Current track

Title

Artist

Κωνσταντίνος Πέττας: Αναμένουμε από τη Δημοτική Αρχή να παρουσιάσει σχέδιο για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του τόπου/ Ωραία λέξη η συνεργασία αρκεί να συνοδεύεται με πράξεις

08/01/2024


«Η νέα Δημοτική Αρχή ακολουθεί μια τακτική να ενημερώνει για την καθημερινότητα και πιστεύω ότι ο κόσμος θα κρίνει. Ο συνδυασμός «Δύναμη Ελπίδας» θα αναδεικνύει τα κακώς κείμενα και θα επικροτεί τα καλώς γινόμενα.

Περιμένουμε να ακούσουμε τις προτάσεις που υπάρχουν για κρίσιμα θέματα, όπως είναι τα σφαγεία, προκειμένου να μην ξενιτεύονται κρεοπώλες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι πηγαίνουν απέναντι και το κόστος για να σφάζουν φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη.

Υπάρχουν επίσης κι άλλα σοβαρά προβλήματα, όπως είναι τα σκουπίδια και το νερό, το κυκλοφοριακό, οι υποδομές μας, οι αθλητικές εγκαταστάσεις και οι παιδικές χαρές, που έχουν εγκαταλειφθεί.

Ο νέος Δήμαρχος, κ. Στασινόπουλος, τόσο στην τελετή ορκωμοσίας, όσο και στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέφερε τη λέξη συνεργασία, δημιουργώντας θετικές εντυπώσεις.

Εμείς οι νεοέλληνες όμως, συνηθίζουμε να κακοποιούμε τις λέξεις και τα νοήματα αυτών δεν συνδυάζονται με πράξεις. Πρακτική της πλειοψηφίας αρκετές φορές είναι να μην ψηφίζει προτάσεις των μειοψηφιών, διότι με αυτόν τον τρόπο θέλει να δείχνει ποιος έχει την εξουσία και ποιος κάνει κουμάντο.

Από συζητήσεις που είχαμε με δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, αντιληφθήκαμε ότι ήταν προσυμφωνημένο και προσυνεννοημένο να μην ψηφιστεί ο κ. Γιακουμέλος ως Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο κ. Μαρίνος ως Γραμματέας του Σώματος.

Ο κ. Στασινόπουλος με δήλωσή του πράγματι ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για αυτό που συνέβη και συνεχίζουμε. Τονίζω πως ο κ. Τσουρουνάκης από την πρώτη στιγμή και μετά τις εκλογές, σημείωσε πως είναι στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής, οι μελέτες που συνέταξε ο συνδυασμός μας με ειδικούς για όλα τα σοβαρά θέματα. Το λέμε και το εννοούμε αυτό. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία απολύτως προσέγγιση για αυτό το θέμα. Είναι οι πρώτες ημέρες και θέλω να πιστεύω πως θα το δούμε στη συνέχεια.

Δεν πρέπει εις το εξής να υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες. Εμείς τις κομματικές μας ταυτότητες τις αφήσαμε στην άκρη. Είδαμε ότι η πρώτη επίσημη επίσκεψη στο Δήμο έγινε από τον Βουλευτή, κ. Ακτύπη, ο οποίος έκανε καλά που πήγε. Το γεγονός όμως, ότι συνοδευόταν από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, δεν ήταν θετικό.

Στην πολιτική τα πάντα είναι σημειολογία. Ο κ. Στασινόπουλος είναι ένας έμπειρος πολιτικός και ελπίζω ότι οι πολίτες δεν θα πηγαίνουν στη ΝΟΔΕ για να λύσουν τα προβλήματά τους, αλλά κατευθείαν στο Δημαρχείο.

Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τα μέλη της παράταξης μας θα υποβάλλουν ερωτήσεις στη Δημοτική Αρχή για την πλατεία της Μπόχαλης, για την οδό Φιλικών και για τα Καμίνια.

Η νέα Δημοτική Αρχή πρέπει να στρωθεί στη δουλειά και να μη χάνει τις δυνάμεις της και την ενέργειά της για να φωτογραφίζει τα… «παξιμάδια» των αυτοκινήτων που δεν φτιάχτηκαν επί Δημαρχίας, Νικήτα Αρετάκη. Δεν θέλουμε συγκρίσεις, αλλά σχέδιο για να προχωρήσουμε μπροστά και να βρεθούν λύσεις…».


Current track

Title

Artist