Current track

Title

Artist

Διονύσης Ακτύπης: Δρομολογούμε έργα και παρεμβάσεις στη Ζάκυνθο

25/07/2023


«Από την πρώτη στιγμή και σύμφωνα πάντα με το προεκλογικό μου πρόγραμμα, είχα αναφέρει πως στόχος είναι να προχωρήσει το master plan των λιμενικών εγκαταστάσεων και ήδη βρισκόμαστε στην εκπόνηση της στρατηγικής μελέτης.

Θα έχουμε νέα δεδομένα, αφού προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η εκβάθυνση του λιμανιού της Ζακύνθου, θα μπουν τέσσερις πλωτές εξέδρες, ενώ το Φθινόπωρο το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά σε διαγωνιστική διαδικασία για τη μίσθωση της μαρίνας σε ιδιώτη.

Δεν αφήνουμε ούτε μία ημέρα να πάει χαμένη για τα θέματα αυτά. Τον Αύγουστο οι εργασίες της Βουλής θα σταματήσουν για 20 ημέρες. Από την 1η Σεπτέμβρη είπα στους αρμόδιους του υπουργείου Ναυτιλίας ότι θα κατασκηνώσω εκεί μέχρι να προχωρήσουν τα έργα.

Θα δούμε αν προκύψει ενδιαφέρον κάποιου ιδιώτη για τη μαρίνα, όμως θέλω να σας πω ότι έχω συνεννοηθεί ήδη με το Λιμενικό Ταμείο, ούτως ώστε ο χώρος εκεί να περιφραχθεί προσωρινά και να κλείνει το πορτόνι τις απογευματινές ώρες. Πρέπει να τον εξωραίσουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Επίσης, θα μπει στέγαστρο ώστε οι πολίτες να μην είναι στον ήλιο στο χώρο των εισιτηρίων, ενώ παρέμβαση θα γίνει και για τα λιμνάζοντα ύδατα στο σημείο των καραβιών. Μέχρι τέλος του χρόνου όλα αυτά πρέπει να είναι έτοιμα. Χρήματα υπάρχουν και δεν θα δείξω καμία ανοχή σε τυχόν ευθύνες.

Παράλληλα, επισημαίνω ότι για τη μαρίνα δεν θα σταθώ σε ιδεοληψίες για τον ιδιώτη. Τα ίδια έκαναν όλοι αυτοί και στο Ναυάγιο, που άφησαν όλα αυτά τα χρόνια το πλοίο «Παναγιώτης» ασυντήρητο. Είναι που δεν πιστεύουν στο Θεό, γιατί αν πίστευαν θα παρακαλούσαν κάθε ημέρα να πάρει το καράβι η θάλασσα και να με κατηγορούν πως επί των ημερών του βουλευτή Ακτύπη η Ζάκυνθος έχασε το «Ναυάγιο».

Τα λέω αυτά για να καταδείξω στους συμπολίτες μας τι έχουν κάνει. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να μη… «φαγωθούν» τα 2,7 εκ. ευρώ για το Ναυάγιο, χρήματα που εξασφάλισα εγώ και για κάποιους λόγους δεν χρησιμοποιήθηκαν. Θα συναντηθώ με τη νέα υπουργό Τουρισμού, την κ. Κεφαλογιάννη, ώστε τα χρήματα αυτά να δοθούν τελικά και να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στην περιοχή.

Δεν αφήνω τίποτα κάτω από το χαλί και κανείς από αυτούς δεν θα μου κουνάει το δάκτυλο, όταν επί δεκαετίες δεν έπραξαν όσα όφειλαν για τον τόπο μας. Συμφωνώ μαζί σας ότι είναι αναγκαίο να βελτιώσουμε τα πράγματα και γι αυτό τον σκοπό παλεύω.

Εξάλλου, ο Ζακυνθινός λαός μου έδωσε μια τεράστια πλειοψηφία στις τελευταίες εκλογές, η οποία δεν με κάνει αλαζόνα. Αντίθετα, θα δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να υλοποιηθούν οι θέσεις και οι προτάσεις μου, τις οποίες ο κόσμος τις στηρίζει.

Μακριά λοιπόν από ιδεοληψίες και από ισχυρισμούς ότι δεν πρέπει να έχουμε κρουαζιερόπλοια στο νησί μας, διότι στη Βαρκελώνη τα διώχνουν! Δυστυχώς, έχουν ακουστεί και αυτά όταν κάναμε τις συσκέψεις για το θέμα.

Βεβαίως, ο Βουλευτής από μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα αν δεν συνεργάζεται μαζί του η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση. Θα δούμε ποιοι θα εκλεγούν τον Οκτώβριο. Θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου και να διεκδικώ. Δεν πρόκειται να σταματήσω ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Το λιμάνι των Βολιμών έχει προϋπολογισμό ύψους 8,5 εκ. ευρώ και δεν άρχισαν οι εργασίες γιατί τέσσερα οικόπεδα ανήκουν στην ΕΤΑΔ. Ο αριστερός κ. Τσίπρας μας έλεγε πως θα χορεύουν οι αγορές και εκείνος θα χτυπάει τα νταούλια, αλλά αντί αυτού εκχώρησε δημόσια περιουσία για 99 χρόνια στο ΤΑΙΠΕΔ και τώρα πρέπει να προσφέρουμε ανταλλάγματα για να γίνουν έργα στο συγκεκριμένο λιμάνι.

Είναι απαράδεκτο για τον τόπο μας να φεύγουν λεωφορεία και ΙΧ μετά από δύο ώρες στο λιμάνι της Ζακύνθου. Μίλησα με τον αρχηγό και του είπα να λύσει το θέμα, ακόμη κι αν χρειαστεί να κατεβάσει στο δρόμο τον ίδιο τον Λιμενάρχη για να ρυθμίζει την κυκλοφορία των οχημάτων! Κι εγώ κάποτε ήμουν Διευθυντής κλινικής, αλλά όταν χρειαζόταν έκανα και λάτζα!

Ο αρχηγός μου υποσχέθηκε πως εντός των επόμενων ημερών θα έρθουν στη Ζάκυνθο πέντε λιμενικοί και ήδη γίνονται διαδικασίες για να αποσπαστούν αυτά τα άτομα από την Πάτρα.

Για τα ημερόπλοια λέω πως αυτά επέστεψαν στο μόλο του Αγίου Νικολάου, διότι υπήρχε πρόβλημα με το δέσιμό τους στον τραπεζοειδή, ιδιαίτερα όταν έπνεαν άνεμοι 6 και 7 μποφόρ. Θα μπουν οι κατάλληλες δέστρες για την ασφάλειά τους και θα επιστρέψουν στο σημείο. Δεν υπάρχει σκοπιμότητα. Λιμεναρχείο και Λιμενικό Ταμείο θα βρουν τη λύση.

Έχω πλέον την εμπειρία της προηγούμενης τετραετίας και σας λέω πως τα πράγματα θα διορθωθούν. Δεν μπορεί να περιμένει αυτός ο τόπος άλλο.

Ο Λαγανάς και τα όσα γίνονται εκεί αποτελούν μια πληγή. Κάθε βράδυ είναι η Αστυνομία στην περιοχή και κάνει ελέγχους. Η κατάσταση όμως είναι ίδια εδώ και 30 χρόνια, διότι κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε για το τι τουρισμό θέλουμε. Όταν τους αποδεχόμαστε και επιδοτούμε προγράμματα για ηλικίες από 18 έως 30 ετών, προσφέροντάς τους καταλύματα, ούτε τα ΜΑΤ ούτε οι ορδές των αστυνομικών μπορούν να προσφέρουν οριστική λύση στο πρόβλημα…».


Current track

Title

Artist