Current track

Title

Artist

Γιώργος Αρμένης: Η ΝΔ θα χάσει τις εκλογές

12/04/2023


«Τραγική εξέλιξη τα όσα έχουν συμβεί με το Ναυάγιο και τα οποία πλήττουν τη φήμη και την οικονομία της Ζακύνθου, με την κυβέρνηση να κάνει συνεχώς παλλινωδίες και στο θέμα αυτό.

Στην αρχή είπαν πως θα συστήσουν ΑΕ, μετά δημιούργησαν μια επιτροπή που δεν είχε τις αρμοδιότητες που είπαν και δεν μπόρεσε να κάνει κάποια παρέμβαση. Ουσιαστικά, έχουμε μια αποτυχία και το Υπουργείο Τουρισμού είναι αυτό που τη χρεώνεται. Πρόταση δική μου, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η σύσταση δημοτικού φορέα διαχείρισης του Ναυαγίου.

Οι τρεις υποψήφιοι Βουλευτές του κόμματός μας, μαζί με στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, πήγαμε στην Αστυνομία, στο Λιμεναρχείο και στην Πυροσβεστική.

Η έλλειψη προσωπικού στην Αστυνομία θεωρώ ότι είναι σκόπιμη από τη στιγμή μάλιστα που όλοι γνωρίζουν ότι η Ζάκυνθος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την εγκληματικότητα. Το Λιμεναρχείο επίσης δεν μπορεί να ανταπεξέλθει με 20 μόνο υπαλλήλους στις βάρδιες, όταν έχει να ελέγξει πληθώρα σκαφών την τουριστική περίοδο και να κάνει τροχονομικές παρεμβάσεις. Στην Πυροσβεστική δε, υπάρχουν τρεις κατηγορίες εργαζομένων, επικρατεί αλαλούμ και αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη μη διάνοιξη δασικών δρόμων, αλλά και έλλειψη νερού κυρίως στις ορεινές περιοχές.

Θέλω να πω ότι οι τελευταίες μονιμοποιήσεις προσωπικού στην πυροσβεστική έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Το να συγκρίνει λοιπόν κανείς το το τι έγινε το 2015 με 2019, που είχαμε και τη θηλειά των μνημονίων στο λαιμό, με τη σημερινή περίοδο από το 2019 έως το 2023 είναι θεωρώ μια άδικη σύγκριση.

Το 2019 βγήκαμε από τα μνημόνια και ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε «μαξιλάρι» στη σημερινή κυβέρνηση ύψους 35 δις ευρώ. Κάναμε αυτό που μπορούσαμε για τη χώρα μας.

Μέχρι στιγμής και οι τρεις υποψήφιοι Βουλευτές έχουμε πάει σε Καταστάρι, Μαχαιράδο και Παντοκράτορα. Είμαι ικανοποιημένος από τη συμμετοχή των συμπολιτών μας. Εκεί δεν πάμε για να εκφωνήσουμε λόγους, αλλά για να γίνει διάλογος και ουσιαστικά οι πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στις διεργασίες μας. Να ξέρετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οικονομικά στηρίζεται στα χρήματα που δίνει ο κόσμος, αλλά και στη σχετική επιχορήγηση που παίρνει ως κόμμα.

Ο κόσμος μας εκφράζει την ανησυχία του για την ακρίβεια που μας έχει «γονατίσει» όλους, για την έλλειψη υποδομών τοπικά, για τα χρέη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, για την ύδρευση, την αποχέτευση και πολλά ακόμη. Πάντως, οι αριστεροί ψηφοφόροι θέλουν να δουν τον τόπο μας να προοδεύει και δεν αναλώνονται σε προσωπικά αιτήματα, τα λεγόμενα και ρουσφέτια. Εμείς πείθουμε τους πολίτες με το πρόγραμμα και τις θέσεις μας.

Ο ρόλος του Βουλευτή είναι να νομοθετεί. Πρόσφατο είναι το παράδειγμα με τις δασικές εκτάσεις στο νησί μας, με τον κ. Ακτύπη να ψηφίζει στη Βουλή την υφαρπαγή των περιουσιών των πολιτών και στο τέλος μόλις είδε τις αντιδράσεις του Δικηγορικού Συλλόγου, του Δημοτικού Συμβουλίου και της κοινωνίας, μας είπε πως δεν θα γίνει τίποτα προς το παρόν. Η αλήθεια είναι πως το ζήτημα αυτό απλώς μπήκε κάτω από το χαλί προσωρινά και λόγω εκλογών. Αν δεν ανατραπεί η Νέα Δημοκρατία την 21η Μαίου, το θέμα αυτό θα το βρούμε ξανά μπροστά μας!

Να μην ξεχάσουμε και την αγοραπωλησία των 14.000 στρεμμάτων στα ορεινά. Η κυρία Κράτσα μας έλεγε ότι αυτό που έγινε είναι «ευλογία», ο κ. Γεωργιάδης τόνιζε πως οι Ζακυνθινοί θα τρώνε βελανίδια αν δεν δεχτούν αυτή την παρανομία, ενώ ο κ. Ακτύπης άλλαξε ξανά θέση όταν είδε την οργισμένη αντίδραση της κοινωνίας. Τώρα τελευταία, δε, η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες για επενδύσεις στις περιοχές Natura, ενώ η διεκδίκηση της επιχώριου περιουσίας από το Δήμο δεν έχει προχωρήσει, ώστε να ακυρωθεί στην πράξη το συμβόλαιο της αγοραπωλησίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για όλα αυτά και για πολλά άλλα ακόμη στέκεται στο πλευρό των πολιτών. Η πολιτική μας με τη ΝΔ είναι τελείως διαφορετική. Ακολουθούν μια επιδοματική πολιτική υπέρ των ολιγοπωλίων που υπάρχουν στα καύσιμα, στην ενέργεια και στα τρόφιμα. Ο κόσμος έχει εξουθενωθεί από τη μη μείωση των φόρων και την αισχροκέρδεια που επικρατεί. Το 2022 αυξήθηκαν κατά 4 δις ευρώ τα έσοδα από τον ΦΠΑ. Την ίδια στιγμή οι συνταξιούχοι έχουν χάσει 7 δις ευρώ από περικοπές, ενώ οι όποιες αυξήσεις δόθηκαν στους μισθούς, έχουν ήδη εξανεμισθεί από τον πληθωρισμό.

Η ΝΔ χάνει. Βρίσκεται σε κατιούσα πορεία. Αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η Δεξιά, αλλά το καθεστώς Μητσοτάκη, το οποίο και θα κερδίσουμε στις εκλογές. Θέλουμε ένα κράτος όχι τρόπαιο των νικητών, αλλά των πολιτών. Πιστεύω ότι μετά τις εκλογές μπορούν να συνεργασθούν τα προοδευτικά κόμματα. Αναφέρομαι στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ. Ζητάμε από τον κόσμο να μας εμπιστευθεί. Να μην επιλέξει τη ΝΔ, που κάνει ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη για όλα τα ζητήματα, με τελευταίο το θέμα Κασιδιάρη. Ο ναζισμός και η τρομοκρατία αντιμετωπίζονται με περισσότερη δημοκρατία…».


Current track

Title

Artist