Current track

Title

Artist

Θεόδωρος Τσουκαλάς-Μποκές
Πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος

Όταν οι θεσμικοί παράγοντες του νησιού φοβούνται τους εξωθεσμικους (με ότι αυτό συνεπάγεται) δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι στο Ναυάγιο / Βουλευτής, Περιφέρεια, Δήμος είναι μόνο διαπιστώσεις και λόγια. Έργο… μηδέν

09/07/2024


Παρέμβαση στην καθημερινή εκπομπή του ΠΡΙΣΜΑ 90,2 “Καλημέρα Ζάκυνθος” έκανε σήμερα το πρωί (09/07) ο πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος, Θεόδωρος Τσουκαλάς – Μποκές, όταν ο δημοσιογράφος Γιώργος Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε στο Ναυάγιο της Ζακύνθου. Ο κ. Τσουκαλάς – Μποκές ανέφερε τα εξής:

“Ήθελα να σχολιάσω, στο νησί και γενικότερα, αλλά ειδικά στο νησί δεν θέλουμε ούτε να κυβερνήσουμε, ούτε να κυβερνηθουμε. Είναι σκληρή διαπίστωση, απαράδεκτη αλλά πραγματική. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει στο Ναυάγιο, σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Λέκκα, όμως σαράντα (40) χρόνια που δεν έχει γίνει τίποτα στο Ναυάγιο η αιτία είναι μία. Ξέρουμε όλοι οι Ζακυνθινοί τι έχει γίνει. Κάνουμε πως δεν την βλέπουμε. Πραγματικά δεν ξέρω. Και επειδή για όλες τις υποδομές του νησιού που δεν υπάρχουν από κρατική επιχορήγηση, κρατική επιχορήγηση για τον Δήμο είναι το Ναυάγιο. Όλες οι υποδομές Δήμου και Περιφέρειας του νησιού μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το Ναυάγιο.

Δυστυχώς αυτή τη στιγμή έχουμε τρεις (3) χρηματοδοτήσεις για το Ναυάγιο. Ο δρόμος διαφυγής όπου με παρέμβαση του Βουλευτή ακυρώθηκε, αχρηστευσε και την δημοπρασία. Είναι το ένα εκατομμύριο ευρώ του υπουργείου Τουρισμού για επάνω τα πρανή κλπ και τα δυόμιση εκατομμύρια ευρώ που είχαν βγει για το πλοίο τα οποία βέβαια επέστρεψαν πίσω.

Εδώ δείχνει ότι ή η Ζάκυνθος δεν ανήκει στην Ελληνική επικράτεια ή οι ίδιοι οι θεσμικοί παράγοντες του νησιού (Βουλευτής, Περιφέρεια και Δήμος) δεν είναι σε θέση να το διαχειριστούν, διότι ο φόβος που παράγεται γύρω από το Ναυάγιο, από συγκεκριμένους εξωθεσμικους παράγοντες είναι τεράστια.

Όταν οι θεσμικοί παράγοντες του νησιού φοβούνται τους εξωθεσμικους (με ότι αυτό συνεπάγεται) δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι στο Ναυάγιο.

Οι θεσμικοί παράγοντες του νησιού (Βουλευτής, Περιφέρεια, Δήμος) είναι μόνο διαπιστώσεις και λόγια. Έργο… μηδέν!!!

Ακούστε στο παρακάτω link ολόκληρη τη συνέντευξη…

 


Current track

Title

Artist