Current track

Title

Artist

Αντώνης Κασιμάτης: Το πρόβλημα των στελεχών που αποχώρησαν ήταν ο Κασσελάκης και όχι κάποιο πολιτικό επίδικο/ Άδικο το φορολογικό νομοσχέδιο, έπεα πτερόεντα τα μέτρα της κυβέρνησης για την οπαδική βία

11/12/2023


«Στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ασχοληθήκαμε με όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την κοινωνία και όχι μόνο με τις αποχωρήσεις στελεχών και πρώην συντρόφων.

Κατ’ αρχήν θεωρούμε θετική εξέλιξη τον διάλογο που κάνει η χώρα μας με την Τουρκία και η διαφορά που υπάρχει έχει να κάνει με την οριοθέτηση της ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα.

Από την άλλη όμως, είναι φανερό πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ασκεί μυστική διπλωματία και ετοιμάζεται για παραχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Αν δει κάποιος τη διακήρυξη που υπογράφτηκε θα διαπιστώσει πως ο κ. Μητσοτάκης κάνει προσωπική εξωτερική πολιτική και έχει βάλει αντ’ αυτού τον κ. Γεραπετρίτη ο οποίος… υποκλίθηκε στον κ. Ερντογάν τόσο όταν αυτός κατέβηκε από το αεροσκάφος, όσο και στο προεδρικό Μέγαρο, προσβάλλοντας με την ενέργειά του τον ελληνικό λαό.

Σαφώς και πρέπει να δείχνουμε σεβασμό στους ξένους ηγέτες, όχι όμως με υποκλίσεις. Το 2017 όταν ο Ερντογάν είχε έρθει στην Ελλάδα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για μουσουλμανική μειονότητα και τώρα τη χαρακτήρισε Τουρκική.

Στη διακήρυξη που υπεγράφη, αναφέρεται πως οι δύο χώρες οφείλουν κατανόηση στα δικαιώματα και στα αιτήματα της άλλης. Δηλαδή, η Ελλάδα θα αφήσει το Κυπριακό; Τι θα γίνει με τις «γκρίζες» ζώνες που αξιώνει η Τουρκία στο Αιγαίο;

Ακόμη και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί της ΝΔ, Κωνσταντίνος Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, αντίστοιχα, ασκούν κριτική στον κ. Μητσοτάκη».

ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ

«Μετά τον θάνατο του φιλάθλου της ΑΕΚ από Κροάτη χούλιγκαν, είχαμε και τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν να είναι έπεα πτερόεντα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει: Α) Ουσιαστική λειτουργία των συστημάτων ασφαλείας με κάμερες υψηλής ευκρίνειας. Β) Είσοδος στο γήπεδο μόνο με ταυτοποίηση. Γ) Υποχρεωτική αρίθμηση στις θέσεις των εισιτηρίων. Δ) Υποχρεωτικά ετήσιο πιστοποιητικό ασφαλείας και ελέγχος λειτουργίας πριν από κάθε αναμέτρηση.

Αν γίνουν όλα τα παραπάνω, τότε κάνεις δεν θα τολμάει να πράττει τίποτα. Οι ομάδες θα υποχρεούνται να έχουν άδεια κάθε χρόνο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Όμως, ίσως η κυβέρνηση να μην τα θέλει αυτά, διότι οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ΠΑΕ είναι εφοπλιστές και μεγαλοκαναλάρχες, με τους οποίους η ΝΔ συναναστρέφεται και από ότι φαίνεται δεν επιθυμεί να τους χαλάσει την καρδιά».

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

«Με το τεκμαρτό εισόδημα αναγκάζει αυτούς που δεν εισπράττουν να πληρώνουν φόρους, ενώ οι υπόλοιποι με εισοδήματα 11.000 ευρώ και άνω καταβάλλουν μικρότερα ποσά. Το φορολογικό νομοσχέδιο είναι άδικο και αναποτελεσματικό.

Με τα σύγχρονα εργαλεία, όπως είναι τα my data, η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxis και η διασύνδεση του Pos, μπορεί να ελεγχθεί η φοροδιαφυγή. Εμείς, προτείνουμε να υπάρχει ενιαίο αφορολόγητο για όλους στις 10.000 ευρώ και από εκεί και πάνω να υπάρχουν πολλαπλές φορολογικές κλίμακες.

Οι μισθωτοί να γνωρίζουν πως θα ζητούν αύξηση από τον εργοδότη τους και εκείνος δεν θα μπορεί να τους δώσει, λόγω τεκμαρτού εισοδήματος. Το φορολογικό νομοσχέδιο έχει συνέπειες για όλους και όχι μόνο για τους ελεύθερους επαγγελματίες».

ΣΥΝΕΔΡΙΟ 23-25 ΦΛΕΒΑΡΗ

«Οι πρώην σύντροφοί μας αποφάσισαν να δημιουργήσουν κοινοβουλευτική ομάδα, δίχως να έχουν φτιάξει κόμμα.

Από τις 23 έως και τις 25 Φεβρουαρίου στον ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει συνέδριο, ούτως ώστε με συντεταγμένο και δημοκρατικό τρόπο, να συζητήσουμε τα αίτια για την ήττα μας στη διπλή εκλογική αναμέτρηση των εθνικών εκλογών.

Εκεί θα έπρεπε να έρθουν οι βουλευτές που αποχώρησαν και αν δεν έμεναν ικανοποιημένοι από το συνέδριο, τότε να έπαιρναν το καπελάκι τους και να έφευγαν.

Ο κ. Τσίπρας παραμένει ο ιστορικός ηγέτης του χώρου μας. Όταν όμως, ο κ. Χαρίτσης ρωτήθηκε για το εάν θα δεχόταν τον κ. Τσίπρα, απάντησε πως δεν επιθυμούν αναπαλαιωμένα υλικά.

Αυτό αποδεικνύει πολλά για τη στάση τους συνολικά. Δεν παρουσίασαν κάποιο πολιτικό επίδικο ή διαφωνία. Απλώς από την πρώτη στιγμή δεν τους άρεσε ο Κασσελάκης, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος κάλεσε από την πρώτη ημέρα την κ. Αχτσιόγλου για να συνεργαστούν, όμως εκείνη δήλωσε πως δεν έχει άλλη ενέργεια. Είναι πολλές οι αντιφάσεις στις οποίες έχουν υποπέσει.

Ανάμεσα στην κοινοβουλευτική ομάδα των 11 υπάρχουν και δύο μουσουλμάνοι Βουλευτές. Πολύ σύντομα θα φανεί ποιοι έβαλαν το χέρι τους για όσα συνέβησαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ευρωεκλογές είναι το πρώτο κρίσιμο crash test. Aν η ΝΔ έρθει δεύτερο κόμμα, θα δοθεί ένα πολύ ισχυρό μήνυμα. Στην πολιτική τίποτα δεν είναι αδύνατον. Δείτε τι έγινε στο Δήμο της Αθήνας, όπου ο κ. Δούκας εξελέγη Δήμαρχος, παρά το γεγονός πως ο κ. Μπακογιάννης κέρδιζε στον Α’ γύρο με 41-13…».


Current track

Title

Artist