Current track

Title

Artist

Χρήστος Κώνστας: Η ακρίβεια στην Ελλάδα θα συνεχιστεί/ Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δίνουν πλέον λεφτά στο κράτος και δεν θα είναι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων

13/12/2023


«Πάντα τις ημέρες των Χριστουγέννων υπάρχει μια εορταστική διάθεση στην αγορά, όμως η αλήθεια είναι πως ταυτόχρονα έχουμε ένα κύμα ακρίβειας σε όλα τα είδη.

Αυτό που συμβαίνει όμως, δεν ταλαιπωρεί μόνο την Ελλάδα, αλλά όλες τις χώρες του κόσμου, οι οποίες μαζί με την ακρίβεια αντιμετωπίζουν και ύφεση στην οικονομία τους.

Σε εμάς τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού η οικονομία μας συνεχώς αναπτύσσεται. Τα στοιχεία δείχνουν πως τον Οκτώβριο η Βρετανία είχε ύφεση 0.2%, ενώ το ίδιο συμβαίνει σε Γαλλία και Γερμανία.

Το καλάθι των τροφίμων στη Νότια Ευρώπη θα γίνει ακόμη πιο ακριβό, εξαιτίας και του ελαιολάδου. Η Ισπανία, που παράγει το 70% του προϊόντος αυτού, έχει μειωμένη παραγωγή φέτος κατά 50%. Ο πληθωρισμός είναι βέβαιο πως θα πέσει κι άλλο, ωστόσο μην περιμένει κανείς ότι θα υπάρξει μείωση στην τιμή των προϊόντων. Είναι κάτι που πρέπει να συνηθίσουμε.

Από κει και πέρα, το φορολογικό νομοσχέδιο έχει 11 διαφορετικές διατάξεις και μία από αυτές είναι η φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών, οι οποίοι προσπαθούσαν να μας πείσουν πως επί χρόνια ζουν με κάτω από 500 ευρώ το μήνα και δεν επέλεξαν να γίνουν μισθωτοί.

Το αφήγημά τους δεν πείθει κανέναν και παρά το γεγονός πως το τεκμαρτό εισόδημα δεν είναι σύγχρονος τρόπος φορολόγησης, εντούτοις είναι μια αρχή για να δώσουν και αυτοί κάτι στο κράτος. Εξάλλου, προσωρινό θα είναι το μέτρο αυτό, διότι από 1/1/2024 γίνεται πιο αυστηρός ο έλεγχος των μετρητών και για τις αγορές άνω των 500 ευρώ, αλλά και στην αγοραπωλησία ακινήτων.

Ακόμη και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν τις περισσότερες διατάξεις του νομοσχεδίου, συνεπώς θεωρώ πως η κυβέρνηση στο θέμα αυτό κινήθηκε σωστά.

Προσθέτω πως όσοι δήλωναν εισοδήματα φτώχειας, ήταν και δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων. Δηλαδή, όχι μόνο δεν πλήρωναν φόρους ενώ είχαν μεγάλα εισοδήματα, αλλά έπαιρναν κιόλας εκείνα που ενδεχομένως να είχε ανάγκη κάποιος άλλος.

Για την οπαδική βία θα πω ότι ανακαλύψαμε πως στο δωμάτιο υπάρχει ελέφαντας. Οι ίδιοι ταραξίες που κάνουν αναταραχές σε πορείες και διαδηλώσεις, είναι αυτοί που τραυμάτισαν τον αστυνομικό, το πόδι του οποίου ακρωτηριάστηκε.

Αποτελούν εγκληματική οργάνωση και δεν είναι πάνω από 200 άτομα. Στόχος τους είναι η κοινωνική αναταραχή και δεν πάνε στα γηπεδα για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα, όπως κάνει κάθε υγιής φίλαθλος. Μέχρι και διακινητής μεταναστών ήταν ανάμεσα στους συλληφθέντες.

Στο θέμα αυτό η κυβέρνηση πήρε μέτρα πέρα από κάθε λογική. Ωστόσο, αποφάσισε να τιμωρήσει τις ΠΑΕ, έτσι ώστε και οι πρόεδροι των ομάδων να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να υποθάλπουν αυτούς τους εγκληματίες…».


Current track

Title

Artist