Current track

Title

Artist

Κική Καρυδάκη
Συντονίστρια Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου

Ηχηρή η πτώση των ποσοστών της ΝΔ στις Ευρωεκλογές/ Ο κ. Μπούκιος παραδέχθηκε δημόσια την αποτυχία της κυβέρνησης και την ανυπαρξία έργου στη Ζάκυνθο

11/06/2024


«Από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών εξάγονται τρία συμπεράσματα: Α) Υπήρξε ηχηρή πτώση στα ποσοστά της ΝΔ, σε σχέση με τις εθνικές εκλογές και τις προηγούμενες Ευρωεκλογές. Β) Η αποχή των ψηφοφόρων ήταν πολύ μεγάλη. Γ) Και στις άλλες χώρες της Ευρώπης οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στους Ευρωπαίους ηγέτες, που δεν ικανοποιούν τις ανάγκες και τις συνθήκες της σύγχρονης εποχής.

Η πολιτική που ασκείται αυτή την περίοδο στην Ευρωπαική Ένωση προμηνύει πολέμους, ενώ γίνεται και κατάχρηση δημοσίου χρήματος για τους αμυντικούς εξοπλισμούς. Ταυτόχρονα, ο κόσμος εναντιώθηκε και στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού. Το κρίσιμο ζήτημα και ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι οι λόγοι που οι πολίτες στρέφονται και επιλέγουν την Ακροδεξιά.

Η ΝΔ, στην οποία υπάρχει μεγάλη κινητικότητα, έχασε 13 ποσοστιαίες μονάδες από τις εθνικές εκλογές και πέντε μονάδες από τις προηγούμενες Ευρωεκλογές.

Τώρα με τον ανασχηματισμό που επίκειται προσπαθεί να ανακατέψει την τράπουλα και, ουσιαστικά, να μας ρίξει ξανά στάχτη στα μάτια. Ο κ. Μητσοτάκης είχε μια τρομακτική ήττα, η οποία οφείλεται στην ακρίβεια, στις συνεχόμενες αυξήσεις της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και της υπέρμετρης φορολόγησης.

Πιθανόν να αντικατασταθεί ο υπουργός, κ. Σκρέκας, ως «εξιλαστήριο θύμα» της όλης υπόθεσης, όμως ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό, φορολογώντας τα υπερκέρδη των μεγάλων εταιρειών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε ποσοστό 15% στις Ευρωεκλογές και αδιαμφισβήτητα παραμένει στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Παρά τη φθορά της ΝΔ και οι υπόλοιπες δημοκρατικές δυνάμεις έμειναν καθηλωμένες και θεωρώ πως το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να πανηγυρίζει επειδή ανέβασε το ποσοστό του κατά 0,79%.

Να πω επίσης ότι στον ΣΥΡΙΖΑ είχαμε μόλις 3 μήνες να οργανωθούμε μετά τις τεκτονικές αλλαγές που συνέβησαν με τις δύο διασπάσεις του κόμματός μας και με ένα συνέδριο που ήταν προβληματικό.

Η «Νέα Αριστερά» υπέκλεψε 11 έδρες από τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα έφτασε στο σημείο να διαπραγματεύεται με τον ηττημένο των Ευρωεκλογών, κ. Ανδρουλάκη. Μέχρι να πεθάνω θα βάζω στον δημόσιο διάλογο το ζήτημα της απλής αναλογικής και ζητάω να μας επιστρέψουν τις Βουλευτικές έδρες.

Αποδείχθηκε ποιοι ήταν εκείνοι που πριόνιζαν την καρέκλα του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Η «Νέα Αριστερά» τερμάτισε κάτω και από την κ. Λατινοπούλου. Η κουρασμένη Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που μας μίλαγε περί νομισμάτων, είναι βέβαιο πως θα εξαφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη της χώρας.

Να πω επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάλεψε με τις πενιχρές του δυνάμεις, γιατί δεν είχε να ξοδέψει 200.000 ευρώ για διαφημίσεις στη Google, όπως έκανε η ΝΔ, και τα λιγοστά στελέχη που απέμειναν έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν.

Ως Συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου τα τελευταία 4 χρόνια, θέλω να ευχαριστήσω τους συντρόφους μου για τον αγώνα τους. Έχουμε περάσει από διάφορες συναισθηματικές μεταπτώσεις, όμως ποτέ δεν εγκαταλείψαμε την προσπάθεια.

Στη Ζάκυνθο η ΝΔ έχασε πάνω από 3.000 ψηφοφόρους. Άκουσα μια συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, κ. Μπούκιος, ο οποίος παραδέχθηκε την αποτυχία της ΝΔ, λέγοντας πως οι Νεοδημοκράτες να μη φοβούνται γιατί θα γίνουν αλλαγές και δεν θα ανοίξει μύτη.

Άρχισαν τα όργανα από τον ίδιο με τις δηλώσεις του. Είπε ακόμη ότι ο Βουλευτής δέχεται στο γραφείο του πολύ κόσμο για ιατρικά θέματα. Εδώ πέρα έχουμε τακτική Μαυρογιαλούρου!

Παράλληλα, ο κ. Μπούκιος παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση δεν έχει κάνει κανένα έργο στο νησί μας, έκανε παράπονα για το Λιμενικό Ταμείο, τη διοίκηση του οποίου όρισε η ΝΔ, ενώ άσκησε κριτική και σε δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, που ο ίδιος στήριξε.

Είναι προφανές, μετά και τις δηλώσεις αυτές, πως η ΝΔ δεν θα πάρει άλλη φορά 9.500 ψήφους στη Ζάκυνθο και το σκηνικό πλέον είναι αρκετά ρευστό. Εμείς θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με υπευθυνότητα.

Σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ και τη δεύτερη θέση που πήρε στη Ζάκυνθο, συγχαίρω την κ. Κατερίνα Δεμέτη, που πράγματι ήταν μια αξιόλογη υποψηφιότητα που πορεύτηκε με πολιτικό πολιτισμό.

Δεν μπορώ όμως να πω το ίδιο και για το ΚΚΕ σαν κόμμα, διότι προστατεύει τα κεκτημένα του και όποτε ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να είναι κοντά στους λαϊκούς και εργατικούς αγώνες μας απέκλεισαν. Χαρακτηριστικό είναι πως δεν εγγράφουν νέα μέλη στο Εργατικό Κέντρο, ενώ ελέγχουν και Συλλόγους. Τα μέλη του είναι σαν «στρατιωτάκια», όμως στα Πανεπιστήμια έμειναν στάσιμοι στο 7,4%, ενώ στις ηλικίες από 17 έως 34 ετών ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ραχοκοκαλιά της Κεντροαριστεράς και έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να μιλάμε για την ακρίβεια και για όποιο άλλο θέμα αφορά την κοινωνία. Αυτό το λέω για εκείνους που δεν παρακολουθούν τα τεκταινόμενα και τις απόψεις μας. Υπάρχουν λύσεις, όπως είναι η μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα διατροφής, και καλούμε άπαντες να συστρατευθούν μαζί μας για να απαλλαγούμε από τη δεξιά λαίλαπα…».

 


Current track

Title

Artist