Current track

Title

Artist

Διονυσία Γκούσκου: Ο Αρετάκης είναι κλεισμένος στο οβάλ γραφείο του

01/02/2023


«Ήμουν υποψήφια στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό «Αρετή και Τόλμη» του σημερινού Δημάρχου. Κατήλθα μαζί του γιατί πίστεψα στο πρόγραμμα που είχε για μια σειρά από θέματα στη Ζάκυνθο, όπως είναι το νερό και τα σκουπίδια.

Δυστυχώς δεν έπραξε τίποτα απολύτως όλα αυτά τα χρόνια. Το νερό είναι ακατάλληλο και δεν έχουν ελεγχθεί οι αμιαντοσωλήνες, όπως υποσχέθηκε προεκλογικά, ενώ και τα σκουπίδια μαζεύονται με ανοιχτά φορτηγά και καταλήγουν στο Λίβα. Πολλές φορές κλείνουμε τα παράθυρά μας από τη βρώμα που επικρατεί.

Θυμάμαι τον κύριο Αρετάκη να λέει στη προεκλογική περίοδο στην Ένωση Γονέων πως εσείς έχετε την ευθύνη για τη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών σας και δική μου αρμοδιότητα είναι η παρέμβαση στα σχολεία για να μην υπάρχουν ελλείψεις.

Σήμερα βλέπουμε πως μαθητές στα σχολεία κάνουν μάθημα με σπασμένα τζάμια και ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα κτηριακά. Ο Δήμαρχος αθέτησε τις υποσχέσεις του. Είναι κλεισμένος στο οβάλ γραφείο του και δεν κάνει τίποτα. Λειτουργεί με απόλυτο συγκεντρωτισμό και δεν μοιράζει αρμοδιότητες.

Στην πόλη μας λείπει η καλαισθησία, ο Δήμος δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς Γενικό Γραμματέα, όμως ο ίδιος δεν το καταλαβαίνει. Προφανώς δεν θέλει και κανέναν έλεγχο.

Οι Ζακυνθινοί τον ψήφισαν γιατί ήθελαν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους απέναντι στους προηγούμενους. Περίμεναν πως κάτι θα άλλαζε, όμως τα πράγματα δεν προχώρησαν. Είναι ο απόλυτος μονάρχης και πιστεύει πως ο Δήμος είναι επιχείρησή του!

Το να λέει ότι έχει χρήματα στο ταμείο δεν λύνει τα προβλήματα. Κι εγώ αν δεν πληρώνω τις υποχρεώσεις μου θα έχω έναν «φουσκωμένο» τραπεζικό λογαριασμό, όμως θα είμαι αφερέγγυα προς την κοινωνία.

Παραιτήθηκαν τέσσερις εκλεγμένοι σύμβουλοί του γιατί δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν μαζί του. Κατηγορούσε ως λαμόγια συγκεκριμένους ανθρώπους που δεν είχαν κατεβεί μαζί του και τώρα τους έχει δίπλα του και σε θέσεις ευθύνης! Από κει και πέρα τι άλλο να πει κανείς…

Λέω σε όσους ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι για τον Δήμο πως ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι πρέπει να κρίνονται από το έργο τους και όχι από τις φωτογραφίες σέλφι που βγάζουν για να δείξουν ότι κάτι κάνουν. Κάποια έργα που γίνονται τώρα είχαν προγραμματιστεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Αυτή είναι η αλήθεια.

Ο κύριος Αρετάκης δεν έχει κοινωνικό πρόσωπο. Αδιαφόρησε για τις ζημιές από τον ΙΑΝΟ, για την πανδημία, για το νέο θέατρο που δεν έχει καθαριότητα και νερό στις τουαλέτες. Έπρεπε να υπάρχει καλλιτεχνικός Διευθυντής και να είχε λήξει το θέμα με την ονοματοδοσία του.

Δεν γνώριζα τον Δήμαρχο ως προσωπικότητα. Ήξερα απλώς ότι είναι ένας άνθρωπος μεγάλης ηλικίας και με οικονομική επιφάνεια. Πίστεψα στα λόγια του, αλλά η κακή του πορεία στο Δήμο φάνηκε κιόλας από τους πρώτους έξι μήνες. Όσοι μας ψήφισαν μετάνιωσαν πικρά και τους έχω ζητήσει συγγνώμη!

Έφτασε σε σημείο η Ζακυνθινή κοινωνία να λέει «που είσαι Κολοκοτσά»… Όσοι θα είναι υποψήφιοι στο Δήμο να μην το κάνουν για το «ονόρε» που λέμε στη Ζάκυνθο, αλλά για να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και να είναι υπηρέτες του λαού. Οι γυναίκες πρέπει να συμμετέχουν στα κοινά και γιατί όχι κάποια στιγμή να γίνει κάποια από εμάς και Δήμαρχος.

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει η ανωτέρω θέση. Εξάλλου γνωρίζουν όλοι πως ό,τι λέω είναι ανιδιοτελές και ότι αγαπάω τον τόπο μου. Δεν θέλω να καταστρέφεται άλλο. Εύχομαι όποιος νέος Δήμαρχος εκλεγεί να κάνει πράξη τα λόγια του και να μην κοροϊδέψει…».


Current track

Title

Artist