Current track

Title

Artist

Διονύσης Τουρκάκης: Αν δεν αλλάξει ρότα η Δημοτική Αρχή τα προβλήματα θα οξυνθούν

02/03/2023


«Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη, αλλά και στη συνάδελφό μας, που έχασε τον σύζυγό της.

Δεν θα διαψεύσω την πληροφορία σας ότι την ώρα που η συνάδελφος βρισκόταν στο νοσοκομείο με τον άντρα της, Αντιδήμαρχος ρωτούσε πόσες μέρες λείπει και πόση άδεια έχει! Ας το κρίνει ο κόσμος όλο αυτό.

Θέλω να αναφερθώ σε δηλώσεις που έκανε ο Αντιδήμαρχος, Νικήτας Σπίνος, και να ενημερώσω για τα παρακάτω:

Οι εβδομήντα έξι κάδοι που ο Δήμος πήρε αποτελούν μέρος προγράμματος «Interreg Ελλάδα – Αλβανία», που περιλαμβάνει και την κατασκευή ενός πράσινου σημείου.
Η αδειοδότηση του έγινε σε συνεργασία εμού και της υπηρεσίας της οποίας ήμουν προϊστάμενος με τον κ. Καποδίστρια. Αυτό ο κ. Σπίνος ξέχασε να το αναφέρει.

Επίσης, ξέχασε να πει ότι η συμμετοχή του ίδιου στο πρόγραμμα αυτό δεν ήταν τίποτε άλλο παρά να δώσει την συγκεκριμένη συνέντευξη, προφανώς για λόγους αυτοπροβολής.

Όσον αφορά το ότι δεν είχα ως Διευθυντής τρέξει τις διαδικασίες για την αγορά κάδων θα αναφέρω προς ώρας τα εξής : Η Δημοτική Αρχή δια του κ. Δημάρχου είχε ενημερωθεί από 16-2-2022 εγγράφως, ότι απαιτούνται περίπου 1.100 κάδοι διαφόρων μεγεθών και μορφών (οργανικών, μπλε, πράσινοι κ.λ.π.)για να καλυφθούν οι ανάγκες και να προσθέσω ότι για το θέμα αυτό είχα συνεργαστεί με τους προέδρους των χωριών. Στο ίδιο έγγραφο ζητούνταν να γίνει τροποποίηση του προϋπολογισμού να μπουν τα χρήματα (περίπου 250.000,00) € και είχαν δοθεί στον δήμαρχο οι προδιαγραφές των κάδων.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ!
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!
ΕΓΩ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 22-6-2022

Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ 21-10-2022 ΜΕ ΤΗΝ 116/2022 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΠΟΥ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΗΡΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Σ.Α.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥΝ ΚΑΔΟΙ, ΜΕΤΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΑΦΟΥ ΕΙΧΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ ΑΦΟΥ ΕΙΧΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

Η λάσπη προς το πρόσωπό μου θα γυρίζει σε αυτούς με τη μορφή της αλήθειας και φυσικά τίποτα δεν θα μένει αναπάντητο εις το εξής.

Από κει και πέρα να πούμε επίσης στον κόσμο πως πάντοτε μετά τα καρναβάλια, αλλά και σε κάθε άλλη μεγάλη εκδήλωση, οι δρόμοι της Ζακύνθου ήταν καθαροί.

Οι μόνιμοι και οι συμβασιούχοι, εργάζονται και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να καθαριστούν οι κοινόχρηστοι χώροι έως αργά το βράδυ με σκούπες και φαράσια, αλλά και με μηχανοκίνητα σάρωθρα (όταν λειτουργούσαν!)

Βέβαια, αυτό γινόταν καθημερινά, σε όλες τις δημοτικές ενότητες, όταν ο Δήμος Ζακύνθου είχε φροντίσει να έχει επαρκές προσωπικό.

Ο σύλλογος Δημοτικών υπαλλήλων έχει καταγγείλει την αδράνεια της παρούσας δημοτικής αρχης με την οποία έχει οδηγήσει όλα τα τμήματα σε απαξίωση και τους εργαζόμενους σε χλευασμό.

Να θυμίσουμε εδώ ότι στις καρναβαλικές εκδηλώσεις του 2020 και συγκεκριμένα στο πικολο καρναβάλι ο χαρτοπολεμος καθαρίστηκε δύο μέρες μετά αφού η δημοτική αρχή δεν ήθελε να πληρώσει υπερωρίες.

Μάλιστα ο Αντιδήμαρχος, κ. Σπίνος, είχε υποσχεθεί πως ο Δήμος θα προσλάμβανε ξανά τους 39 οδοκαθαριστές. Μετά είπε πως θα πάρει τους 20 από αυτούς και ύστερα μίλησε για 12. Κανείς από αυτούς δεν έχει προσληφθεί κι άλλη μια δέσμευση δεν υλοποιήθηκε με το καλοκαίρι που έρχεται να είναι πολύ δύσκολο, εφόσον η Δημοτική Αρχή δεν αλλάξει ρότα…».


Current track

Title

Artist