Current track

Title

Artist

Διονύσης Ακτύπης: Λύσαμε το πρόβλημα του παλαιού αιγιαλού στη Ζάκυνθο με ειδικό άρθρο σε νόμο/ Είναι άδικη η κριτική που δέχομαι γιατί προσπαθώ για όλα τα ζητήματα του νησιού μας

23/02/2024


«Με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Αθλητισμού, κ. Μαυρωτά, συζητήσαμε για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού μας.

Οι διοικούντες της ΑΓΕΖ κατά τη διάρκεια της κοπής πίτας, έθεσαν το πρόβλημα με την στατική επάρκεια στο νότιο τμήμα της εξέδρας του δημοτικού σταδίου, που έχει σαν συνέπεια να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί το γυμναστήριο της ΑΓΕΖ που βρίσκεται ακριβώς από κάτω.

Συμφωνήσαμε ο Δήμος της Ζακύνθου να κάνει μελέτη στατικότητας και το έργο της αποκατάστασης να προχωρήσει με σύμβαση του Υπουργείου Αθλητισμού. Δυστυχώς, τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε γίνει τίποτα από το Δήμο. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Προσδοκώ να λύσουμε τα προβλήματα σε αυτή τη δημοτική περίοδο με τη συνεργασία και της Δημοτικής Αρχής, αλλά και με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να είμαστε διασπασμένοι.

Υπάρχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο άνθρωποι που ασχολούνται με το επιχειρείν και τον τουρισμό. Θεωρώ πως και ο κ. Τσουρουνάκης ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης θέλει να γίνουν πράγματα για το καλό του τόπου μας.

Σε ό,τι αφορά το κλειστό κολυμβητήριο που θα είναι Τ10 ή Τ11, θα προχωρήσει με προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Είναι αυτά που έλεγα και στον πρώην Δήμαρχο, κ. Αρετάκη, ο οποίος δεν ήθελε να γίνονται έργα επειδή δεν του έδιναν τα λεφτά και φοβόταν μήπως άλλοι φορείς του έπαιρναν τα έργα. Το ίδιο συνέβη με το Πνευματικό Κέντρο, αλλά και με τα επιπλέον 2 εκ. ευρώ για τα σχολικά συγκροτήματα…».

ΝΑΥΑΓΙΟ

«Η Υπουργός Τουρισμού, κ. Κεφαλογιάννη, και ο γενικός γραμματέας του ίδιου υπουργείου, κ. Φλουρής, συναντήθηκαν με τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Άκη Σκέρτσο, για το θέμα του Ναυαγίου.

Επίσης, είμαι σε συνεχή επαφή με τον καθηγητή του Μετσοβείου Πολυτεχνείου, κ. Καλιαμπάκο, ο οποίος ζήτησε όσες μελέτες υπάρχουν για το Ναυάγιο.

Ομάδα καθηγητών θα έρθει ξανά στο νησί μας μόλις βελτιωθεί ο καιρός. Το Ναυάγιο φέτος θα λειτουργήσει όπως πέρυσι και οι συντηρήσεις θα προχωρούν παράλληλα.

Όντως υπάρχει ένα θέμα με το 1 εκ. ευρώ που αφορά το πλάτωμα του Ναυαγίου και σωστά το έθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Καποδίστριας.

Επειδή δεν υπάρχουν τα απαραίτητα στοιχεία ότι στο πλάτωμα έγιναν φυσικές καταστροφές, υπάρχει ενδεχόμενο να μη γίνουν αποδεκτά τα τεχνικά δελτία.

Πρέπει λοιπόν το έργο να ενταχθεί σε άλλον άξονα και έχουμε μιλήσει σχετικά με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ενημερώσουμε και τον Υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Θεόδωρο Λιβάνιο.

Ο χρόνος πιέζει πρέπει να σας πω και όλα είναι απαραίτητο να τελειώσουν έως το τέλος Μαίου, προκειμένου να μη χαθεί η χρηματοδότηση και για κάποιους θα φταίει ξανά η κυβέρνηση…».

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

«Δεν μας αφορούν τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνο που θα πω εγώ είναι ότι χρειάζεται να υπάρχει ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση.

Κάποιοι λαλίστατοι είπαν πως κακώς έλειπα από τη Βουλή, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Τους απαντώ πως ούτε άρρωστος ήμουν, ούτε δουλειά είχα. Από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκα πολιτικά και δήλωσα πως διαφωνώ με την τεκνοθεσία, όπως το είπαν κι άλλοι 31 συνάδελφοι της ΝΔ.

Θα ήταν εκ του πονηρού η αποχή μου αν δεν υπήρχε ο αριθμός των 151 βουλευτών για να περάσει το νομοσχέδιο. Το στήριξαν 176 βουλευτές, συνεπώς είτε ήμουν εκεί είτε όχι, δεν θα άλλαζε απολύτως τίποτα. Η ψήφισή του ήταν εξασφαλισμένη.

Ο Πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, έχει δείξει με την παρουσία του όλο αυτό το διάστημα ότι δεν βάζει σε «μαύρες λίστες» τα στελέχη του, επειδή διαφωνούν με ένα νομοσχέδιο.

Εκφράσαμε ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας και τη λαική σκέψη, τη διαφορετική άποψη αν θέλετε. Υπάρχουν αξιακά ζητήματα και συνειδήσεις.

Η ΝΔ είναι ενισχυμένη μετά από αυτό το νομοσχέδιο και μάλιστα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το ποσοστό μας ενόψει ευρωεκλογών είναι μεγαλύτερο από την προηγούμενη φορά…».

ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

«Θα δώσω και μια απάντηση σε όσους λένε πως καταρρέει η μαιευτική κλινική. Στο νοσοκομείο δεν υπάρχει μια στατική κατάσταση. Τα πράγματα μεταβάλλονται καθημερινά.

Από τις 15 μαίες που είχαμε, έμειναν 8 λόγω συνταξιοδοτήσεων και αποσπάσεων. Μπορούσαν να βγουν οι βάρδιες, όμως δύο μαίες βγήκαν σε αναρρωτική άδεια.

Δεν υπάρχουν εφεδρικές μαίες για να αντικατασταθούν, ούτε το νοσοκομείο είναι ιδιωτική κλινική για να προσλάβει άμεσα κόσμο. Χρειάζεται χρόνος και αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι εργαζόμενοι.

Την περίοδο του κορωνοιού υπήρχε πλατφόρμα για να γίνονται πιο γρήγορα οι προσλήψεις, όμως η πανδημία τελείωσε και μαζί της καταργήθηκε η πλατφόρμα.

Με εγκαλούν κάποιοι για τα θέματα του νοσοκομείου, όταν γνωρίζουν πως έχω δώσει όλη την προσοχή μου. Όταν αποχώρησε ο κ. Ρένεσης, είχε μείνει μόνο μία Επιμελήτρια Β’.

Με δικές μου ενέργειες μπήκαν 5 γιατροί γυναικολόγοι και το νοσοκομείο δεν ανανέωσε τις συμβάσεις των κ.κ. Ρένεση και Σπίνου, επειδή δεν τους χρειαζόταν άλλο. Σε όλες τις κλινικές έχουμε προσλάβει γιατρούς. Το νοσοκομείο της Ζακύνθου είναι το καλύτερο από τα περιφερειακά, γιατί έχει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και τρεις εντατικολόγους.

Αντιλαμβάνεστε πως χτυπάνε εμένα για πολιτικές σκοπιμότητες. Να αφήσουν το νοσοκομείο έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις, διότι κάνουν κακό στον εαυτό τους αφενός, ενώ προκαλούν φόβο και στους επισκέπτες, πολλοί από τους οποίους δεν έρχονται. Είναι άδικη η κριτική που δέχομαι, όμως οι πολίτες γνωρίζουν τι γίνεται και κάθε φορά μας κρίνουν όλους.

ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΙΓΙΑΛΟΣ

«Πάλεψα επί 4 χρόνια το θέμα του παλαιού αιγιαλού και είμαι στην ευχάριστη θέση να γνωστοποιήσω ότι το θέμα αυτό λύθηκε.

Λέω για πρώτη φορά στην εκπομπή σας ότι πέρασε ειδικό άρθρο σε συζήτηση νομοσχεδίου, που αφορά την περιοχή του Λαγανά και όλες τις υπόλοιπες στη Ζάκυνθο.

Όσοι έχουν νόμιμα συμβόλαια και οικοδομικές άδειες δεν μπορεί να έρθει εκ των υστέρων το κράτος και να πει ότι εκεί είναι ο παλαιός αιγιαλός.

Οι συμπολίτες μας αυτοί είχαν αδικηθεί και έμπλεξαν σε έναν κυκεώνα, αφού όσοι είχαν λάβει δανειοδότηση έχαναν το ενέχυρο που ήταν η περιουσία τους. Πλέον δεν θα πληρώσουν τίποτα και η ενέργεια της Κτηματικής να εγγράψει περιουσίες στο Κτηματολόγιο παύει να ισχύει.

Ευχαριστώ δημόσια τον υπουργό Οικονομικών, κ. Χατζηδάκη, που βοήθησε για να δοθεί οριστική λύση και εισάκουσε τα όσα του μεταφέραμε…».


Current track

Title

Artist