Current track

Title

Artist

Αθανάσιος Κατσίμπελης
Προϊστάμενος Α/θμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου

Έχουμε κάποια κενά που δημιουργήθηκαν από άδειες εκπαιδευτικών (νεοδιόριστων και αναπληρωτών) / Τα κενά αυτά θα καλυφθούν πολύ σύντομα με την πρόσληψη νέων αναπληρωτών

12/09/2024


 

“Με το πρώτο κουδούνι είχαμε προβλήματα, πάρα πολύ σημαντικά, τα περισσότερα από τα οποία, βέβαια, αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση.

Είχαμε το γνωστό πρόβλημα με το 2ο Δημοτικό σχολείο και την φιλοξενία των μαθητών του σε πέντε διαφορετικά σχολεία της Ζακύνθου. Είχαμε την φιλοξενία του παραρτήματος του 2ου Νηπιαγωγείου από την Ξενοπουλειο βιβλιοθήκη, σε ένα συγκινητικό αγιασμό που παραβρέθηκα κι εγώ και ο Δήμαρχος και όλοι.

Είχαμε επίσης προβλήματα στο Νηπιαγωγείο του Βανάτου και σε αυτό του Ρομιριου στα οποία και με απόφαση του Δήμου ανασταλθηκε η λειτουργία τους για σήμερα και για αύριο (δηλαδή, ακόμα δεν αρχίσαμε…). Αν και πραγματοποιήθηκαν οι αγιασμοί, στον προαύλιο χώρο, δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν διότι εντός των κτιρίων πραγματοποιούνται εργασίες επισκευής των οροφών.

Από την πλευρά του εκπαιδευτικού προσωπικού είμαστε σχεδόν εντάξει. Έχουμε κάποια κενά που δημιουργήθηκαν από άδειες εκπαιδευτικών (νεοδιόριστων και αναπληρωτών). Τα κενά αυτά θα καλυφθούν πολύ σύντομα με την πρόσληψη νέων αναπληρωτών.

Αυτή την στιγμή δεν δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του υποχρεωτικού ωραρίου των σχολείων και όλα τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σε ότι αφορά την μεταστέγαση του 2ου Δημοτικού σχολείου στην Μαθητική Εστία, καθημερινά ενημερώνω την Διευθύντρια Σπουδών του υπουργείου Παιδείας, την κα. Μαρία Μονιούδη η οποία ενημερώνει και τον Γενικό Γραμματέα που ζητάει αυτή την ενημέρωση, αλλά και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας γιατί είναι μεγάλη αγωνία όλων μας γι αυτό το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει στη Ζάκυνθο.

Το υπουργείο Παιδείας έχει κάνει όλες τις παρεμβάσεις που πρέπει στο αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες”.

Εμείς μαθαίνουμε νέα για αυτό το σοβαρό θέμα από την δημοτική αρχή και ειδικά από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, κ. Νίκο Ακτύπη, ο οποίος μας ενημέρωσε χθες ότι ενδιαφέρθηκε, προσωπικά, και ο κ. Λέκκας ως Πρόεδρος του ΟΑΣΠ και ότι γίνονται κινήσεις να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να γίνουν όλα πιο γρήγορα”.


Current track

Title

Artist