Current track

Title

Artist

Διονύσης Ακτύπης: Κάνουμε έργο και η κοινωνία το αναγνωρίζει

23/12/2022


«Επί 3,5 χρόνια βρίσκομαι κοντά στην κοινωνία ως Βουλευτής και γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα. Είναι στην ευχέρεια του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για το πότε θα γίνουν οι εθνικές εκλογές. Ο ίδιος έχει πει ότι αυτές θα λάβουν χώρα στο τέλος της τετραετίας και όσοι έχουν προβλέψει πρόωρες εκλογές, έχουν διαψευστεί μέχρι τώρα. Στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ θα είμαι εγώ, κατά 99% ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Φώτης Κόττης, και αναζητείται και μια γυναίκα που θα επιλεγεί κατευθείαν από τα κεντρικά του κόμματος. Τα ποσοστά της ΝΔ στη Ζάκυνθο θα είναι αυξημένα σε αυτές τις εκλογές. Προσωπικά έχω κάνει έργο και οι συμπολίτες μου το αναγνωρίζουν και μου το λένε.

Έχουμε υλοποιήσει κατά 90% τις δεσμεύσεις μας και συνεχίζουμε την προσπάθεια. Μια σειρά από έργα, όπως είναι το Ναυάγιο, η ενίσχυση της Βιβλιοθήκης, το Εργατικό Κέντρο, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την προβλήτα των κρουαζιεροπλοίων, τα σχολεία, οι παιδικές χαρές, το ρέμα Τσιρογιάννη και πολλά αλλά ακόμη, έχουν είτε υλοποιηθεί είτε προγραμματιστεί. Είναι ζητήματα με τα οποία κανείς δεν ασχολήθηκε έντονα στο παρελθόν και εμείς τα προχωράμε. Ο λαός αποφασίζει και κρίνει όλους μας, εγώ εξακολουθώ να παλεύω για κάτι καλύτερο στον τόπο μου, ξεπερνώντας πολλές φορές και τις δυνάμεις μου. Είναι θετικό που κάποιοι αιρετοί, όπως ο κύριος Αρμένης και ο κύριος Αβράμης, έχουν αναγνωρίσει αυτή την προσπάθεια. Η Ζάκυνθος έχει τεράστιες δυνατότητες και οι τοπικοί φορείς πρέπει να συνεργαζόμαστε.

Πρόσφατα εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση 284.000 ευρώ για αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης. Η κυβέρνηση έχει στείλει πολλά χρήματα στο νησί και είναι λυπηρό όταν δεν προχωρούν τα πράγματα. Έχετε δίκιο όταν λέτε πως ο κόσμος τα βάζει με όλους τους πολιτικούς γιατί δεν γνωρίζει ποιος έχει την αρμοδιότητα. Και εγώ έχω συναντήσει σχετικές διαμαρτυρίες, όμως η δουλειά ενός Βουλευτή είναι να φέρνει χρηματοδοτήσεις και οι υπόλοιποι να προγραμματίζουν και να εκτελούν. Χαίρομαι που το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να γίνεται κάτι στο νησί και τα λεφτά να αξιοποιούνται. Θα δώσω ένα παράδειγμα: Οι εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠμΕΑ είχαν προβλήματα. Οι Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου έφτιαξαν τη μελέτη, αυτή εστάλη στο υπουργείο Εσωτερικών και εγώ πιέζω για τη χρηματοδότηση. Στόχος μου είναι η συνεργασία με όλους.

Βρίσκομαι τις περισσότερες ημέρες του μήνα στη Ζάκυνθο και είμαι κοντά σε όλους. Για κάποιους λίγους βέβαια για όλα φταίει ο Βουλευτής. Είναι σαν το κερασάκι στην τούρτα! Θέλω να πω σε όλους που σκέφτονται να πολιτευτούν ως υποψήφιοι στο Δήμο, πως τόσο εγώ όσο και το κόμμα της ΝΔ κεντρικά δεν έχουμε καμία εμπλοκή με αυτές τις εκλογές και ασχολούμαστε μόνο με τις εθνικές, που ούτως ή άλλως θα προηγηθούν. Ας σταματήσουν ορισμένοι στα καφενεία να με ταυτίζουν με πρόσωπα και να με εμπλέκουν σε διάφορα ζητήματα. Ας φτιάξουν πρώτα ψηφοδέλτιο που είναι δύσκολο και μετά τις Βουλευτικές εκλογές συζητάμε. Θεωρώ πως όλοι όσοι ενδιαφέρονται θέλουν το καλό του τόπου.

Η παράταξή μας θα αποφασίσει για το τι θα πράξει στο μέλλον με τους Δήμους.

Στο νοσοκομείο τα πράγματα έχουν βελτιωθεί. Υπάρχουν 150 άτομα ως επικουρικό προσωπικό, ανοίξαμε τη ΜΕΘ από τις πρώτες ημέρες της θητείας μου, έρχεται γιατρός στις 15 Γενάρη για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και έχουμε φέρει πολλά μηχανήματα. Ξέρετε πως το πρόβλημα με την έλλειψη γιατρών είναι πανελλαδικό και όχι μόνο τοπικό. Πολλοί γιατροί έφυγαν στο εξωτερικό. Παρόλα αυτά στο νοσοκομείο υπηρετεί νευρολόγος, οι ορθοπεδικοί θα είναι πέντε και μαζί με εμένα έξι, έχουμε τρεις μαιευτήρες και τέσσερις παθολόγους. Εκεί που υπάρχει πρόβλημα είναι με τους καρδιολόγους, όμως και αυτό προσπαθούμε να το λύσουμε. Ήδη δύο καρδιολόγοι θέλουν να έρθουν στο νησί και σύντομα θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για τους έχουμε.

Είμαι ένας Βουλευτής που αγωνιώ καθημερινά και τρέχω για να τα αντιμετωπίσουμε όλα τα κρίσιμα θέματα. Η υφυπουργός Υγείας, κ. Γκάγκα, έκοψε μετάθεση γιατρού στην Κόρινθο και αντί να την ευχαριστήσουμε βγήκε ο Σύλλογος Εργαζομένων και είπε πως είναι με τον γιατρό. Δηλαδή κάναμε κακά που τον κρατήσαμε στη Ζάκυνθο; Κάποιοι ξέρουν μόνο να διαμαρτύρονται και δεν αναγνωρίζουν τίποτα, γιατί το μόνο που θέλουν είναι να κάνουν αντιπολίτευση. Δεν με πτοούν. Σαν νοσοκομειακός γιατρός τους ξέρω όλους σαν κάλπικη δεκάρα! Δεν έχω μιλήσει ακόμη αναλυτικά για όλους αυτούς και τι επιδιώκουν. Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό. Ο κόσμος βλέπει και καταλαβαίνει.

Για τον μόνιμο υπάλληλο που πήρε με απευθείας ανάθεση έργα γίνεται ΕΔΕ από την 6η ΥΠΕ και θα περιμένουμε το αποτέλεσμα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τα έργα έχουν γίνει και έχουν παραληφθεί. Στο όλο θέμα εμπλέκονται 18 υπηρεσιακοί παράγοντες και δεν νομίζω πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι είχαν δόλο να βλάψουν το νοσοκομείο. Είμαι υπέρ της διαφάνειας σε όλα. Αν προκύψουν ευθύνες και η έρευνα δείξει κακούς χειρισμούς, τότε τις πολιτικές ευθύνες θα τις έχει η διοίκηση. Επαναλαμβάνω όμως ότι δεν πιστεύω ότι έχει συμβεί κάτι επιλήψιμο. Εξάλλου, πριν γίνει η απευθείας ανάθεση, τα έργα είχαν αναρτηθεί δύο φορές στη Διαύγεια και δεν προέκυψε ενδιαφέρον από κάποιον άλλον. Δεν πρέπει να υπάρχει τοξικό κλίμα στον πολιτικό διάλογο γιατί αυτό δεν συμφέρει τον τόπο μας…»
 


Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:


Current track

Title

Artist