Current track

Title

Artist

Γιώργος Κωνσταντίνου: Να μην πετροβολούμε τα παιδιά για τα περιστατικά βίας/ Το κράτος δεν τους παρέχει τα αναγκαία για την εκπαίδευση και την άθλησή τους

09/02/2024


«Έχουν προκύψει περιστατικά με βία από ανήλικους στη Ζάκυνθο, όμως πριν στοχοποιήσουμε τα παιδιά και τους επιρρίψουμε ευθύνες, καλό είναι να δούμε τι έχει προηγηθεί.

Και στη δική μου τη γενιά είχαμε καυγάδες και τσακωμούς, όμως πάντα σε λογικά πλαίσια. Τώρα βλέπουμε ότι πανελλαδικά έχουν δημιουργηθεί στρατοί από χούλιγκαν που εξυπηρετούν προέδρους των μεγάλων ΠΑΕ, οι οποίοι εμπλέκονται σε διάφορα πράγματα.

Όταν Κροάτες οπαδοί σκότωσαν τον φίλαθλο της ΑΕΚ, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε στο γραφείο του αυτούς τους παράγοντες του ποδοσφαίρου για να λύσουν, υποτίθεται, το πρόβλημα που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει.

Σε ό,τι αφορά τη Ζάκυνθο τώρα, να πω ότι στα σχολεία μας υπάρχει έλλειψη στις ειδικότητες των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών. Επίσης, στον τόπο μας δεν λειτουργούν κατάλληλες αθλητικές εγκαταστάσεις. Δεν έχουμε κλειστό γυμναστήριο, αλλά και δημόσιο κολυμβητήριο.

Έχει δημιουργηθεί η εντύπωση στην κοινωνία μας ότι πρέπει να πλουτίζεις παράνομα, να κάνεις εμπόριο ναρκωτικών, γιατί μόνο έτσι είσαι «in» και έχεις ακριβά αυτοκίνητα και γκόμενες. Όσοι δεν τα πράττουν αυτά είναι «out». Δυστυχώς, αυτά τα πρότυπα καλλιεργούνται και δεν πρέπει να πετροβολούμε τα παιδιά. Μέσα σε έναν χρόνο έχουμε 13 νεκρούς από ναρκωτικά. Αυτή είναι η αθλιότητα του συστήματος.

Για τον επεισοδιακό σχολικό αγώνα στους Αμπελόκηπους, τονίζω πως αν υπήρχε επικινδυνότητα και παρουσία εξωσχολικών, είναι κάτι που θα έπρεπε να το εξετάσουν οι εκπαιδευτικοί ή, η Αστυνομία.

Εμείς στεκόμαστε στην κρατική πρόνοια που πρέπει να υπάρχει. Στο εθνικό στάδιο της Ζακύνθου από το 2018 έχει προκύψει πρόβλημα με την στατικότητα ενός μέρους της εξέδρας. Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει γίνει η παραμικρή προσπάθεια αποκατάστασης.

Κάτω ακριβώς από το σημείο αυτό, υπήρχε χώρος στον οποίο γυμνάζονταν αθλητές του στίβου. Πιο συγκεκριμένα έκαναν βάρη για να ενδυναμώσουν.

Τελικά μεταφέρθηκαν σε έναν άλλον άθλιο χώρο. Έβαλαν τα όργανα γυμναστικής σε κοντέινερ που είναι 2Χ2. Δεν επιτρέπεται λοιπόν να κατηγορούμε τα παιδιά μας, από τη στιγμή που δεν τους παρέχουμε τίποτα. Το μόνο που κάνουν κάποιοι είναι να μετατρέπουν τον αθλητισμό σε εμπόρευμα.

Η κατάντια μας γίνεται μεγαλύτερη και από την απουσία κλειστού γυμναστηρίου μπάσκετ και βόλεϋ. Αυτή τη στιγμή οι ανάγκες των ομάδων καλύπτονται από το κλειστό που υπάρχει στο 2ο Λύκειο της Παναγούλας, το οποίο παραχωρείται για την άθληση των ομάδων. Η οροφή όμως μπάζει νερά και δημιουργείται πρόβλημα στο παρκέ.

Η Δημοτική Αρχή πρέπει να μεριμνήσει για όλα αυτά και να τα φτιάξει. Ως «Λαική Συσπείρωση» έχουμε βάλει θέμα για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού και δεν σταματάμε εδώ. Είναι απαραίτητο να διεκδικήσουμε έργα και να υπάρξει βελτίωση.

Για το ζήτημα του νερού θα πω ότι μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών, που αφορούν την εισροή πετρελαίου στον κεντρικό αγωγό.

Είχα μάλιστα μια αντιπαράθεση με τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ, επειδή έλεγαν ότι η ευθύνη τους φτάνει μέχρι τα υδρόμετρα. Μέχρι σήμερα διαπιστώνω πως μόνο οι υδρομεταφορείς θα αποζημιωθούν και όχι οι πολίτες.

Δεν υπάρχει καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οι κάτοικοι της πόλης από τη ΔΕΥΑΖ και δεν έχει βγει καμία επίσημη ανακοίνωση για το τι πρέπει να πράξουν. Όλα αυτά μας προβληματίζουν.

Παράλληλα, έχω αναφορές από συμπολίτες μας ότι πήγαν στη ΔΕΥΑΖ και τους απάντησαν πως δεν δικαιούνται αποζημίωση για την αντικατάσταση των ντεποζίτων τους.

Είναι απαραίτητο να δοθούν ξεκάθαρες οδηγίες και απαντήσεις, μέσω ανακοινώσεων, ώστε να γνωρίζει ο κόσμος το τι γίνεται. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ μπορεί να έχει τις καλύτερες προθέσεις, όμως επίσημες τοποθετήσεις δεν υπάρχουν από τη ΔΕΥΑΖ και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Επιπροσθέτως, η «Λαική Συσπείρωση» είχε μιλήσει από την πρώτη στιγμή για επίταξη των ιδιωτικών υδροφόρων, κάτι όμως που δεν έγινε. Τώρα λέμε πως οι υδρομεταφορείς πρέπει να αποζημιωθούν μόνο για τα καύσιμα και τα μεροκάματά τους, και όχι το κράτος να επικροτήσει το εμπόριο νερού…»


Current track

Title

Artist