Current track

Title

Artist

Κώστας Πέττας: Η πόλη της Ζακύνθου έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης

11/07/2023


«Έπειτα από δεκάδες καταγγελίες συμπολιτών, αλλά και με δική μας πρωτοβουλία, αιτούμαστε την άμεση διακοπή όλων των έργων που εκτελούνται στο εμπορικό κέντρο της πόλης της Ζακύνθου εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο να πραγματοποιούνται έργα σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, δημιουργώντας πρακτικά προβλήματα (σκόνη, ηχορύπανση) και επιβαρύνοντας το κυκλοφοριακό πρόβλημα, το οποίο είναι τεράστιο, ύστερα από το κλείσιμο της οδού Φιλικών και την έλλειψη μέριμνας από το Δήμο για την επίλυση του ζητήματος.

Επίσης θεωρούμε ότι η μετατροπή κεντρικών δημοτικών οδών σε εργοτάξιο, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται, έχουν επενδύσει και περιμένουν να εκμεταλλευτούν την τουριστική κίνηση της θερινής περιόδου, για να μπορέσουν να επιβιώσουν εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Οι εργασίες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν θα επιφέρουν ανυπολόγιστες οικονομικές ζημιές στις επιχειρήσεις και θα προκαλέσουν δυσφήμιση λόγω της εικόνας που παρουσιάζει το κέντρο της πρωτεύουσας του νησιού, που ήδη είναι επιβαρυμένη από την έλλειψη χώρων στάθμευσης και καθαριότητας.

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι στα δύο χρόνια του κορωνοϊού χάθηκε πολύτιμος χρόνος από έργα που θα μπορούσαν να γίνουν τότε. Αποφάσισε τώρα η Δημοτική Αρχή, μέσα στο καλοκαίρι, ενώ όλες οι επιχειρήσεις παλεύουν να επιβιώσουν και σε μια Πόλη με τόσα προβλήματα να προσθέσει ακόμα ένα, τη μετατροπή του κέντρου σε εργοτάξιο, με αποκλειστικό λόγο να φανεί ότι κάνει έργο, προσβλέποντας μόνο στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Πραγματικά η πόλη έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης, δυσκολεύοντας την καθημερινότητα των πολιτών και των ξένων επισκεπτών.

Δεν είμαστε αρνητικοί στα έργα, αλλά αυτά δεν θα έπρεπε να γίνουν τώρα που βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Όσοι μένουν στην πόλη πρέπει να… μεταναστεύσουν, αφού έχει δημιουργηθεί ένα απίστευτο κυκλοφοριακό χάος.

Έφτασε στο σημείο ο Δήμαρχος να ιδιωτικοποιήσει τα απορρίμματα, όταν εδώ και τρία χρόνια του λέμε και εμείς, ως Τοπικό Συμβούλιο, να κάνει προσλήψεις προσωπικού και να φτιάξει τα απορριμματοφόρα του Δήμου. Θα αυξηθεί το κόστος πλέον της αποκομιδής και οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα χρήματα.

Δεν ξέρω αν όλο αυτό μεθοδεύτηκε, δεν νομίζω πως είναι ικανοί να κάνουν κάτι τέτοιο, όμως το βέβαιο είναι πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως προγραμματισμός. Κάνουν ό,τι τους κατέβει με τις υπερεξουσίες που έδωσε η κυβέρνηση στην Οικονομική Επιτροπή.

Υπάρχουν όμως κι άλλα θέματα που είναι προβληματικά επί Δημαρχίας Αρετάκη: Στο νέο δημοτικό θέατρο δεν έχουν βάλει παγκάκια και φωτιστικά στον περιβάλλοντα χώρο, ενώ και φέτος δεν υπάρχει πρόγραμμα για πολιτιστικές παραστάσεις στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο, το οποίο πριν από τρεις εβδομάδες ήταν ακόμη με τα χώματα που είχαν πέσει το χειμώνα.

Πραγματικά όσα συμβαίνουν στο νησί δεν μας τιμούν και η Δημοτική Αρχή ομολογεί πως έχει αποτύχει…».


Current track

Title

Artist