Current track

Title

Artist

Άκης Ποταμίτης
Αναπληρωτής Συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου

Φάσκουν και αντιφάσκουν στη ΝΔ για τα οξυμένα προβλήματα της Ζακύνθου/ Καταβάλλουμε 300 εκ. ευρώ σε φόρους στο κράτος και δεν υπάρχουν ανταποδοτικά έργα

07/06/2024


«Όλο αυτό το διάστημα της προεκλογικής περιόδου ήρθαν στη Ζάκυνθο πολλοί υποψήφιοι Ευρωβουλευτές και αξιόλογα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το νησί μας βρίσκεται σε κακή κατάσταση και ευθύνη γι αυτό που συμβαίνει έχει η ΝΔ, που κυβερνάει 5,5 χρόνια. Έχει στα χέρια της τη χώρα, αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μια ΝΔ που κληρονόμησε μια χώρα δίχως μνημόνια, αφού η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα μας απάλλαξε από αυτά και για πρώτη φορά άφησε 37 δις ευρώ στο ταμείο.

Η Ζάκυνθος καταβάλλει κάθε χρόνο στο κράτος 300 εκ. ευρώ από ΦΠΑ κι άλλους φόρους. Τα λεφτά αυτά δεν επιστρέφουν με ανταποδοτικά έργα στο νησί, κάτι που έθιξε ακροθιγώς στο υπόμνημα που παρέδωσε στην κ. Κεφαλογιάννη και ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, κ. Κωνσταντίνος Καποδίστριας, ο οποίος είναι ΝΔ ανεξάρτητα αν στις τελευταίες εκλογές κατήλθε ως «αντάρτης».

Οι Ζακυνθινοί δεν έχουν νερό και το αγοράζουν από ιδιώτες, η κατάσταση με τα λύματα είναι τραγική, αφού από τον βιολογικό πέφτουν στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη, ενώ τα πράγματα δεν πάνε καλά ούτε στον Λίβα με τα απορρίμματα.

Οι ευθύνες των αρίστων που συμπεριφέρονται ως μαθητευόμενοι μάγοι είναι τεράστιες. Την ίδια ώρα ο βουλευτής Ζακύνθου, κ. Ακτύπης, είχε διαμάχη με συνδικαλιστή της Παιδείας στο νησί, επειδή ο τελευταίος έθεσε θέμα με την στατική επάρκεια των σχολικών κτηρίων στον τόπο μας.

Του έκανε φραστική επίθεση, σημειώνοντας πως δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος για να συζητούνται τέτοια θέματα. Ταυτόχρονα, έχουμε σοβαρό πρόβλημα με την εγκληματικότητα, το νοσοκομείο μας και το ΕΚΑΒ δεν έχουν προσωπικό, ενώ η ακρίβεια στο ρεύμα, στα τρόφιμα και στα καύσιμα, έχουν φέρει σε απόγνωση τον κόσμο.

Οι τουριστικοί επιχειρηματίες έκαναν συμβόλαια πριν από δύο χρόνια με τους τουρ οπερέιτορς και βλέπουν πως τα έξοδά τους είναι πολλαπλάσια από αυτά που είχαν υπολογίσει, εξαιτίας της ακρίβειας και της συνεχούς ανόδου των τιμών.

Την Κυριακή έχουμε Ευρωεκλογές και ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι το 80% των αποφάσεων που λαμβάνονται στο Ευρωκοινοβούλιο, μετασχηματίζονται σε Νόμους στην Ελλάδα. Πρέπει να αποτρέψουμε κάθε ενδεχόμενη αποχή, ώστε να σταλεί και ένα εσωτερικό μήνυμα στην κυβέρνηση του 41% για να αλλάξει ρότα.

Η χώρα μας μετά τη Σουηδία έχει την υψηλότερη φορολογία στην Ευρώπη, όμως η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων είναι στην προτελευταία θέση της κατάταξης, λίγο πιο πάνω από τη Βουλγαρία. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει καμία σύγκλιση με τις αναπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι Έλληνες δεν έχουν καθόλου ελεύθερο χρόνο, διότι κάνουν δύο δουλειές για να καλύψουν τα έξοδα της οικογένειάς τους. Αποτέλεσμα είναι να μην βλέπουν τα παιδιά τους και γι αυτό βλέπετε τα αυξημένα κρούσματα με τη νεανική παραβατικότητα.

Στη ΝΔ φάσκουν και αντιφάσκουν. Το Ναυάγιο είναι κλειστό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Εμείς λέμε ότι πρέπει να γίνει ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου για τη διαχείριση σημείων της περιοχής και το δεύτερο που βάζουμε είναι αυτό της ασφάλειας και της προσέγγισης του πλοίου «Παναγιώτης».

Για αυτά δεν δόθηκε καμία απάντηση και φυσικά δεν τα χρεώνω όλα στην κ. Κεφαλογιάννη. Όμως, η πολιτική που ακολουθεί η ΝΔ δεν αποδίδει καρπούς.

Από κει και πέρα έχουμε έλλειψη στις ελεύθερες πτήσεις των τουριστών, ώστε να μην μεσολαβούν οι τουρ οπερέιτορς, και ταυτόχρονα κακή λειτουργία του αεροδρομίου Ζακύνθου. Οι περισσότερες βίλες στο νησί είναι άδειες. Πρέπει να γίνει παρέμβαση στο ραντάρ των Αθηνών, και όχι μόνο της Ανδραβίδας, καθώς και στους χώρους εξυπηρέτησης του αεροδρομίου…».

 


Current track

Title

Artist