Current track

Title

Artist

Κωνσταντίνος Πέττας
Δημοτικός Σύμβουλος Συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας»

Οι αστυνομικοί που έρχονται από άλλα μέρη μας θεωρούν όλους εγκληματίες και την «πληρώνουν» οι πολίτες/ Οι έφοδοι που γίνονται είναι «πυροτεχνήματα» για λόγους εντυπωσιασμού!

19/07/2024


«Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Δύναμη Ελπίδας» μαζί με τον επικεφαλής μας, κ. Γιώργο Τσουρουνάκη, αρχίσαμε έναν νέο γύρο επαφών με προέδρους, μέλη Τοπικών Συμβουλίων, και κατοίκους περιοχών.

Η πρώτη μας συνάντηση έγινε στην επιβαρυμένη περιοχή του Λαγανά, που εκτός από τα προβλήματα της καθημερινότητας, έχει να αντιμετωπίσει και την εγκληματικότητα.

Για την καθημερινότητα θα πω ότι υπάρχει μια κακή εικόνα σε περιοχές, όπως το Καλαμάκι και το Μουζάκι, που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα.

Για παράδειγμα υπάρχει έλλειψη πεζής καθαριότητας στο Μουζάκι, ενώ στον Λαγανά και στο Καλαμάκι υπάρχουν μόνο δύο άτομα για να καθαρίσουν τα σκουπίδια 300.000 ανθρώπων. Έχουν ζητήσει έξι εργάτες και στο Καλαμάκι με ίδιους πόρους το Τοπικό Συμβούλιο προσπαθεί για το καλύτερο.

Για την επίσκεψη του κ. Χρυσοχοίδη στο νησί μας, θα πω ότι οποιαδήποτε παρουσία κυβερνητικών παραγόντων είναι θετική.

Από ‘κει κει πέρα γνωρίζουν τα προβλήματα εδώ και χρόνια, καθώς και το τι χρειάζεται η Ζάκυνθος. Λείπει όμως, η πολιτική βούληση.

Πριν από 4 χρόνια ο κ. Χρυσοχοίδης είχε έρθει ξανά στη Ζάκυνθο και είχε στείλει δυνάμεις για δύο μήνες, υποσχόμενος πως θα αλλάξει η κατάσταση. Τελικά οι μόνοι που την πλήρωσαν ήταν οι πολίτες όχι μόνο των τουριστικών περιοχών, αλλά και στις γειτονιές της πόλης, τους οποίους και ενοχλούσαν.

Γίνονταν έφοδοι με βαρύ οπλισμό και δεν υπήρχε σωστή επικοινωνία των αστυνομικών με τους πολίτες, γιατί δεν γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, με αποτέλεσμα να μας θεωρούν όλους εγκληματίες! Δεν υπάρχει καμία μεθοδικότητα, ούτε στόχευση στους ελέγχους.

Αυτές οι κινήσεις μοιάζουν περισσότερο με «πυροτεχνήματα», που σαν στόχο έχουν τις εντυπώσεις και όχι την ουσία. Δεν γίνεται τίποτα και το μόνο ενδιαφέρον είναι να ασχοληθούν οι μεσημεριανές ζώνες των καναλιών με όσα συμβαίνουν, αλλά να τραβηχτούν και μερικές φωτογραφίες από δημοσιογράφους.

Για να αλλάξει η εικόνα του Λαγανά και να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες, πρέπει ο Υπουργός να ακούσει τους συνδικαλιστές αστυνομικούς και λιμενικούς, που ζητούν την ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόταση του κ. Χρυσοχοίδη προς τον Δήμαρχο, ώστε τα καταστήματα να κλείνουν στις 2 το πρωί, τονίζω πως η κυβέρνηση όταν αδυνατεί, κωφεύει και δεν παίρνει μέτρα, επιρρίπτει την ευθύνη στους επιχειρηματίες και τους λέει να κλείνουν νωρίτερα, αδιαφορώντας για το γεγονός πως έχουμε ένα νέο κύμα χρεοκοπημένων επιχειρήσεων. Πως θα ανταπεξέλθουν τα καταστήματα;

Ο συνάδελφος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού μας, κ. Διονύσης Μαρούδας, πρότεινε και την επανασύσταση του Αστυνομικού Τμήματος Λαγανά.

Περνώντας σε άλλο θέμα, να πω ότι η παράταξή μας κατέθεσε αίτημα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση η άρση της απαγόρευσης που επέβαλλε το Λιμενικό Ταμείο στο Πόρτο, με συνέπεια οι συμπολίτες μας να μην μπορούν να κάνουν τον περίπατό τους.

Πάγιο αίτημά μας είναι να περάσει στην αρμοδιότητα του Δήμου η χερσαία ζώνη λιμένος. Θέλουμε να λάβει μια ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να ενισχυθεί με τον τρόπο αυτό η όποια διεκδίκηση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής…».

 


Current track

Title

Artist