Current track

Title

Artist

Γιώργος Αναγνωστόπουλος: Πολλοί συμπολίτες μας δεν παίρνουν απάντηση από τον ΟΑΕΔ για το ταμείο ανεργίας/ Από τις 8 Γενάρη θα λέμε «Καλημέρα Ζάκυνθος»

22/12/2023


«Η γυναίκα μου δραστηριοποιείται σε εποχική επιχείρηση και στις 14 Νοεμβρίου κατέθεσε τα χαρτιά της για το ταμείο ανεργίας.

Προσπαθεί επί πολλές ημέρες να βρει το δίκιο της και απέμενε μία υπογραφή της Διευθύντριας για να προχωρήσει το θέμα της. Περιμέναμε από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη να γίνει αυτό, όμως δεν είχαμε καμία ενημέρωση και σήμερα πήγα εγώ στον ΟΑΕΔ.

Αντίκρισα κλειστή την πόρτα και υπήρχε απαγορευτικό, λόγω του κορωνοιού. Μόνο στην Εφορία Ζακύνθου και στον ΟΑΕΔ τηρούν ακόμη μέτρα για τον κορωνοιό. Σε όλες τις άλλες Υπηρεσίες του κράτους μπαίνεις ελεύθερα.

Ήταν μόνο ανοιχτό το τζάμι και μια ευγενική υπάλληλος, αφού πήρε τα στοιχεία μου, πήγε μέσα στα γραφεία για να ρωτήσει τι θα γίνει με το ταμείο. Έκανε γύρω στα 10 λεπτά να επιστρέψει και η ουρά έξω από τον ΟΑΕΔ συνεχώς μεγάλωνε, γιατί προφανώς είναι πολλοί εκείνοι που δεν έχουν ενημέρωση για το επίδομα ανεργίας. Υπολογίζεται ότι στο νησί μας υπάρχουν 8.000 δικαιούχοι.

Τελικά, συγκεκριμένη απάντηση δεν έλαβα και το θέμα έμεινε μετέωρο. Καλώ τους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ, που έχουν μια μόνιμη δουλειά και πληρώνονται γι αυτό που κάνουν, να σκεφτούν και τους εποχικά εργαζόμενους, πολλοί εκ των οποίων περίμεναν το επίδομα για να περάσουν τα Χριστούγεννα.

Το άλλο θέμα που θέλω να θίξω είναι η Αλ. Ρώμα, που παρά το γεγονός ότι αυτή την περίοδο γίνονται χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από εθελοντές, εντούτοις ο Δήμος την έχει αφήσει ανοιχτή την οδό και ελλοχεύει κίνδυνος για ατυχήματα.

Οι «πατατάδες» στην Αμαλιάδα έχουν έναν Δήμο που άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο με καλεσμένα συγκροτήματα κι εδώ όχι μόνο δεν κάνει εκδηλώσεις ο Δήμος, αλλά ταυτόχρονα δεν φροντίζει για την ασφάλεια των εθελοντών. Υπάρχουν πολλά παράπονα από τον κόσμο.

Στον τοπικό Τύπο υπάρχουν φωτογραφίες από τα σπασμένα αποδυτήρια του ΑΠΣ Ζάκυνθος. Όλα συνέβησαν στον αγώνα της Τετάρτης με τον πρωτοπόρο «Σβορώνο». Ενοχλήθηκαν οι παράγοντες της ομάδας αυτής από την ισοπαλία 2-2 και μέλος τους τα έκανε γης μαδιάμ.

Η Αστυνομία βοήθησε στο να μη γίνουν επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο, όμως όπως κατήγγειλε ο υπεύθυνος του Δημοτικού Σταδίου, Τάσος Καμπιώτης, στην αθλητική εκπομπή «Ελ Κλάσικο» του ΕΡΜΗ και στους συναδέλφους, Δημήτρη Πέττα και Σωκράτη Λειβαδά, ήθελε να μηνύσει τον δράστη, όμως οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες του είπαν «άστο τώρα, μην μπλέξουμε» και δεν έγινε σύλληψη για τα σπασμένα αποδυτήρια.

Από τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου και από ώρα 8 έως 10 το πρωί θα λέμε «Καλημέρα Ζάκυνθος». Είναι μια νέα εκπομπή στον Prisma 90.2, την οποία θα παρουσιάζω από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Θα έχουμε πολιτικά, κοινωνικά και αθλητικά θέματα, κρατώντας συντροφιά στους ακροατές μας…».


Current track

Title

Artist