Current track

Title

Artist

Γιώργος Τσουρουνάκης: Δεν έχω χορηγούς στον προεκλογικό μου αγώνα και δεν εξαρτώμαι από κανέναν

21/08/2023


«Ο αγώνας στην προεκλογική περίοδο είναι μακρύς και δύσκολος. Ο συνδυασμός «Δύναμη Ελπίδας για τη Ζάκυνθο» δεν έχει προβλήματα και έχουμε «κουμπώσει» και τα τελευταία χωριά, κάτι που σημαίνει ότι είμαστε απόλυτα έτοιμοι, έχοντας συγκροτήσει μια μεγάλη αυτοδιοικητική ομάδα, που διαθέτει εμπειρία, δυναμισμό και θέληση.

Συμφωνώ μαζί σας πως τα Τοπικά Συμβούλια θα έπρεπε να μην συνδέονται με τους υποψήφιους Δημάρχους, όμως προχωράμε βάση της νομοθεσίας και το θετικό είναι πως λαμβάνουν μέρος πολλοί νέοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για κάτι καλύτερο στις περιοχές τους.

Όραμά μας είναι ένας Δήμος που θα βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών, όταν έχουν ανάγκη. Μια Ζάκυνθος ανθρώπινη και ζωντανή, που θα διεκδικεί, θα καινοτομεί και θα αναπτύσσεται.
 
Στρατηγικός μας στόχος είναι η ισόρροπη ανάπτυξη της Ζακύνθου, με σεβασμό στο περιβάλλον και τους κατοίκους της, ενισχύοντας τη σύνδεση του τουρισμού με την τοπική πρωτογενή παραγωγή και εξασφαλίζοντας ισόρροπη ανάπτυξη για όλο το νησί. Μισό κιλό σταφίδα να έπαιρνε κάθε τουρίστας μαζί του, αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο προϊόν δεν θα το πουλούσαν οι συμπολίτες μας παραγωγοί σε χαμηλές τιμές.
 
Η Ζάκυνθος πρέπει να αλλάξει σε νοοτροπία, σε αντιλήψεις, σε θεσμούς, σε αποτελεσματικότητα.
Χρειάζεται οριστικές λύσεις στα χρόνια προβλήματα και αναπτυξιακό όραμα για την επόμενη μέρα.
Χρειάζεται χρηστή διοίκηση από τη δημοτική αρχή και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών.
Χρειάζεται σχεδιασμό βιώσιμης ανάπτυξης και ενεργητική διεκδίκηση όσων δικαιούται σε όλα τα επίπεδα. Και αυτό θα κάνουμε.
 
Δεν γίνεται εν έτει 2023 να μιλάμε ακόμη στη Ζάκυνθο για το νερό και τα σκουπίδια!
Αυτά θα έπρεπε να έχουν λυθεί προ πολλού, ως αυτονόητες υποχρεώσεις του Δήμου, ώστε σήμερα να μιλάμε στο νησί μας για την επόμενη μέρα και όχι για τα προβλήματα του χθες.
Στη «Δύναμη Ελπίδας» πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουμε το επίπεδο των απαιτήσεων του δημότη. Ήρθε η ώρα να βελτιώσουμε ουσιαστικά τη ζωή του.
 
Για ένα πράγμα είμαι απόλυτα βέβαιος, πως για να είσαι αποτελεσματικός και χρήσιμος στον τόπο σου και τους συμπολίτες σου, πρέπει να επενδύσεις στη δύναμη των πολλών. Για αυτό και δηλώνω οπαδός της σύνθεσης και της συνέργειας.
Μόνος του, κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Αυτό είναι κάτι που πιστεύω βαθιά.
 
Δεν γίνεται στη Ζάκυνθο, έναν από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, να μην έχουμε σήμερα έναν σύγχρονο Οργανισμό Τουρισμού, που θα αναδεικνύει τη σωστή τουριστική εικόνα του νησιού μας και θα κεφαλαιοποιεί τα οφέλη υπέρ της κοινωνίας!
• Που θα στοχεύσει στην τουριστική ελίτ
• Που θα συνδέσει έξυπνα και αποτελεσματικά την τουριστική εμπειρία του επισκέπτη με τα τοπικά προϊόντα των παραγωγών μας
• Που θα κάνει την κοινωνία συμμέτοχη στην τουριστική ανάπτυξη, κυριολεκτικά.
 
Δεν θέλουμε περισσότερο τουρισμό χωρίς υποδομές και οργάνωση. Θέλουμε ποιοτικότερο τουρισμό, βάσει στρατηγικού σχεδιασμού. Και είναι κάτι που ξέρουμε και μπορούμε να πετύχουμε, προς όφελος όλης της κοινωνίας.
Ως νέα δημοτική αρχή….
• Θα διεκδικήσουμε να έρθει δυναμικά η κρουαζιέρα στη Ζάκυνθο
• Θα αναδείξουμε τους παραδοσιακούς μας οικισμούς  
• Και θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που έχουμε για την ισομερή ανάπτυξη όλων των περιοχών.
 
Στη «Δύναμη Ελπίδας» προχωράμε ήδη σε επιστημονικές μελέτες που αναδεικνύουν προβλήματα και προτείνουν τις κατάλληλες λύσεις.
Σχεδιάζουμε τη στήριξη του αγροκτηνοτροφικού τομέα και τη διακλαδική σύνδεσή του με τον τουρισμό.
Χαράσσουμε στρατηγική για να κάνουμε τη Ζάκυνθο ένα «έξυπνο» και «αειφόρο» νησί αξιοποιώντας τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις δυνατότητες της τεχνολογίας.
 
 Να αποσαφηνίσουμε κάτι…
Στη Δύναμη Ελπίδας δεν θέλουμε απλώς να διαχειριστούμε τις καταστάσεις που θα προκύψουν. Θέλουμε να τις διαμορφώσουμε εμείς, παράγοντας έργο και ανοίγοντας νέους δρόμους για τη Ζάκυνθο.Μια Ζάκυνθο που δεν θα ακολουθεί αλλά θα πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις.
 
Η «Δύναμη Ελπίδας» δημιουργήθηκε από πολίτες με κοινές ανησυχίες, που αρνήθηκαν να συμβιβαστούν με την πορεία των τελευταίων ετών και αποφάσισαν να εργαστούν από κοινού για μια καλύτερη μέρα για το νησί μας, ξεπερνώντας κομματικούς φραγμούς.
Η «Δύναμη Ελπίδας» ήρθε για να ενώσει, να συνθέσει ιδέες, να αξιοποιήσει τις τεράστιες δυνατότητες που έχει η Ζάκυνθος και να διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.
 
Είμαστε ενεργοί πολίτες που αγαπάμε τη Ζάκυνθο και θέλουμε το καλύτερο για το νησί μας  και τους ανθρώπους μας. Για αυτό και θα πάμε να ψηφίσουμε την Κυριακή των εκλογών. Για να μην αφήσουμε να χαθούν άλλες ευκαιρίες.

Ξεκίνησα τη ζωή μου από μια φτωχή οικογένεια και στη συνέχεια βρέθηκα στη Ζάκυνθο, ως οικονομικός μετανάστης. Άρχισα κυριολεκτικά από το μηδέν και σήμερα έχω καταφέρει μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μου να αποκτήσουμε επιχειρήσεις πάντα με πολλή δουλειά και με το κεφάλι ψηλά.

Λάθη όλοι κάνουμε, όμως προσπαθώ στην πορεία της ζωής μου να μην αδικώ και να μη «ρίχνω» κανέναν. Πλέον τα παιδιά μου έχουν μπει μπροστά και αποφάσισα να προσφέρω σε αυτόν τον τόπο κάτι από τα πολλά που μου έχει δώσει. Οι ρίζες μου είναι βαθιές με τον τόπο μας.

Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός.
Ξέρετε ότι το δικό μου κίνητρο για να κατέβω στις δημοτικές εκλογές δεν είναι ούτε η προσωπική μου προβολή ούτε η εξυπηρέτηση κάποιας πολιτικής ή επιχειρηματικής ατζέντας.
 
Να σας πω τι ΔΕΝ έχουμε στη Δύναμη Ελπίδας;
Στη Δύναμη Ελπίδας δεν έχουμε χορηγούς και… «πατερίτσες».
Ούτε προσωπικά παίρνω από κάπου κάποιο μισθό, όσο κάνω την προεκλογική μου εκστρατεία. Ούτε ιδιωτικό ούτε δημόσιο.

Όλες οι προεκλογικές μου ανάγκες καλύπτονται από εμένα, προσωπικά, και μόνον, χωρίς να έχω να δώσω λογαριασμό σε κανέναν. Και αυτό εξασφαλίζει και αποδεικνύει την αυτονομία μου! Να είμαστε ξεκάθαροι, ως προς αυτό.  
Τα χρήματα που διαθέτω στην προεκλογική μου καμπάνια είναι από αυτά που έβγαλα δουλεύοντας σκληρά, με πολύ ιδρώτα από μικρό παιδί. Ούτε καμιά αποζημίωση πήρα ποτέ, ούτε τίποτα. Όλα από δουλειά είναι. Και αυτό το ξέρουν όλοι στη Ζάκυνθο.  
 
Επίσης, στη Δύναμη Ελπίδας δεν έχουμε κομματική ατζέντα.
Δεν δεσμευόμαστε από καμία κομματική γραμμή, συνεπώς δεν έχουμε να απολογηθούμε και σε κανέναν. Και αυτό είναι σημαντικό να αναφερθεί, για να το ξέρει ο δημότης.

Στεναχωρήθηκα όταν υποψήφιος Δήμαρχος άλλου συνδυασμού ρώτησε υποψήφιο της «Δύναμη Ελπίδας», που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, για το πόσα πήρε ώστε να συμπορευτεί μαζί μου. Αυτά τα πράγματα είναι αναληθή και απαράδεκτα. Η λάσπη επιστρέφει πάντα στους συκοφάντες…».
 
 
 


Current track

Title

Artist