντοσωλήνες στις Αλυκές και να δώσουμε καθαρό και πόσιμο νερό στον κόσμο μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Αυτή είναι η κυριότερη προτεραιότητά μας. Παράλληλα στην περιοχή έχουμε τη βόμβα του Λίβα, να φροντίσουμε για την πεζή καθαριότητα, αλλά και για τα νεκροταφεία μας. Στο Κάτω Γερακαρίο το κοιμητήριο καθαρίστηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο με τη βοήθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος δεν φρόντισε να αποκτήσουν οικοδομικές άδειες τα σχολεία και αυτή τη στιγμή υπάρχουν χρήματα στην Περιφέρεια, τα οποία δεν μπορούμε να απορροφήσουμε και να αξιοποιήσουμε, λόγω και της έλλειψης μελετών.

Τα οικονομικά του Δήμου θα ελεγχθούν από ορκωτούς, όπως πρέπει να συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις για να ξέρει κανείς τι παραλαμβάνει. Συμμετέχω στις εκλογές για τα παιδιά μου και την ψυχή μου. Για να δούμε επιτέλους κάτι καλύτερο σε αυτόν τον τόπο. Καλώ τους πολίτες να μας εμπιστευθούν, γιατί πραγματικά παίζουμε άλλη μπάλα στον αυτοδιοικητικό χώρο…».


Current track

Title

Artist