Current track

Title

Artist

Μαρία Λιβέρη: Δεν θα ακολουθήσω ρουσφετολογική πολιτική

06/04/2023


«Από την ημέρα που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά μου για τις βουλευτικές εκλογές στην κοπή πίτας της ΝΔ, συμπολίτες μας άρχισαν να μου τηλεφωνούν και να μου λένε ότι θα με ψηφίσουν γιατί είμαι όμορφο κορίτσι, γιατί δεν χωνεύουν τον Ακτύπη, γιατί δεν συμπαθούν τον Κοντονή, επειδή σύμφωνα με αυτούς όταν ήταν Υπουργός εξυπηρέτησε περισσότερο τους δεξιούς και λιγότερο τους αριστερούς!

Συνεχίζουν λέγοντας πως θα ήθελαν να τους βγάλω δάνειο ή επίδομα αναπηρίας! Προσπαθώ όλα αυτά να τα αντιμετωπίζω με τη δέουσα ψυχραιμία και με ευγένεια. Θέλω να πω ότι δεν φταίει ο κόσμος. Έτσι έχει μάθει δεκαετίες τώρα. Εγώ όμως δεν κάνω ρουσφέτια και ούτε πρόκειται να ακολουθήσω ποτέ μια τέτοια πολιτική.

Έχω συμπληρώσει τα έγγραφα που μου απέστειλαν από το κόμμα της ΝΔ και υπήρξε επικοινωνία μου με το Γραφείο του Πρωθυπουργού. Πλέον και επίσημα είμαι υποψήφια Βουλευτής.

Θέλω να πω ότι έχω πολύ καλή σχέση με τον Βουλευτή Ζακύνθου, κ. Ακτύπη, ο οποίος μάλιστα ζήτησε τις νομικές μου συμβουλές στο θέμα των δασικών χαρτών. Αυτή η εκλογική αναμέτρηση δεν γίνεται επί ίσοις όροις με την έννοια ότι ο κ. Ακτύπης είναι το φαβορί, αφού πρόκειται για έναν καταξιωμένο και γνωστό γιατρό εδώ και χρόνια στο νησί μας, ενώ σαν Βουλευτής έχει κάνει σημαντικό έργο και ο κόσμος δεν πρέπει να τον τιμωρήσει.

Αντιθέτως εγώ τώρα ξεκινάω και θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να με γνωρίσει ο κόσμος. Θα ανοίξω πολιτικό γραφείο, θα συναντηθώ με τους προέδρους των χωριών και με όποιον άλλον επιθυμεί. Αργότερα θα ήθελα να εμπλακώ και στα δημοτικά πράγματα του τόπου μας, όχι σαν υποψήφια Δήμαρχος, αλλά ως μέλος ενός δυνατού ψηφοδελτίου που θα έχει συγκεκριμένες λύσεις για τα προβλήματα του τόπου μας.

Για το θέμα του Ναυαγίου θα πω ότι η Επιτροπή που συγκροτήθηκε από το υπουργείο Τουρισμού, κινήθηκε βάση της νομοθεσίας που υπάρχει. Θα έπρεπε ήδη να είχαμε λύσει φέτος το θέμα της φύλαξης και της καθαριότητας του χώρου. Παράλληλα, το πλοίο «Παναγιώτης» πρέπει να αντικατασταθεί με ένα άλλο και είναι προφανές ότι αποτελεί αναγκαιότητα η λήψη μέτρων για την ασφάλεια των επισκεπτών.

Στο θέμα των απορριμμάτων θα πω ότι πρότασή μου είναι αντί να έχουμε έναν δεματοποιητή στο Λίβα, θα έπρεπε να τα φορτώνουμε σε πέντε φορτηγά και να τα εξάγουμε στη Δανία, που τα χρησιμοποιεί για να παραχθεί ηλεκτρική ενέργεια. Ξέρετε ότι ο Λίβας ήρθε να καλύψει μια ανάγκη που είχαμε για νέο χώρο. Πρέπει όμως οι 41.000 κάτοικοι να κάνουμε οπωσδήποτε ανακύκλωση για να μειωθεί η παραγόμενη ποσότητα σκουπιδιών.

Ιδιαιτέρως σοβαρό είναι το πρόβλημα με το νερό, το οποίο πλέον είναι υφάλμυρο. Υπάρχουν περιοχές στη Ζάκυνθο που δεν έχουν καν δίκτυο υδροδότησης! Όλα αυτά μπορούν να επιλυθούν την επόμενη ημέρα με έναν Δήμαρχο που θα είναι συνεργάσιμος…».


Current track

Title

Artist