Current track

Title

Artist

Παναγιώτης Αβράμης
Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος-Μάρτυρας σε δικαστικές υποθέσεις του Δήμου

Οι σκιές της συγκάλυψης μπορούν να φύγουν μόνο με πράξεις από τη Δημοτική Αρχή/ Εμείς οι μάρτυρες μάθαμε για την αντικατάσταση του δικηγόρου από τα ΜΜΕ και δεν μας κάλεσαν για να ακούσουν τις απόψεις μας για τα σκάνδαλα του παρελθόντος στο Δήμο

18/09/2024


«Είναι συνολικά τέσσερις υποθέσεις που θα εκδικαστούν και οι οποίες αφορούν κακοδιαχείριση και σκάνδαλα στις πρώην επιχειρήσεις του Δήμου. Από τη μια είναι το αστικό και από την άλλη το ποινικό πεδίο.

Κάποιοι άνθρωποι στο παρελθόν, που εκτός από εμένα, ήταν ακόμη ο Γιώργος Αρμένης, ο Στάθης Μπετίνης, ο Σπύρος Ξένος και ο Διονύσης Μποτώνης, πρωτοστατήσαμε και καταγγείλαμε γεγονότα που μας κίνησαν το ενδιαφέρον και όλα αυτά τα χρόνια περιμένουμε απαντήσεις, αλλά και τον καταλογισμό ευθυνών.

Βλέπουμε όμως, μια νωχελικότητα και μια αδιαφορία από ορισμένους να προστατέψουν το κύρος του Δήμου Ζακύνθου. Αυτή τη στιγμή γινόμαστε γνωστές και κοινωνοί μιας διαδικασίας, που έχει να κάνει με την αντικατάσταση ενός νομικού, χωρίς να υπάρχει ενημέρωση.

Προσωπικά έμαθα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για αυτή την αλλαγή, ενώ ήταν γνωστό από τον περασμένο Απρίλη για το πότε θα εκδικαστεί η υπόθεση αυτή.  Με ποια κριτήρια επελέγη ο νέος νομικός και πότε θα προλάβει να διαβάσει τα τρία πορίσματα των ορκωτών ελεγκτών και τα όσα έχουμε καταθέσει εμείς ως μάρτυρες τα προηγούμενα χρόνια;

Πρέπει το θέμα να το δούμε συλλογικά και να ενδιαφερθούμε για το κοινό καλό. Δεν κληθήκαμε από τη Δημοτική Αρχή και την Αντιπολίτευση να καταθέσουμε τις απόψεις μας για το πως θα προστατευθούν τα συμφέροντα του Δήμου.

Να σημειώσω ότι είχα διαφωνήσει και με τον τρόπο που ο κ. Αρετάκης είχε επιλέξει ως νομικό εκπρόσωπο του Δήμου τον κ. Χρονόπουλο, γιατί θεωρώ πως και τότε έπρεπε να απευθυνθούμε στους καταξιωμένους δικηγόρους της Ζακύνθου και στον Σύλλογό τους, κάτι που δεν έγινε ούτε και τώρα. Έχουν και τη νομική επάρκεια, ενώ στο παρελθόν ήταν νομικοί συμπαραστάτες του Δήμου κάποιοι από αυτούς, πετυχαίνοντας σημαντικά αποτελέσματα σε αυτές τις υποθέσεις.

Όταν γίνεται αντικατάσταση δικηγόρου τέσσερις ημέρες πριν τη δίκη, χωρίς να δίνονται επαρκείς εξηγήσεις για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, ο καθένας μπορεί να σκεφτεί ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. Αυτή η κίνηση πράγματι δίνει τροφή για σχόλια.

Θα πω και κάτι ακόμη: Ο Δήμος Ζακύνθου θα μπορούσε να απευθυνθεί ακόμη και στην ΚΕΔΕ, ώστε να ζητήσει νομική συνδρομή. Διαφωνώ με το να επιλέγονται φίλοι, συγγενείς ή «αδελφοί» για να εκπροσωπούν τον Δήμο σε δικαστικές υποθέσεις. Και το λέω αυτό γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια εμείς οι μάρτυρες ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά με τις συνεχείς αναβολές και δαπανήσαμε χρήματα από την τσέπη μας για να τρέχουμε στα δικαστήρια. Έπρεπε να μας ενημερώσουν και να μιλήσουν μαζί μας.

Υπενθυμίζω πως έχει μείνει, μεταξύ άλλων, το αστικό μέρος του Συνδέσμου Καθαριότητας. Το ποινικό έκλεισε με την παραδοχή του τότε προέδρου ότι ευθύνεται για όσα συνέβησαν.

Επίσης έχουμε το αστικό και ποινικό μέρος των δανείων της Τράπεζας Πειραιώς και μαθαίνω πως ορισμένοι προσπαθούν με παρασκηνιακές κινήσεις να κάνουν εξωδικαστικό συμβιβασμό! Ουσιαστικά, γλύφουν εκεί που έφτυναν και σήμερα μέσα από την εκπομπή σας τους στέλνω ένα μήνυμα για να αντιληφθούν ότι βρίσκονται σε λάθος κατεύθυνση.

Ο Δήμος πρέπει να διεκδικήσει και τα 13 εκ. ευρώ που υπάρχουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, γιατί εκκρεμούν οι ποινικές υποθέσεις. Αν θέλει η τράπεζα να πάρει τα χρήματά της, τότε να στραφεί εναντίον σε εκείνους που τα έδωσε. Δεν θα τα πληρώσουν οι Ζακυνθινοί, γιατί αυτά τα χρήματα δεν μπήκαν ποτέ στο ταμείο του Δήμου! Να μην χαρίσουμε ούτε ένα ευρώ, γιατί η Ζάκυνθος με τα λεφτά αυτά μπορεί να φτιάξει τις υποδομές που λείπουν.

Σε ό,τι αφορά την πολύχρονη καθυστέρηση της Δικαιοσύνης για την εκδίκαση αυτών των υποθέσεων, λέω προς τις τοπικές Αρχές να διεκδικήσουν πιο γρήγορους ρυθμούς και να συνομιλήσουν με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή οφείλει να δώσει απαντήσεις και εξηγήσεις για όσα έχουν διαδραματιστεί το τελευταίο διάσημα, δημοσιοποιώντας τη θέση που έχει για αυτές τις δικαστικές υποθέσεις και οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ώστε να φύγουν οι σκιές της συγκάλυψης! Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, όμως από την άλλη πρέπει να δούμε και πράξεις.

Το επόμενο διάστημα οι μάρτυρες θα αναλάβουμε σειρά πρωτοβουλιών για τα θέματα αυτά, προκειμένου να καταλάβουν όλοι πως το κυρίαρχο είναι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των Ζακυνθινών πολιτών…».


Current track

Title

Artist