Current track

Title

Artist

Μαρία Λιβέρη: Ο κόσμος να με εμπιστευτεί για τις ικανότητές μου και τις γνώσεις μου

11/05/2023


«Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έχω τη δυνατότητα να δικτυώνομαι και να γνωρίζω καινούριους ανθρώπους. Προχθές στο Ζάππειο Μέγαρο συνάντησα τον υπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης, κ. Πιερακάκη, είδα τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μου είπε πως είμαι το μέλλον και με συμβούλευσε να κινούμαι με αξίες στην πολιτική.

Σε τοπικό επίπεδο ο κόσμος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Πρέπει όμως να αντιληφθούν όλοι πως ένας υποψήφιος Βουλευτής, δεν είναι ούτε Δήμαρχος, ούτε δημοτικός σύμβουλος, ούτε κοινοτάρχης. Δεν μπορώ εγώ να δώσω απαντήσεις για θέματα, όπως είναι τα χρέη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών ή, για τη μη υλοποίηση έργων για την αγροτική οδοποιία.

Ένας Βουλευτής ασχολείται με αλλά πράγματα, που έχουν σχέση με το μάστερ πλαν του λιμανιού, με το Ναυάγιο, το οποίο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως ένα αξιοθέατο που έχει ανάγκη η Ελλάδα και ο τόπος μας, και όχι να προτάσσεται μόνο το ατομικό συμφέρον. Όποιος πηγαίνει εκεί και κατεβαίνει στην παραλία, την ώρα που γνωρίζει πως αυτό απαγορεύεται, φέρει ατομική ευθύνη και δεν του φταίει κανένας Μητσοτάκης!

Έχω καλή σχέση με τους συνυποψηφίους μου και ο καθένας δίνει τον αγώνα σε μια περίοδο που, κακά τα ψέμματα, όλοι προσπαθούν να επηρεάσουν τους πολίτες για να τους ψηφίσουν.

Θα αποφασίσει η τοπική οργάνωση της ΝΔ για το εάν θα γίνει κεντρική προεκλογική συγκέντρωση την τελευταία εβδομάδα των εκλογών, ενώ ενημερώθηκα από την εφημερίδα για την ομιλία του κ. Διονύση Ακτύπη, την οποία και θα παρακολουθήσω.

Ποτέ δεν ήμουν μέλος στο ΠΑΣΟΚ ούτε προέρχομαι από τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Σαν φοιτήτρια συμμετείχα σε έναν Σύλλογο, που αρκετές φορές ψηφίζαμε κόντρα στα όσα προσπαθούσε να περάσει η ΝΔ. Δεν πρέπει να υπάρχουν «φανατισμένες» φοιτητικές παρατάξεις και αυτό είναι κάτι που θέλει να αλλάξει η σημερινή ΝΔ.

Η κυβέρνηση έχει δώσει χρήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στον Δήμο. Πλήρωσε, επί παραδείγματι, τα χρέη της ΔΕΥΑΖ. Από κει και πέρα άλλοι είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που πρέπει να ερευνήσουν αν έχουν χρησιμοποιηθεί τα χρήματα αυτά για τον σκοπό που δόθηκαν. Πιστεύω πως αυτό είναι δουλειά της Αποκεντρωμένης Κρατικής Διοίκησης.

Έγιναν παρεμβάσεις επίσης για την στήριξη του νοσοκομείου Ζακύνθου, άνοιξε η ΜΕΘ και ενισχύθηκε η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Η αδερφή μου εργάζεται στο νοσοκομείο και γνωρίζω πως οι εργαζόμενοι εκεί υπερέβησαν εαυτόν την περίοδο της πανδημίας. Θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι πως εκεί είναι απαραίτητο να πηγαίνουμε μόνο όταν αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα υγείας και όχι για άυλη συνταγογράφηση.

Ο κάθε ένας υποψήφιος χρησιμοποιεί τα επιχειρήματά του σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Εγώ λέω πως η ψήφος στη Μαρία Λιβέρη, είναι μια έντιμη ψήφος. Με εντιμότητα συμπεριφέρομαι και στον επαγγελματικό μου βίο στη δικηγορία.

Είμαι 30 ετών και αυτοδημιούργητη. Στηρίζομαι στις δικές μου δυνάμεις. Η ισότητα γύρισε μπούμερανγκ, γιατί εμείς οι γυναίκες φορτωθήκαμε με περισσότερα πράγματα από αυτά που θα μπορούσαμε να αντέξουμε. Ο ανταγωνισμός είναι έντονος και πραγματικά στύβουμε και αλέθουμε την πέτρα.

Δεν έχω παλαιοκομματικές αντιλήψεις, δεν βγάζω επιδόματα αναπηρίας και δεν συνεργάζομαι με νυν ή πρώην Δημάρχους για να κερδίσω ψήφους. Ζητώ την ψήφο των πολιτών επειδή εμπιστεύεται τις ικανότητές μου και τις γνώσεις μου στη νομική, και όχι επειδή θέλει από εμένα ρουσφέτια.

Αυτές οι εκλογές είναι σημαντικές γιατί μέχρι το 2025 θα έχουμε παγκόσμια οικονομική κρίση. Οι τράπεζες χρεοκοπούν η μία μετά την άλλη, ενώ η Ολλανδία που παράγει αγροτικά προϊόντα, βρίσκεται σε επισιτιστική κρίση. Ταυτόχρονα έχουμε και το ενεργειακό ζήτημα.

Στην Ελλάδα έχει συντελεστεί «θαύμα» στην οικονομία, όμως για να συνεχιστεί απαιτείται να έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση για να ανέβουμε στην επενδυτική βαθμίδα.

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχουν ίδιες θέσεις. Από την άλλη πλευρά η ΝΔ ό,τι λέει είναι πλήρως κοστολογημένο και τα στοιχεία προέρχονται από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους.

Οι πολίτες να συγκρίνουν τα προγράμματα των κομμάτων και να μην στέκονται στα συνθήματα, αλλά στα επιχειρήματα που ο καθένας παρουσιάζει…».


Current track

Title

Artist